HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2017.02.06. 08:01 Krap

Szólóban

Íme a megfejtés. Nem gyengén "érdekes" egy borító. Az fura, hogy "Rózsi" a Bergendyben is nagyon termékeny szerző volt, és a szólólemezén is a Bergendy együttes játszik. Az összes dalt Demjén is szerezte. És itt el is érkeztünk mai témámhoz.

demjen1.jpgHónapok óta megvan nagyon sok Koncz Zsuzsa lemezem, de nem bírom rászánni magam, hogy egyet is meghallgassak. Semmi bajom sem a szóló, sem a női előadókkal, sőt, többeket is nagyon kedvelek közülük (Suzanne Vega, Tori Amos, Adele, Katie Melua stb.), de Zsuzsa más. Egyszerűen irritál (!!!), hogy az ő neve van a lemezein, de gyakorlatilag egyetlen dalt sem szerzett (korrekten: elenyésző számúban működik közre szerzőként) hosszú pályafutása alatt. Ilyesmiért rajongani, ezért díjakat osztogatni??? 10-ből legalább három hölgy tud énekelni, mégsem csinálnak karriert más hátán állva, ha nem tudnak dalt írni.
(Átsiklottatok rajta? Tudtátok? Adele írja a saját dalait. 19-21-25 évesen!!)

demjen77.jpg

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr8012171656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tizenkéthúr 2017.02.07. 09:10:57

Úgy látom, hogy nem kavart nagy vihart a kérdésed.

tizenkéthúr 2017.02.07. 14:11:43

A folytatás, ami valamiért nem jelent meg :

Szerintem, ha egy előadó őszintén és hitelesen tolmácsol egy dalt, akkor nem számít, hogy van-e része a szerzeményben, vagy nincs.
Pl. Horváth Charlie szóló lemezei kapcsán is kevesen gondolnák, hogy "csak" előadója a daloknak, annyira rá vannak szabva a szövegek, és a zenei stílus.

(Máskülönben Koncz Zsuzsa több tiszteletet érdemel korra és nemre való tekintettel is.)
Üdv!

Krap 2017.02.08. 22:42:05

"Egy dal esetén" oké. De hogy valaki egy teljes életpálya alatt - ismét: kis túlzással - ne találjon ki két cintányérütést vagy egy szinkópát...!? Szegény Kossuth- és Liszt Ferenc (díj)!
süti beállítások módosítása