HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2016.12.28. 08:01 Krap

Nálunk a város...

... - élén az ideiglenesen itt tartózkodó polgármesterrel - törődik a szegényekkel, elesettekkel. Persze, ha a házuk/bérleményük a stadion mellett van és kell a terület a későbbi zsíros üzletekhez, akkor mehetnek, amerre látnak.

szamozott007.jpg

szamozott009.jpg

szamozott010.jpg

szamozott012.jpg

szamozott013.jpg

szamozott014.jpg

3 komment


2016.12.27. 08:06 Krap

A hagyomány fontos

A DVTK Stadion átadását követően:

stadion69.jpg

Ugyanaz a néhány évvel ezelőtti felújítást követően. Világítással, a "trübünön" és a "Napos oldalon" székekkel, utóbbi az új tetővel:

stadion05.jpg

 És napjainkban, a 11 milliárd forintos építkezéskor. SEMMIT nem hagytak belőle, ami "szent":

stadion1004.jpg

stadion1005.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: DVTK Stadion


2016.12.24. 15:00 Krap

Angyali Karácsonyt kívánok!

I wish you (were here :) an ANGELIC Christmas.

angyal.jpg

Szólj hozzá!


2016.12.23. 08:02 Krap

Teljes a függőség?

Kassán megvettem használtan az első, 1985-ös Suzanne Vega hanglemezt akkori, nyugatnémet nyomásban (az eredeti mellett német, francia, olasz szövegkönyvvel a tasakban) .
A dolognak annyi az érdekessége, hogy az említett album már megvolt műsoros CD-n, korabeli ('85-ös?) nyugatnémet (!!!) kiadásban.
Megérkeztem Sznobériába?

suzannev1.jpg 

Szólj hozzá!


2016.12.22. 08:04 Krap

Kassa

kassa2016.jpg

kassa2016-1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Kassa


2016.12.21. 08:04 Krap

Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet

     Mivel még - gondolom - nem látta mindenki, aki szeretné megnézni, nem lövök le semmit a filmből, annak cselekményéből, szereplőiről.
Kretén a cím, de így jelzik, hogy nem folytatásról, hanem egy mellékszál kifejtéséről van szó.
     A látvány természetesen ismét nagyon rendben van, sőt, a sok "természetes" vagy annak ható helyszínnek köszönhetően "emberi", kevéssé tűnik számítógéppel alkotottnak.
A zene (NEM John Williams, hanem Alexandre Desplat (vagy Michael Giacchino?)??) gyakorlatilag tökéletes. Nem forradalmi vagy felkavaró, de (már-már) méltó az első hat részhez, élményt ad. Érezhetően sokkal jobban összeszedett, megkomponált, mint az Ébredő Erő esetén.
A(z új) főszereplő (neme) és az új robot is adja az összehasonlítási lehetőséget. Előbbi karaktere és Felicity Jones játéka nem rossz, de Rey (Daisy Ridley) sokkal szuggesztívabb és karakteresebb (volt) a tavalyi filmben, robot fronton viszont nagy az előrelépés BB-8 gyereki bájossága után.
Az új színészek között nagy örömmel fedeztem fel Forest Whitakert, és mivel a Csillagok háborúja előtt járunk néhány évvel/hónappal/héttel, a régi karakterek közül is nem egy ismét feltűnik sok-sok (40?) évvel első szereplése után. Vannak, akik fontos szereplőként és vannak akik csak néhány másodpercre az utca forgatagában - érdemes figyelni a részletekre is. Hogy kikről van szó, azt nem árulom el.
A történet kimenetele ismert, nagy meglepetés vagy csavar nincs is benne, viszont remekül illeszkedik az III. és IV. rész közé. Mivel a Birodalom legsötétebb fénykorában :) játszódik, a hangulat is kellően komor, rohamosztagos, TIE vadász, csillagromboló hegyekkel, ahogyan kell.
     A klasszikus hármashoz nem fogható, de korrekt, jó film. Az Ébredő Erőt és a Baljós árnyakat simán veri nálam.

zsivany1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: film Star Wars


2016.12.20. 08:01 Krap

fa-erezet.jpg

Szólj hozzá!


2016.12.19. 08:05 Krap

Queen

queen-1.jpg

queen-2.jpg

queen-3.jpg

queen-4.jpg

Szólj hozzá!


2016.12.16. 12:01 Krap

Eddig bírták Adolfék?

Ha jól hallottam a híreket, számomra hihetetlen módon a németek keresztülverték az Unió vezetésén, hogy fizetősek legyenek az autópályáik, de kizárólag a külföldiek számára.
Eddig (70 évvel a háború utánig) tartott a nagy "politikai korrektség", az, hogy a látszatát is messziről kerülték, hogy a nácizmushoz bármi közük is lenne napjainkban - gondoltam.
Leginkább az Unión döbbentem meg, mert mi a diszkrimináció, ha nem ez? Aztán látom, hogy a Németországban bejegyzett autók adóját az éves pályadíj mértékével csökkentik a terv szerint. Így az ottaniak terhei nem növekednek. Azt viszont nem értem, hogy kötelezően "beszedik-e" az autópálya díjat (hiszen a fizetendő adó végül is változatlan marad) azoktól a fritzektől is, akik esetleg soha nem használják az autópályáikat.
Sehogyan sincs ez jól.
Öröm az ürömben, hogy a díjak alacsonyabbak lesznek a hazánkban alkalmazottaknál, holott az ottani pályahossz tízszerese a magyarországinak.

Szólj hozzá!


2016.12.15. 19:36 Krap

Na, igen

Összefutottam a középiskolai matektanárnőmmel. Nem tudta a nevem, de emlékezett rám. "Élénk gyerek voltál." Na, igen, így is lehet mondani. :)

Szólj hozzá!


2016.12.08. 08:06 Krap

Lemezborító részlet

bando.jpg

Szólj hozzá!


2016.12.07. 08:04 Krap

"Up the dirty streets into a nothing day"

Szólj hozzá!


2016.12.06. 08:03 Krap

Szeretet, béke (vagy a civivilizáció vége)

     Félig-meddig megígértem itt, hogy írok az új Metallicaról. Meg is hallgattam, jegyzeteltem is, ismet meghallgattam... Aztán éjjel megismertem két, eddig általam nem hallott dalt az idei New Model Army albumról, melyek telibe csaptak. Az előzőhöz hasonlóan ez is egy olyan album lesz, amelyet sokáig nem bírok egyben végighallgatni, annyira felkavar a szó jó értelmében.
      Az ilyesmihez képest a Metallica az én szememben (és füleimnek) csak (szánalmas) erőlködés. Azért pedig, hogy mindezt részletezzem, nem tartom indokoltnak, hogy (hamar) írjak a lemezükről, mert nem célom senkit bántani.
Ugyanaznap éjjel megnéztem egy interjút is Justinnal. Az is hatott.
https://www.youtube.com/watch?v=UEdpYTs4PmI
Megcsináltatta!! Van (bal) felső egyes foga! Egyébként pedig élmény hallgatni, hogy mennyire EMBER, egyéniség maradt. Tényleg olyan, mint amikor egy rajogóval, vagy "valakivel a liftben" beszélget.
És mintha a kiejtése sem lenne annyira gyilok, mint amikor velem beszélgetett.
      Az éjjel eldőlt tehát, hogy nem írok itt a Metallica albumról, mert nem fontos dolgokról szól, semmi olyat nem képvisel.
És akkor az új Suzanne Vega albumból egy hangot sem hallottam még.

Szólj hozzá!


2016.12.05. 10:44 Krap

Kezdődik (It starts again)

tel-1.jpg

tel-2.jpg

tel-3.jpg

tel-4.jpg

Szólj hozzá!


2016.12.02. 08:04 Krap

Lillafüred egykor

lilla.jpg

lilla2.jpg

Szólj hozzá!


2016.12.01. 08:03 Krap

Tegyük fel! Vinyl (3.) Nem minden kezdet nehéz

     1982-ben vagyunk, mindössze egy évvel az első lemez után. A felállás a mai hármas (!!). Vince Clark (Yazoo, Erasure stb.) kiszállt, és ez a zenére is hatott. A két szinti főként már nem dallamokat játszik, hanem megjelennek a kis zörejek, hangfoszlányok, melyeket annyira profin pakolnak egymás mellé, variálnak később.
Az akkor még mindig csak 20-21 éves Martin Gore írta az összes zenét és szöveget.
     Előbbi már nem tiszta szintipop, hanem kellően kísérletező - bár az A oldalt záró kedvencem, a "Peti áll a ház előtt"-ből ismerős dallamot is tartalmazó See You, a The Meaning Of Love és az A Photograph Of You is pop.
Hallatszik, hogy még nagyon az út elején jár a zenekar. Erősen újító lemez volt akkoriban, illik a mára nehezen verhetővé teljesedett életműbe, de még a gyermeki báj is benne van.
Sokkal tartalmasabb és előremutatóbb, mint a sorozatomat indító Alphaville lemez, de az pontszámban több, mert ott a dalok erősebbek.
A záró, csoda hangulatos és 10 pontos The Sun & The Rainfall-ra a Bonanza Banzai egy teljes életművet épített 6-7 évvel későbbi kezdettel.
     A lemez régóta az enyém, de fogalmam sincs, hogyan került hozzám.
És persze - mint minden a zenekartól - NAGYON Hi-Fi!
A festménnyé retusált borító fotó kiemelkedő, a lemez tasakján a tagok fotói és a dalok szövegei szerepelnek.

Depeche Mode: A Broken Frame

8/10 pont

Mute Records, RTVL, Jugoszlávia, 1982.

A lemez borítója a tegnapi videóban látható.

dm-lemez.jpg

dm.jpg

dm-belso.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: vinyl electronic lemezismertető LP


süti beállítások módosítása