HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2015.09.30. 22:34 Krap

A Manchester United van Gaal-lal

Ez nem csapat, ez nem játék.

PSV - Manch. United 2-1 (két bekapott fejesgóllal)

Manch. United - Wolfsburbg 2-1 (gyalázatos "játékkal")

Manchester Unomted.

Szólj hozzá!


2015.09.30. 08:07 Krap

okkal

"All I can say is what you already know: some days are treasure. Not many, but I think in almost every life there are a few."

Csak azt tudom mondani, amit már tudnak: néhány nap kincs(et ér). Nem sok, de azt hiszem, majdnem mindenki életében van néhány.

"Let them go, I thought, but I was tired of letting women go. I was tired of just letting things happen to me and then feeling bad about them."

Hadd menjenek, gondoltam, de már belefáradtam, hogy hagyom a nőket elmenni. Belefáradtam, hogy hagyom, hogy történjenek velem a dolgok, és aztán rosszul érzem magam miattuk.

"Let me see you," I whispered, feeling foolish and terrified. Wanting it to happen, hoping it wouldn't.

"Mutasd magad!", suttogtam, hülyének érezve magam és ijedten. Akartam, hogy megtörténjen, és reméltem, hogy nem fog.

He says there's a reason wife and life sound almost the same.

Azt mondja, a feleség és az élet (wife-life) okkal hangzik csaknem ugyanúgy.

/részletek Stephen King Joyland regényéből/

Szólj hozzá!


2015.09.29. 08:02 Krap

"Legeslegjobb a Föld a kerekén"

Legendás gitáros kettős!!! Véletlenül találtam ezt a felvételt, és egyből végig kellett néznem, hogy a zenekar itt is leírt bogácsi hakniját kimossa a fejemből. Kb. ebben az időszakban kezdtem Beatrice koncertekre járni. Életre szóló élmény volt!!!!

Mert zenélni lehet ésszel, de ha szívből, ösztönből jön, az az igazi! ("Táncolj, Laci!", "Rendesek vagyunk, ugye, Lajos?", "Ne hülyítsd meg, Laci őket!", "Itt van ez az értelmes férjed., "20 évig gyakorolt, hogy idejöjjön, eljátssza neked, te pedig egy perc alatt meg akarod érteni"  :)))

A Simon tesók, Waszlavik, az égősor... És a feledhetetlen gitáros kettős!!! "Isten áldja az internetet!"

Az "úgy érezte, szabadon él" életérzés...

Szólj hozzá!


2015.09.28. 08:08 Krap

Stephen King: Joyland (2013.)

stephenkingjoyland.jpg     A Mester nem a régi. Ez a regény nem hogy nem horror, de kriminek is meglehetősen lightos. (A borító ne vegye kedvét senkinek!)
      A mesélő Devin Jones visszatekint 1973. nyarára, amikor 21 évesként egy szezonon keresztül egy vidámparkban dolgozott. Egy régi King regényben már ez poéngyilkolás lenne, hiszen egyből tudná az olvasó, hogy David túlélte a rá minden bizonnyal váró borzalmakat.
Itt viszont semmilyen borzalom, gonosz erő, túlvilági kapcsolat, jelenés nincs. Na jó, hangyányi akad, de tényleg csak jelzés szinttel az életmű első 20-30 kötetéhez képest.
Emiatt a sorok közé szúrt
dőlt betűs, hátborzongató,
a főhős fejében kavargó gondolatokat leíró sorokat is nélkülöznünk kell. Cselekmény nincs sok - nem árulok el nagy titkot, egy régi sorozatgyilkossággal kerül kapcsolatba a főhős -, bonyodalom, borzongás semmi, izgalom is csak az utolsó harmadra marad.
      Mégis élmény volt olvasni. Hogy miért, azt igazán nem tudom. Talán néhány mondata, egy-egy különösen életszerű jelenete, gondolata miatt, talán azért mert ismét ráhangolódtam King stílusára. Megváltozott, talán a kor hozza, de én sem vagyok már 19, amikor sorban faltam a könyveit.
Eredetiben, angolul olvastam, kevesebb mint egy hét alatt, de gyakorlatilag 3-4 nekifutásra.
Magyarul is Joyland a címe.
      A Mester nem a régi, de még mindig (Ő a) király.
      Azt hiszem, ideje felülvizsgálnom az alap igazságot, mely szerint nem olvasok.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv Stephen King


2015.09.24. 08:04 Krap

Andy Weir: A marsi

amarsi.jpgNem, nem Marsi Anikóról szól a könyv, hanem, ahogyan a borítóján látható - anélkül, hogy bármit lelőnék - egy egyedül a Marson ragadt amerikai űrhajósról, kutatóról, az ő sorsáról.
Érdekes az alaphelyzet, és noha hangsúlyoznom kell az amerikai jellegét, jó kis regény.
A történetben túl sok csavar vagy meglepetés nem lehet (azért akad), de az író ügyesen bánik a matematikai, kémiai, fizikai, biológiai tényekkel, trükkökkel, illetve az előzmények és a földi események könyvön belüli elhelyezésével. Mivel a terjedelmet is tökéletesen választotta meg, elmondható, hogy a regény olvastatja magát, leköt, szórakoztat (a főhősnek van humora, stílusa), elgondolkodtat.
Sokkal többet nem is várok egy könyvtől.
Egyértelműen ajánlom.

2011-es, a magyar kiadás 2014-ben jelent meg.

A tökéletes cím ellenére Mentőexpedíció címmel kerül a megfilmesítése hamarosan a mozikba.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv


2015.09.23. 08:01 Krap

Jellemző

A múlt héten, amikor már hosszú volt itt a szünet, a lustaságról akartam írni röviden, de az is elmaradt.

Aztán (az új Iron Maiden kapcsán) az öregedés jutott eszembe. Erről írok majd. Arról, hogy a kedvenc bandáim zenéje hogyan változott ahogyan öregedtek, illetve, hogy a saját (szintén egyre) öregedő ízlésem fényében, az én szűrőmön keresztül hogyan látszik a pályafutásuk, a jelenük.

2 komment


2015.09.22. 08:06 Krap

CineFest 2015.

Idén először egy szabadtéri vetítésre is elmentem. Hegymászás, sziklamászás és rokon sportágairól készített 5 (kis)filmből egy bő másfél órás összeállítást láttam (Reel Rock 10). Hangulatos volt a csillagok alatt.

cinef2015-1.jpg

cinef2015-2.jpg

Szólj hozzá!


2015.09.21. 08:04 Krap

Jegesmedvék

jegesm.jpg

Bocs' a nagy csendért, szimpla lustaságból, elkényelmesedés miatt nem írtam. Igyekszem összeszedni magam.

Szólj hozzá!


2015.09.10. 08:03 Krap

Zenemuzsika

Csak annyit róla, hogy már az előtte lévő dal is nagyon lenyugszik az idő előrehaladtával, a végén már csak másfél percig az esőt hallani. Abból indul ez a dal(füzér). A végén a csengettyűk/harangok/kolompok!!! De addig el kell jutni.

Előítélet helyett/ellen: nem csak hogy a zenekar egyezik a tegnapival, de az album is.

Szólj hozzá!


2015.09.09. 08:01 Krap

Egyszerű!?

Tetszik, ha különösebb cicoma, művészkedés nélkül játszik valaki jó zenét. Eleve nem hosszú (2 perc), de mimózák csak 1:11-től hallgassák! Nekem a szóló NAGYON tetszik benne.

(Ex-edzőm: három perce küzdök vele, már majdnem megvan. Létezik, hogy az első három hangja D-F-Fisz, de aztán "visszanormalizálódik" hangnemileg és (A,H és) E is lesz benne? Vagy rosszul hallom??? ((Öregszem.)))

Szólj hozzá!


2015.09.08. 08:06 Krap

Hírszerkesztői "bravúr"

A kedvencem kimaradt a meccs előtti, helyetti, utáni balhéval kapcsolatosan. "21 rendőrautó megrongálódott" - ez szó szerint elhangzott egy Híradóban.

Szólj hozzá!


2015.09.07. 08:05 Krap

"Magyarországon rend van."

A múlt hét néhány eseménye, emlékül.
Megbénult, majd egyszerűen nem indított és nem fogadott vonatokat az ország (egyik) legforgalmasabb pályaudvara, a Keleti.
Bicskéről pár száz fős tömeg a síneken indult Ausztria felé, megbénítva a Budapest-Győr vasúti szakaszt.
A Keletitől kb. 30-40 km-t sétált egy ezres nagyságrendű tömeg, az út jelentős részén autópályán, rendőri díszkísérettel. A pálya (M1) forgalma először bedugult, majd le is zárták.
Az említett tömeget később pártunk és kormányunk autóbuszokkal Hegyeshalomig fuvarozta, ahol az osztrákok zárták le a határt (!!!) a legálisan átlépni szándékozó közúti forgalom számára, mondván, most a bevándorlókkal foglalkoznak. Az intézkedés természetesen a vonuláshoz hasonlóan óriási dugót generált.
Mindezek közben a déli határszakaszon lévő kerítés alatt, mellett özönlenek a papírok nélküli emberek az országba. Ennek hatására, szépen, csendben "A" párt a Német Birodalomban már "bevált" törvényekre hasonlítókat fogadtat el önmagával.
Volt egy Magyarország - Románia (0-0) focimeccs is, melynek következtében "hat rendőrt kórházban ápolnak".
Bezzeg, amikor még nem volt rend!

migrants-highway.jpg

A kép forrása: www.irishmirror.ie

Szólj hozzá!


2015.09.02. 12:49 Krap

Csak a ...

Mezőkövesd - Szolnok 3-1

dsc_0198.jpg

Szólj hozzá!


2015.09.01. 22:44 Krap

Idén az utolsó alkalom volt?

dsc_0156.jpg

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása