HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2013.07.31. 08:04 Krap

Durva (Hungarian censorship is da SHIT)

Rádiózom. Egy P!nk dal szól. Ismerem, mert kb. 4-szer hallottam az albumot. Fel sem tűnne.
Ott figyeltem fel, az ütötte meg a fülemet, amikor eléggé hangsúlyos helyen egy szó(tag) kimaradt a dalból.
Nem kisípolták, egyszerűen kivágták az éneksávból.
Egy magyar adón egy angol szót!
A "sz@r napom van"-ból a shit-et.
Csak lestem!!! Itt tartunk. Művészi szabadság?? Ha nem tetszik a dal, ne játssza a rádió, de hogy állam bácsi belepofázik, hogy mi és HOGYAN kerülhet adásba...
Ha az előadó ehhez hozzájárul, az is beszédes, ha viszont nem, akkor rendesen játszik a Nagy Testvér szindróma, és egy pert megérne az előadó managementje kontra egypárti médiatörvény.
Hogy a szám címe Blow Me (One Last Kiss), az nem zavarja a cenzorokat? Vagy, mivel nálunk nem használják az RDS-t az adók, ez nem kerül képbe? Pedig benne van a refréneben is.
"Tiszta szégyen, Mónika!"
(A bejegyzés címében az adott szót kb. "nagy királyság"nak lehetne fordítani.)
Közel 40 millióan azért itt is meghallgatták az eredetit:
https://www.youtube.com/watch?v=3jNlIGDRkvQ

3 komment


2013.07.30. 08:04 Krap

"billy corgan said "trousers" thats mental" :)

A The Smashing Pumpkins Depeche Mode-ot játszik.

Szólj hozzá!


2013.07.29. 08:07 Krap

Kánikulában

Szerencsés helyen fekszik kis városom. Az egyik irányban hegyek, a másikban bányatavak "veszik körbe".

Topart47.jpgTopart48.jpg

2 komment


2013.07.26. 08:06 Krap

Egy haver csapat feltekert a Király hegyre, amely tövéig legutóbb kerékpároztunk külföldön. A Magas Tátrára egészen jó kilátásuk nyílt (nyílott?).

MagasTatra.JPGMagasTatra2.JPG

Szólj hozzá!


2013.07.25. 08:02 Krap

Tovább is van

Meglepő, hogy eddig alig pakoltam ide feldolgozásokat!
Azért egyet bepótolok, melyről csak írtam eddig:

http://krap.blog.hu/2007/11/11/korn_the_cure_unpugged

A Korn gyúrt egyik dalába (mixelte) egy The Cure dalt. Szerintem nagyon ott van a hangulat. (Persze, a The Cure óriási kedvencem, úgyhogy elfogult vagyok.)
Itt együtt akusztikázik a két zenekar:

Szólj hozzá!


2013.07.24. 11:04 Krap

Feldolgozás

Szeretem, ha egy dalt feldolgoznak. Na, nem akkor, ha a hírnév, siker hajszolása miatt, hanem, amikor belső indíttatásból.
Ha az előadó megcsípi az eredeti hangulatát és csak annyit változtat, hogy beleteszi a saját stílusát, egyéniségét, mondanivalóját, na az az igazi. A tegnapi dal szerintem ilyen volt.
Ki nem állhatom a (Hammond) orgona hangját rock zenében, de a 30Y királyul megidézte a 70-es (60-as?) éveket a tegnapi dalban, amikor az eredeti született.
Meglepő, hogy eddig alig pakoltam ide feldolgozásokat.

Szólj hozzá!


2013.07.23. 21:46 Krap

1 komment


2013.07.22. 08:01 Krap

Hajnal 1-kor a villamoson

- Ági, házibuli Nálad?
- Lóf...t!
- Ha jó leszel, Téged is meghívunk!

Majd folytatta az illuminált csapat a rollerezést (!) a villamoson. :)

6 komment


2013.07.19. 08:05 Krap

FearFactory-Demanufacture-Front.jpg

Szólj hozzá!


2013.07.18. 08:03 Krap

Kontraszt a tegnapihoz

(Zene)történelem!! Elhangzanak benne mély (a rendszerekről, 33:33-nál a sóhaj, és utána a keserűség, majd 34:08-nál ugyanarról már humorizál) és vicces mondatok ("nem kaptak szikrát", "kaptunk egy ilyen flúgot", "újítsunk a zenekaron, mert mindig dübörgünk") is. A már említett Galacsról kerestem koncert felvételeket, aztán itt ragadtam:

Szólj hozzá!


2013.07.17. 08:05 Krap

Tovább is van!

Mivel "az első akadályon sikeresen túljutottam" a tegnap leírt módon, és szeretem az érdekes, mókás helyzeteket, elmentem a cég "próbanapjára", melyre "baráti üdvözlettel" írásban is meghívtak/lehetőséget adtak.
A megbeszélt időpont előtt 15 perccel hívtak, hogy számíthatnak-e a megjelenésemre. Mondtam, hogy ha én mondok valamit, akkor az úgy van, ott leszek.
Beállítok 45-re, amikorra kellett. A titkárnő fogadott, betessékelt abba a helyiségbe, ahol előző nap egy órán át vártam, mondván "addig várjon itt!". Kérdeztem, meddig? "Háromnegyedre hívtuk, még nincs annyi." "Annyi MÁR nincs, ugyanis 46 van!" Erre (kapaszkodtok?): "nálam még nincs 46!"
Vártam 15 percet, egyedül egy sufniban, majd kimentem, hogy "Esetleg valami hír?".
"A főnökasszony tárgyal."
Elkértem az előző nap kitöltött adatlapomat, nagy fölényesen ideadta, majd elköszöntem, szintén fölényesen elbúcsúzott.
Egy titkárnő!!!
Nem mondom, hogy a Ranger Hungary (semmi köze a gépjárműves céghez!) valamennyi irodája ilyen, de amelyikben én jártam, abban az etikettet, tiszteletet hírből sem ismerő a légkör, élen a tufa titkárnővel.
Kerülendő!

1 komment


2013.07.16. 08:07 Krap

Annyira unatkoztam,...

... hogy elmentem egy állásinterjúra. Rettenet komolytalan volt, messze a leggyengébb azok közül, melyeken eddig részt vettem.
Egy órán át várakoztattak (!!!) ("vezetőségi értekezlet van"), majd elnézést nem kérve egy kipakolt mellű kosztümös smink-cicmic elhadarta, hogy milyen értékesítésről van szó (a hirdetésben persze nem ez állt). Kb. három perc volt az egész, SEMMI személyemet érintő.
A legnevetségesebb (noha nem vagyok anyagias) az volt, amikor várta, hogy az "akinek annyi elég, az napi 5.000Ft-ot kereshet ennyi és ennyi munkával" mondata hasson.
Hatott. "Napi 5000Ft az havi bruttó 100.000, ami köszönő viszonyban sincs a "kiemelt bérezéssel", melyet a hirdetésben említettek."
     Nem irigylem azokat, akik rá vannak szorulva, hogy mielőbb munkát találjanak (az ország ezen részében), mert sok ilyen cég lehet (mindenki csak eladni akar), ahol szemrebbenés nélkül elvárják, hogy eladja magát az ember, mégpedig szinte ingyen és dalolva.
"Prostituált ez a város" (is) - https://www.youtube.com/watch?v=M-NMRv6LA4U

Szólj hozzá!


2013.07.15. 08:03 Krap

2001.

"Ahány ember él ma, mind mögött harminc szellem sorakozik; ez az élők és a holtak számaránya. Az idők hajnala óta nagyjából-egészéből százmilliárd ember taposta a Föld nevű bolygót.
Érdekes szám ez, mert különös véletlen folytán nagyjából százmilliárd a mi helyi világmindenségünk, a Tejút csillagainak száma is. Így hát ahány ember csak élt, a világmindenségben s Tejútrendszerben mindnek ragyog egy-egy csillaga.
E csillagok mindegyike nap, s nem egy közülük fényesebben, dicsőbben tündököl, mint az a szomszédos kis csillag, amit mi Napnak nevezünk. És bolygója is soknak, talán mindegyiknek van közülük. Szinte biztos tehát, hogy az égen az emberfaj minden egyes tagjának, még a legelső majomembereknek is jut egy-egy saját - világnyi nagyságú - menny vagy pokol.
Hogy e lehetséges mennyek vagy poklok közül hányat és milyen lények népesítenek be, még csak nem is sejtjük; még a legközelebbi is milliószor távolabb van, mint a Mars vagy a Vénusz...

... De el ne felejtsük: ez kitalált történet. Az igazság, mint mindig, sokkal furcsább lesz."
/Arthur C. Clarke és Stanley Kubrick előszava a 2001. Űrodisszeiahoz/

Szólj hozzá!


2013.07.12. 08:01 Krap

Túl minden határon

A leginkább pénzmosodaként funkcionáló Diósgyőr focicsapatának "tulajdonosa" lépett egy merészet és Kovács "ne sírj!" Zoltánt, volt újpesti focistát majd sportigazgatót tette meg a miskolci csapat sportigazgatójának.
A legutóbb elért bajoki 10. helyet nehéz lenne a pályán alulmúlni, de ha Kovács "szakértőnek" is a pénzt adó emberhez hasonló a "humora", akkor amint lehet megteszi Lipcseit vezetőedzőnek.
Persze, a szurkolók és a jóérzésű városlakók arcul köpésének is van határa. Van, aki hangot is adott ennek a stadion oldalán:

kovacs-zoltan-dvtk.jpgkovacs_uzenet2.jpg

A képek forrása: boon.hu

Szólj hozzá!


2013.07.11. 08:01 Krap

Mont-Saint-Michel

Korzikán indult az idei (századik!!) Tour De France. Már az is gyönyörű volt, de ott már jártam, ezért csak az emlékeket ébresztette. A tegnapi befutó helyszíne már északon volt, egy olyan környéken, hogy...

Tour2013-1.jpgTour2013-2.jpgTour2013-4.jpgTour2013-3.jpg

Tour2013-5.jpg

Szólj hozzá!


2013.07.10. 08:02 Krap

névnap

     Úgy ébredtem, hogy legszívesebben be sem kapcsolnám a telefont. Délig így is tettem. SEMMI kedvem nem volt emberekkel beszélni.
Nem szeretem a névnapomat. Egészen jól leszoktattam mindenkit arról, hogy foglalkozzanak ilyenkor velem. Így ha csörög a telefon, az is zavar, viszont tudat alatt az is, ha csendes lenne egész nap. Jól nem tud alakulni az a nap.
Gondoltam, elébe megyek a hangulatom ingadozásának, és megvettem az éppen aznap (!!) megjelent Auróra CD-t (Metal Hammer melléklet, 990Ft), mondván, ha valami feldob, akkor az csak ez lehet. Nagyon régen nem hallgattam Aurórát.
     Első szám. Hümmögök, hogy szépen belassultak, de legalább az ÉRZÉS ott van, legalább a szövegben és a szólóban, és hogy Vigi hangját még mindig nem sikerül tökéletesre belőni stúdióban. Ráadásul Galacs (ÓRIÁSI fazon!!! Csak most eszméltem rá, hogy karakter:)fejlődésemhez mennyire hozzájárult, hiszen Ő aztán nem adott divatra, kinézetre, csak tette, amit a szíve diktál. Míg élek előttem lesz a mackós mozgása) sincs már a bandában...
     Aztán második szám. Stílusidegen kezdés, majd végigbólogattam. Egyből felébresztette bennem az Auróra koncerteken pogózó tinit.
Ráaadásul a refrén TÖKÉLETESEN az aznapi hangulatomról szól:
"Nincs térerő,
Ne hívjon senki, nincs mit modanom"
Innen kezdve (hogy először SZÍVEN csaptak egy dallammal) megvett az album kilóra. A gyorsabb számok tetszenek - de nagyon - (kivéve a címadót), de a többivel sincs bajom.
Egy héttel később azon kaptam magam, amit szintén nem csináltam évek óta: elalvás előtt ezt a lemezt hallgattam fülhallgatóval a sötétben.
Közben mosolygok és BOLDOG VAGYOK!!!
Csupán attól, hogy Vigi gitározását hallgatom. Sallangmentes, őszinte, direkt - teljesen az én világom, stílusom, ízlésem.
A trombita annyira későn (5. dal) bukkan fel, hogy addigra már el is felejtettem, hogy lesz, így azonnal hatott az is. A dobok is rendesen meg vannak ütve, ez is feltűnt a fülesben.

Jó, hogy előjöttek az emlékek. Belegondoltam, hogy mi lett velem az Auroraval való első találkozásom (kb. 1988-'90) óta. Az Ifiház lépcsőjén Vigiékkel söröző tini én tetszik a mai eszemnek is, és szerintem az akkori énem is ilyesmi jövőt tervezett magamnak.

Az emberek alapjaikban nem változnak.
Köszi, Vigi, hogy Te és a zenéd sem!

Úgy is mondhatnám, hogy az Auróra számomra az egyenesség, az utca hírmondója (1:56-nál az az arc és az a mozdulat!!! :)):

2 komment

Címkék: Aurora Vigi


2013.07.09. 08:03 Krap

Az év rímje?

Elbánt veled az érzelem,
nem segített az értelem.
Körbe-körbe egy tengelyen,
forogsz és nem fog meg semmi sem.

Ha jön a vihar és a falakat dönti szét,
ilyenkor mindenki elveszti azt a csöpp eszét.
Ha törnek az ágak, ne a fa alatt állj!
A villám ott könnyen eltalál.

           Van, aki még mindig arra vár,
           hogy a szívedre egyszer rátalál.
           A filmben, amit az Isten rendez,
           Te vagy az Eva Mendes.

A szíved keres,
amíg csak heves
reakcióba nem lép.
Hiába zártad a fiókba,
úgysem adja fel a reményt.

Addig dobog, amíg meghallgatod,
hogy a vér az nem hűlt ki még.
És, hogy az élet kerek,
hogyha másnak is helyet hagysz magad mellett még.

/Intim Torna Illegál: Eva Mendes/

Szólj hozzá!


2013.07.09. 08:02 Krap

u.i.:

Eva Mendes

EvaMendes2.jpgEva Mendes3.jpg

Szólj hozzá!


2013.07.08. 08:07 Krap

Zenélni csak jó kedvvel (2.)

Azt szeretem az Anthrax-ben, hogy nem veszik magukat komolyan. A zenét viszont nagyon:



 Itt az "eredeti". A The Sex Pistols szimfonikusokkal! Zseniális. Az pláne, hogy a gitáros énekli és simán van olyan hangja, mint az eredeti "énekesnek"! :) :

  

Szólj hozzá!

Címkék: Anthrax


2013.07.06. 08:06 Krap

Kaktusz53.jpgKaktusz54.jpgKaktusz56.jpg

Szólj hozzá!


2013.07.05. 08:01 Krap

Kreator albumok (1.) - csak elszántaknak

Kreator1endless pain.jpgEndless Pain (1985.): Hú-ha! :) Azt nem mondom, hogy végtelen fájdalom, de igazi ősi, kapkodós thrash metal, a trióban játszott fajtából.
Érdekessége - azon kívül, hogy Mille (ének/gitás) és Ventor is 18-19 évesek voltak a megjelenésekor (!!) (és vélhetően Rob Fioretti is az a korosztály) -, hogy Mille csak a páros számú dalokat énekli, a páratlanokat Ventor (a dobos!!!) kiabálta lemezre. Nincs minőségi különbség a két hang között :), nekem Ventoré még jobban is tetszik. Ő hörgősebb, Mille bénább, black metalos károgásszerű hangon nyomja.
Van húzása, érdekes album - de mai füllel nem jó lemez.
A Flag Of Hate és a Tormentor a mai napig koncertjeik része. (Ne vegye el a kedvét senkinek a többi lemeztől, az ismertetők elolvasásától ez a dal, mert nagyokat váltottak, változtak az idők folyamán!)
5,3 pont

Kreator2PleasureToKill.jpgPleasure to Kill (1986.): A hangulatos, tercrokon (!?), NAGYON muzikális intro (Choir of the Damned) után elképesztő csépelés veszi kezdetét. Jobb a hangzása, mint az első albumnak, kidolgozattabb is, de a fel-felbukkanbó zeneiség helyett inkább a sodrás, a sebesség jellemzi.
Ventor már csak három dalban énekel, ezek közül a Riot Of Violence az első olyan Kreator szerzemény (időrendben), melynek felépítése, szerkezete van, és érdekes (,jó) megoldásokat is tartalmaz. Az utána jövő The Pestilence állat riffel és dobolással indít, és majdnem 7 perces.
Kemény, kíméletlen lemez, tekerős szólókkal. Körvonalazódik rajta a kezdeti stílusuk, hangzásuk, amely hírnevet hozott nekik. Nem az ilyen alkotásaikat szeretem.
Kevés rajta az igazán jó pillanat, de van stílusa, lendülete.
5,7 pont

Kreator3TerribleCertainty.jpgTerrible Certainty (1987.): Három év, három album. Ez az első, melyen már négyesben játszanak. Jörg "Tritze" Trzebiatowski az új tag. Ventor már csak egy dalban énekel, Mille "éneklése" viszont itt vette fel a sokáig klasszikus jegyként viselt acsarkodó ugatást.
Igazi, kiforrott Kreator. A tempó a kezdetektől adott volt, itt már a hangzás is megvan.
A címadó zseniális dobritmussal indít, majd bejön a basszus és a gitárok is, ugyanarra a riffre. A dal utolsó harmadában megismétlik ezt a jó kis ötletet.
A Toxic Trace-ben a kiállás is rendben van a közepén és a One Of Us is remek riffelgetéssel indul, és 1-2 kiállás, dallam-kísérlet hallható ugyan még a lemezen az említetteken kívül, de zeneinek nem nevezném őket - a záró Behind The Mirror introját leszámítva.
Egy egyéniséggel rendelkező zenekar vérbeli, klasszikus európai thrash metal albuma. A stílusnak megfelelő doboláson kívül másra nem igazán tudom felhívni a figyelmet róla.
Haladtak, fejlődtek, de nem az én ízlésem irányába. A szólók pl. még mindig csak üres tekerések és a klisés csépelésből is túl sok.
5,6 pont

Lesz jobb. Hamarosan.
(Az aláhúzott dalcímekre kattintva megnézhető/-hallgatható az adott szerzemény.)

Szólj hozzá!

Címkék: lemezismertető Thrash Metal Kreator


2013.07.03. 08:04 Krap

Egy mondat elég

Olykor túl sok is.

"Két évvel ezelőtt, amikor elgondolkoztunk, milyen színházat szeretnénk Miskolcon, én olyat szerettem volna...."

Mondta (a színház igazgatója? a főrendező? egy színész? nem, hanem) az országunkba szakadt (ideiglenesen (??) itt tartózkodó) polgármesterünk. Civilben orvos. Aztán kirúgta a vezetést, és idegeneket hozott ide.
Itt tartunk.

Sok dolgon el kellene gondolkodnia, a színházzal kapcsolatban nem kellett volna.

Szólj hozzá!


2013.07.02. 08:04 Krap

"Kérdeztem a feleségem, hogy színlelte-e tegnap, de azt mondta, nem - tényleg aludt."

Szólj hozzá!


2013.07.01. 08:01 Krap

Zenélni csak jó kedvvel (1.)

Azt szeretem az Anthrax-ben, hogy nem veszik magukat komolyan. A zenét viszont nagyon:


Itt az eredeti is :) : https://www.youtube.com/watch?v=tqC3BjIyq_0

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása