HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2014.04.07. 17:34 Krap

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. számú választókerület, "Miskolc-Nyugat"

Elvétve sincs szó a blogon politikáról, de mivel órákon át téma volt a médiában, ráadásul a nagy narancs vidéken ott figyel majdnem egyedül egy elütő szín, meg(választó)kerül(et)hetetlen a történet.
Adva van egy fideszes országgyűlési képviselő, aki 100%-ban állami tulajdonú cégben igazgató. Az összeférhetetlenséget ügyesen megoldja: átnevezi magát főmérnöknek.
2010-re ígérte a kohászat újbóli beindítását a városban, amiből semmi nem lett. Van ilyen. Tagadta, hogy ilyesmit ígért volna. Még akkor is, amikor elé tették a saját, négy évvel ezelőtti választási szórólapját.
A "szokásos" (trafik, kommunistázás, stb.) dolgokat nem említem, mert minek?.
Az a durva, hogy véleményem szerint még ezekkel együtt is nyert volna a választáson, de néhány nappal ezelőtt közkézre került egy kép a szóban forgó Sebestyén elvtárs MSZMP tagsági könyvéről.
Nem reagált az eseményre, állítólag a választások után megteszi.
Engem semmi nem lep meg, ami a magyar politika posványában történik, de azon lestem, hogy a fentiek után is volt 14.012 (98,92%-os feldolgozottság mellett) hithű fideszes, aki elment, és szavazott erre az emberre. A jó hír az, hogy volt, aki több szavazatot gyűjtött (majdnem ketten is), a rossz az, hogy ekkora és ennyi esemény kellett, hogy elgondolkodjon egy (fél) város. Máshol maradt a beletörődés a rendszerbe, hogy 44,37% (pláne: 61% 44%-a) egyenlő 66,83%-kal, ellenben 25,88% egyenlő 19,1%, 20,46% egyenlő 11,56% és hogy 5,28% egyenlő 2,51% (esetleg 0%, ha az ajándékba kapott állampolgárságúak úgy akarják), stb., stb., stb...
"Miskolc-Kelet"-en a "fogalmam sincs, hogy a férjemnek (miért) lett olyan cége, amelyik trafikot nyert" Katalin (Fidesz) nyert, de nagyon ott volt két másik jelölt is a nyomában.
A cinizmusról, butaságról, az emberek hülyének nézésének mértékéről, ami a választásokat belengte, nem írok. Pedig, ha nem lennénk az EU-ban, nagy valószínűséggel ez (vagy az előző) lett volna az utolsó választás Magyarországon.
2014. Miskolc-Nyugat

Akkor

 SebestyenPartkonyv.jpg

 

és most

 SebestyenPlakat.jpg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr885976700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása