HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2013.08.30. 08:03 Krap

szívesen!

Ez mekkora! Nem is hívnám reklámnak (pedig az). 1:20-nál a kép!!!
'To follow is to love'
A szezon első Manchester United meccse után láttam a brit közvetítésben. Hatott a kis anglomán szívemre.

Szólj hozzá!


2013.08.29. 08:02 Krap

Létra

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
                                          /Weöres Sándor/

CemeteryIreland.jpg

Szólj hozzá!


2013.08.28. 08:01 Krap

Miki †

"Múlni törvény." :(

Miki2736.jpgMiki3129.jpg

Szólj hozzá!


2013.08.27. 08:06 Krap

Életképek, portrék

Kerestem egy bizonyos képet a gépemen (holnapra), és sok egészen érdekes/jó - na, rendben: nekem tetsző - képet találtam, melyeket az utazásaim során készítettem, de nem tettem ide annak idején. Időről időre megmutatok majd néhány portrét, életképet. Ezek Nepálban készültek. Az ablakban lévő kislány a hegyekben, a másik három Katmanduban:

Portre2800.jpgPortre3287.jpgPortre2861.jpgEletkep3360.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Nepál Portré Nepal


2013.08.26. 08:06 Krap

U18 European Basketball Championship Women, Division B

A norvégok civilben és a pályán:

Norv1799.jpgNorv1806.jpgNorv1830.jpg

A torna legjobbja (nem csak szerintem, hivatalosan is Ő lett az MVP), Julie Allemand. A döntőben felörlődött, de nagyon technikás, robbanékony, okos - híres játékos lesz, ha a sors úgy akarja:

JulieAllemand 1742.jpg

A lett Kate Kreslina. Igazi vezér, 45%-kal dobott 3 pontosok (a tornán ebben a legjobb)... Valami miatt neki szurkoltam leginkább:

KateKreslina 1785.jpg

A torna legszebbje, Dalia Belickaite (Litvánia) az elődöntő elején lesérült - ennek ellenére az All Star ötösbe tették -, így játszani alig láttam:

DaliaBelickaite .jpg

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Belgium, 3. Litvánia, 4. Lettország, 5. Bosznia-Hercegovina,
6. Ukrajna, 7. Bulgária, 8. Magyaro.,  9. Németo., 10. Észto., 11. Finno., 12. Ausztria, 13. Románia, 14. Izrael, 15. Dánia, 16. Svájc, 17. Skócia, 18. Norvégia

A torna legtöbb pontot szerző játékosa a bolgár Borislava Hristova, aki elképesztő 27,6 pontos átlagot hozott az EB-n. Csendes, jó kezű játékos, aki mindig jó helyen volt.

TeamCard1782.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kosárlabda U18


2013.08.23. 08:03 Krap

Ez is egy szakma. Hét nyolcad

Elsőre is furcsa volt, a ritmikája miatt felkaptam rá a fejem. Aztán olvastam, hogy 7/8-ban van, ezt hallottam, csak nem értettem, ez okozta a "furcsaságot".
Ha a hangnemeket és az ütemmutatókat érteném, hallanám, már majdnem értenék egy kicsit a zenéhez. :)  :(
Az említett szakmai kis csavart leszámítva (is) egy jó kis dal:

Sokszor gondolkodtam azon, hogy jó lenne-e érteni a zenéhez, úgy igazán. Adja magát a válasz, hogy igen, de azt veszem észre, hogy sok "profi"nál - éppen azért, mert tudják, hogy mit hallanak éppen - elvész a zene hallgatásából, szeretetéből az az egyszerű rácsodálkozás, kiváltott érzelem, a VARÁZSLAT, amiről (szerintem) a zene szól. Szóval, az eszem nagyon bánja, hogy buta vagyok a zeneelmélethez, a szívem viszont örül, hogy adott esetben a legegyszerűbb akkordváltás is telibe üt, ha az (úgy érzem,) jó helyen, jól van elhelyezve.

1 komment


2013.08.22. 14:03 Krap

U18 European Championship Women, Division B

Jártam már U16-os EB-n. Hangulatos volt, de nem volt egy nagy színvonal, így az U18-tól sem vártam sokat. Mivel azonban szeretem a női kosárlabdát, és itt rendezik, kimentem a mieink tegnapi meccsére.
Nem hozok szerencsét. Az eddig veretlen csapatunk hosszabbításban (!!) kikapott Bosznia-H-tól:

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 65-66 (15-14, 22-15, 15-22, 10-11, 3-4)

Meglepődtem, mennyire színvonalas, érett (!!!) kosárlabdát kaptam. Jobbak voltunk, de a vendég edző szigora és lányainak kondicionális fölénye magyar vereséget hozott. A hangulat pedig ÓRIÁSI volt a csarnokban!!! Eszméletlen hangzavar, biztatás!
Az ezt követő Belgium- Lettország meccset pedig egyszerűen nem tudtam nem végignézni, annyira pazar volt. Gyilok tempó és iram párosult az előző meccsen meglévő színvonalhoz! Fel kell kötni a gatyát, mert ebből a négyesből a bosnyák tűnt a legkevésbé erős csapatnak, akiktől kikaptunk. A lettek (meglepetésre?) verték a nagy esélyes (?) Belgiumot (egyetlen ponttal!), mi viszont a letteket - szóval van körbeverés, izgalmas lesz a vége. És ez még csak a középdöntő!!!
A második meccs alatt három norvég játékos ült, beszélgetett, szurkolt mögöttünk, velük váltottam néhány szót. Nincs esélyük, de jól érzik magukat.
Megnéztem: a litvánok ellen 115-19-cel kezdtek, de utána is ritkán kaptak ki 30-40 pontnál kevesebbel.
Az összes skandináv és balti ország itt van (kedvenc játékos Kate Kreslina), kivéve a svédeket. :(
Más: én nem szólok be egy országnak sem, de hogyan lehet ilyen nemzeti lobogót alkotni?:

BosniaFlag.jpg

Most nézem, hogy a három norvég lány Teuta Haxhimehmedi, Nini Skjulhaug és Fredrikke Hylen volt,
akikkel beszéltem. Leírtam, hátha egyszer híres játékosok lesznek. :)

Szólj hozzá!


2013.08.21. 08:09 Krap

"Az életet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amikor eláll a lélegzetünk."

'Life is not the amount of breaths you take. It's the moments that take your breath away.'

Szólj hozzá!


2013.08.18. 21:08 Krap

This is history :)

A Mezőkövesd első hazai NB I-es meccsén:

Kovesd60.jpgKovesd69.jpgKovesd61.jpgKovesd72.jpgKovesd68.jpgKovesd76.jpgKovesd373.jpgKovesd375.jpg

Láttam az utolsó hazai NB II-es meccsüket, aztán idegenben egy edzőmeccset, majd most ezt. Mindháromszor kikaptak. Kezdek aggódni, hogy nem hozok szerencsét ennek a szimpatikus csapatnak.

Szólj hozzá!


2013.08.16. 08:07 Krap

Lépték - üzleti alapon

     Gareth Bale könnyen lehet, hogy mégis a Tottenham focistája marad, ugyanis a Real kezd rájönni, hogy a 105 millió fontos (!!!) (napi áron 36,7 milliárd Ft) vételár mekkora tétel.
Közben a Chelsea 60 millió fontos ajánlatnál jár Rooneyért, plusz az orra elé tették a heti 240.000 fontos (heti 84 millió Ft!) fizetési ajánlatukat. A felajánlott öt évre számítva szumma 21,8 milliárd Ft-ról beszélhetünk.
     Nálunk pedig állami pénzen építenek stadionokat olyan csapatoknak, akik augusztusban már csak TV-ben látnak nemzetközi tétmeccset. És még olyanabbaknak is.

Szólj hozzá!


2013.08.15. 08:05 Krap

Ez nem foci, de a miénk

Tavaly két fordulót követően eltaláltam, hogy ki lesz a két kieső.
Idén megpróbálom három forduló után a teljes végeredményt megtippelni. Ha másnak is van kedve, hozzászólásban írja meg a tabelláját, aztán 8-9 hónap múlva megnézzük, ki mennyit talált el, hány helyezést tévedett!

 1. Videoton
 2. FTC
 3. Debrecen
 4. Paks
 5. MTK
 6. Győr            7. Haladás     8. Pécs
 9 Kecskemét 10. Diósgyőr   11. Mezőkövesd
12. Honvéd     13. Újpest      14. Pápa
15. Kaposvár  16. Puskás Akadémia

2 komment

Címkék: NBI. tipp


2013.08.14. 08:01 Krap

Dió tea

A világ legegyszerűbb dolga. Diófa levelét (nem kis mennyiségben található az országban) kell szárítani, törni/darabolni, majd leforrázni. (Más források szerint 12 órán keresztül kell áztatni hideg vízben, majd felmelegíteni és szűrni).
Előnye is van, hogy kezdek beépülni egy hegyi falu kocsmájába. :) Sok okosságot felszed ott az ember.

diofa.jpg

1 komment


2013.08.13. 08:06 Krap

Minden relatív

Erre jó volt a sok-sok napon át tartó kánikula - a 26 fokot kifejezetten hűvösnek érzi az ember utána.

Szólj hozzá!


2013.08.12. 08:08 Krap

ProdigyAnt.jpg

Meghallgattam a The Fat Of The Land albumot komoly motyón, rendes hangerővel. A Smack My Bitch Up-on rendesen ledöbbentem, mennyire kemény. A mélyei (is) kegyetlenül el vannak találva.

Szólj hozzá!


2013.08.09. 08:03 Krap

Baleset 2.

     Estem egy óriásit kerékpárral. Szinte hihetetlenül nagy szerencsém van, hogy néhány horzsolással és tüskével megúsztam. Jól vagyok tehát, ennek fényében olvassatok tovább!
     Tökéletes aszfalt, jónak mondható fényviszonyok, hegyi lejtő. A kanyar előtt 62,6 km/órát mért az órám, szerintem olyan 50 körül észleltem, hogy gond van, és nem hinném, hogy 30-40 alá sikerült lassulnom a becsapódásig.
Sokadszor döbbenek az emberi agyon. Kb. 3-4 másodperc lehetett az egész, és a repülést leszámítva minden tiszta, még a gondolataimra is emlékszem.
Mikor éreztem, hogy baj lehet, húztam az első és a hátsó féket, vigyázva, hogy a hátsó meg ne csússzon, az első át ne dobjon, és tapostam a jobb pedált lefelé (balos kanyar volt). Amikor láttam, hogy nem veszem be a kanyart, nem azt választottam, hogy túlságosan bedőlök és úgy esem az aszfalton, hogy kicsúszik alólam a bicaj, hanem azt, hogy lezúgom az útról az adott sebességgel, érintő irányban.
Amikor megcsúszott a hátsó, tudtam, hogy menthetetlen a helyzet. Az a pillanat borzasztó volt, mikor a(z első) bokorba belerohantam, és fogalmam sem volt, mi lyen lesz, mi jön utána. A következő egy nagy ütés, fekvés és a "jajj, ne, már megint!" érzés - kísértetiesen ugyanazt éreztem, mint a kulcscsont töréses esés alkalmával: tompa fájdalom, bizonytalanság. Ezzel együtt jött a pánik (beütöttem a fejem), hogy ha betört a koponyám, baja van az agyamnak/csigolyámnak, akkor sanszos, hogy ott halok meg a Bükk közepén, mert nem találnak rám 10-20 percen belül, az fix. Ez az érzés szerintem nagyon sokáig bennem marad majd, mert nagyon megdöbbentő volt.
Egyből felálltam, nem éreztem nagy fájdalmat, ez jó jel.
Aztán sorban a gondolatok: megütöttem a fejem (pánik), nem fáj, de valószínűleg akkor sem fájna, ha lék lenne rajta vagy a fele leszakadt, mert kis sokkot/adrenalin löketet tuti kaptam, viszont nem vérzik és kitapogatva épnek tűnik...
     Irgalmatlanul nagy mákom volt, hogy nem volt korlát, nem kaptam el egy fát, és hogy egy nagyon vastag bozótos, aljnövényzetes részre estem. Ha ezek közül bármi más, most nem hiszem, hogy most gépelnék. A bicajt alig bírtam kiszedni, annyira mély volt a növényzet.
Azt a kb. 10 másodpercet sem kívánom senkinek, ahogyan végigmentem a csontjaimon, hogy mi törhetett el.
Szerencsére semmim, de az összes hirtelen fellépő fájdalomnál nem tudtam egy pillanatig, hogy tüske, horzsolás vagy törés miatt érzem. A hátsó (!!?) keréknek vége lett, de "csak" akkora 8-as lett benne, hogy a villáig lengett két helyen is, így lassan, de tudtam vele közlekedni.
Jellemző, hogy a tüskéket az arcomban csak kb. 15 perc múlva vettem észre és szedtem ki, egy faluval odébb az esettől, a fülemben lévőt (!) pedig csak este, otthon.
Agyrázkódásom sincs - ha van is, nagyon enyhe -, mert nem fáj a fejem, csak érzem, hol ütöttem meg, úgyhogy marad a tanulság: még ennél is okosabban, SOHA nem szabad a koncentrációnak egy pillanatra sem kihagynia! A kerékpár veszélyes üzem.
Ismert úton voltam, sokszor jártam ott, sok hasonló kanyart vettem be előtte perceken át, az égvilágon senkit és semmit nem okolhatok, csak magamat - egy pillanatnyi kihagyás elég volt, hogy baj legyen...
A bal karomon a hajlat olyan, mintha törzsi tetoválást húztam volna rá, a jobb alkarom pedig konkrétan, mint ha fel akartam volna vágni az ereimet, a bal vádlim végig hosszanti csíkos. (A képek egy nap elteltével készültek. Élénk vörösben, szivárgó vérrel még hatásosabban néztek ki.) Kibírom, és örülök, hogy élek!!!

Eses1.jpgEses4.jpg

4 komment


2013.08.08. 08:05 Krap

Malyi62.jpg

Szólj hozzá!


2013.08.07. 08:05 Krap

Hattyú

Győrött, iskolába menet nem tudtuk, sírjunk vagy röhögjünk, amikor döglött hattyút láttunk a gyalogoshíd alatt a folyóparton. Valószínűleg éjjel nekirepült a híd pillérének vagy kábeleinek, ez lett a veszte. Vicces halál, de halál.
Hír, hogy kis városomban (nem Győr, annál azért nagyobb) az egyik csónakázótó üzemeltetője belefáradt, hogy hiába pótolja újra és újra az ellopott (!) fehér és fekete hattyúkat, az állomány egyre csak csökken.
Jó lenne, ha csak azon kellene filozofálnunk az eset kapcsán, hogy kell-e egy városba látványosságnak olyan madár, melyet mesterségesen megfosztottak a repülés képességétől, de esetünkben példányonként kb. 9 kg szárnyas húsról van szó.
Itt tartunk.

Hattyu.jpg

Szólj hozzá!


2013.08.06. 08:15 Krap

68 years ago..., 68 éve ezen a napon...

... helyi idő szerint éppen ekkor, reggel 8:15-kor.

AtomicB393.JPGAtomicB398.JPGAtomicB397.JPGAtomicB422.JPGAtomicB423.JPG

Szólj hozzá!


2013.08.05. 08:07 Krap

Lehet már kapni egy olyan gépet
Amitől az ember sosem téved
Meg van már a boltban olyan gép
Amitől az ember olyat lép
Hogy egy lépésben mattot ad
És még kukoricát is pattogat
Egy másik gép meg tudja azt
Hogy mindent rögtön megragaszt

Meg olyan gép is jött a boltba
Amelyik azt a tojást tojja
Amiből egy kis gép kikel
És szól, mikor neki is tojni kell
És akkor születik majd egy olyan gép
Ami csak áll, és sosem rohad szét
Mert akkora nagy rá a garancia
Hogy neki csak egyben kell maradnia

Van olyan gép, ami téged gyilkol
És van olyan, amelyik helyetted
Van, ami hangos, és van, ami néma
De ők semmiről se tehetnek

Olyan gépet is vehetsz most már
Ami szeret téged és neked szolgál
Meg van olyan, ami egy másik világ
A fejedre teszed, és már mehetsz is át
Meg van olyan gép, amit lenyelhetsz
És az erő azonnal veled lesz
Sőt van gép, ami a szív helyett
Dobog és bírja az ihletet

De nincs olyan gép, ami gyorsabban jár
A gépeket romboló gondolatnál
Nincs olyan gép, ami gyorsabban jár
A gépeket pusztító mozdulatnál

/Sziámi: Nincs olyan gép - részletek/

3 komment


2013.08.02. 08:07 Krap

Tori Amos Depeche Mode-ot játszik, hátborzongatóan ráérezve a lényegre.

Szólj hozzá!


2013.08.01. 08:07 Krap

Nairo Quintana

23 éves, kolumbiai. A tengerszint felett 2820 méteren fekvő városban született. Szegény volt a család, de tudtak Neki venni egy használt, 18 kg-os (?) mountain bike-ot, azzal járt a 16 km-re lévő iskolába (és vissza :), az otthona előtti hosszú, 8%-os emelkedővel) - buszra nem volt pénz.
Később versenyezni sem volt pénze, ezért az apja azt kérte, hogy hadd indulhasson, a nevezési díjat majd megadják a nyereményéből! Engedték.
Az idei, 100. Tour De France-on indult először. 6,89kg-os kerékpárral összetett második lett, és egyedüliként két trikót is nyert. Övé lett a pöttyös (hegyi összetett győztese) és a fehér (a legjobb 25 év alatti versenyző).
Élmény volt nézni, amit (a hegyeken) leművelt.

Quintana1.jpgQuintana2.jpg

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása