HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2017.04.28. 08:06 Krap

Banksy (2.)

Az első egy hajó oldalán látható:

banksy-onthetheklasmall.jpg

banksy-nearbethlehem.jpg

banksy-starwars.jpg

banksy-maiden.jpg

banksy-1.jpg

 

Szólj hozzá!


2017.04.27. 08:01 Krap

Banksy

A bristoli Bridge Farm általános iskola diákjait megszavaztatták, hogy melyik helyi hírességről nevezzék el az iskola egyik "házát". (A la Harry Potter. :) Úgy döntöttek, legyen az "utcai művész" Banksy.
Egyik reggel ez várta az iskolába érkezőket az egyik falon:

bansky-mural1.jpg

bansky-mural2.jpg

És egy levél: "Köszönöm a levelet és a ház elnevezését. Fogadjátok ezt a képet. Ha nem tetszik, nyugodtan tegyetek hozzá. Biztosra veszem, hogy a tanárok nem fogják bánni.
Emlékezzetek: mindig könnyebb bocsánatot nyerni/kapni, mint engedélyt.
Sok szeretettel: Banksy"

Szólj hozzá!


2017.04.26. 08:08 Krap

D.M. 2017.

Szólj hozzá!


2017.04.25. 08:04 Krap

Lemezkritika (49.) - Depeche Mode is back!!!

     Noha a zenekar nagy kedvelője vagyok, nem olvashattatok tőlem ismertetőket a blog indulása óta megjelent albumaikról. Ennek annyi az oka, hogy nem tartom őket kiemelkedőnek, sőt, akárcsak jónak sem.
Részletesebben: az Exciter-t (2001.) egy az egyben bekajáltam, az utolsó tökéletes lemezüknek tartom; a Playing The Angel-ről (2005.) a Nothing Is Impossible telibe csapott, a többi messze nem; a Sounds Of The Universe (2009.) a Peace-t leszámítva gyakorlatilag csak hangzásra kiemelkedő (igaz, úgy nagyon); a Delta Machine (2013.) pedig csak néhány hallgatásig jutott nálam, szóval csalódás.
     Az előzetes, klipes Where's The Revolution is a fenti vonalat viszi tovább. Nem lenne rossz, de a refrénje a "van, de minek?" kategóriába teszi nálam.
Az őt megelőző, az albumot nyitó Going Backward zeneileg, felépítésében az előző 1-2 lemez világát idézi, de van hangulata, lelke.
A kettős után viszont jó kis fordulatot vesz az album. A The Worst Crime-tól a már szintén ismert lenyugodott, gospelbe hajló világ dominál. Noha a körítés, a hangszerelés változik olykor, ez a hangulat, indíttatás jellemzi a zenét. Nem Exciter ismétlés, de hasonló az összkép, a hatás. Én pedig nagyon vevő vagyok az ilyesmire.
A Worst... Dave szólólemezeinek, illetve a Soulsavers-zel készített dalainak lecsupaszított, "igazi" hangszeres érzetét kelti. Egy ember, egy LÉLEK áll egy mikrofon előtt, és dalba önti a lelkét.
A Cover Me is hasonlóan minimalista - és hangulatos - noha a végére "beelektronikusodik".
A Marti énekelte nóták közül az Eternal kifejezetten gyenge, a záró Fail már jobb.
A Question Of Time módon zakatoló remek So Much Love az egyetlen gyors dal.
     Nem minden dal erős, de érezni, hogy van egy vezérfonal, ami az egészet egyben tartja, sőt, egybefonja. Innen kezdve hiteles az egész, minden más csak részletkérdés.
      Ez egy jó lemez, végre ismét méltó a zenekar nevéhez. Biztos vagyok benne, hogy hallgatásról hallgatásra jobban fog tetszeni. Hogy Hi-Fi, de nagyon - azaz élmény hallgatni, olyan gyönyörűen szól - azt nem is kell említenem, ez alap a zenekarnál. A Deluxe változat öt gyakorlatilag instrumentális remix dala a szokottnál is alaposabban öblíti át a hangfalak tekercseit.

Depeche Mode - Spirit (2017.)

 depechemspirit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

7,6/10 pont

Szólj hozzá!

Címkék: lemezismertető Depeche Mode


2017.04.24. 08:04 Krap

Asterix

A kis részleteket már említettem. A tisztelgésképpen szereplőnek rajzolt ismert embereket még nem. Pedig ilyesmi is akad olykor. Például ez a két római legionárius.

stanpan.jpg

Szólj hozzá!


2017.04.21. 08:09 Krap

S.V. 1987.

A képi világ (a homályos, szemcsés borítóval együtt is) a szokásosnak mondható:

suzannevega2-solitudestandingback.jpg

suzannevega2-solitudestandinginner.jpg

suzannevega2-solitudestandingpost.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: Suzanne Vega


2017.04.20. 08:08 Krap

Suzanne Vega albumok (2.) - a sikerlemez

     Rendhagyóan és azonnal megragadóan indul, a karrier legsikeresebb számának, a Tom's Diner-nek "egyszálénekes" változatával. Csak Suzanne hangja, és semmi más. Ezt fokozza a második (legismertebb dal, a) Luka, ami szintén nagy sláger lett. Itt már hallani a "zenekaribbságot", ami a fő különbséget jelenti az első lemezhez képest. Ugyanazok a zenészek szerepelnek az album dalaiban, sőt a két előremutató, a következő album hangulatát előrevetítő dal zenéjét (a címadó Solitude Standing, és a zenéjében és szövegében is kissé elvontabb, borultabb Wooden Horse/Caspar Hauser's Song) együtt írta a négyes az énekesnővel.
Közülük említés érdemel a basszusgitáros Michael Visceglia, aki sok-sok évvel később is részese volt a turnéknak.
      Alapjaiban nem változott a zene. Kissé populárisabb, "hagyományosabb" lett, de nem vesztette el a meghittséget, őszinteséget, a komolyságot, a személyes bájt. Röviden: maradt 100%-ban Suzanne Vega.
Érdekesség, hogy noha a lemez 1987-es - április elsején volt 30 éves! -, több dala lényegesen korábban született. Tom's...1982., Luka '84., Calypso és Gypsy 1978. (!! 19 éves korában !!).
A Gypsy szimplán a nekem leginkább tetsző Suzanne Vega dal. Bármikor, bármilyen formában meg tudom hallgatni és a refrének végi "oh"-zásokba mindannyiszor belezúgok.
Ötletes, hogy a Tom's Diner ének nélküli változatával zárul, keretbe téve a lemezt és teljessé a dalt.
     Nagyon megörültem, amikor egy volt osztálytárs nekem adandó lemezei (LP) között megláttam. Egy régi kedves ismerőst kaptam meg eredeti (számomra új) formában.
Picit más, mint az első lemez, de már négy kiemelkedő dalt tartalmaz és továbbra is a HANG és a szerző egyénisége dominál, úgyhogy még mindig

10 pont.                            A színes dalcímekre kattintva látható/hallható az adott mű.

suzannevega2-solitudestanding_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: lemezismertető LP Suzanne Vega


2017.04.19. 08:03 Krap

Az idei első szüret

Menta.

menta.jpg

Szólj hozzá!


2017.04.18. 13:10 Krap

Húsvét után

Angliában tűnt fel, hogy mennyire hangulatosak az ottani temetők. A minap jártam egyben kis hazánkban is.

temeto25.jpg

temeto26.jpg

temeto27.jpg

temeto29.jpg

temeto31.jpg

temeto32.jpg

Szólj hozzá!


2017.04.13. 08:07 Krap

Felhő

felho17.jpg

Szólj hozzá!


2017.04.12. 08:09 Krap

Na, de ilyet!

Tudjátok, hogy nem akarom bántani :), de úgy nézem, Semjén Zsolt katasztrofálisan teszi a dolgát rögeszméjét. Az állami televízión (M4) vasárnap délelőtt - amikor gyermekek is nézhetik!! - órákon át voltak láthatók "önkényuralmi jelképek". Megszámlálhatatlan mennyiségben és méretben. Kereskedelmi célzattal.
Várom a Forma-1 teljes körű betiltását.

heineken-shanghai2017.jpg

Szólj hozzá!


2017.04.11. 12:01 Krap

Tavasz

tavasz2017.jpg

Szólj hozzá!


2017.04.07. 08:06 Krap

Amiből lett

Mint a Bikininél. Volt egy dal, aztán - hogy', hogy nem - teljesen más (szövegű) lett. Ez egy soha meg nem jelent KFT nóta, amiből a tegnapi Valami mocorog sok dolgot átvett. De nem a szövegből.

A kép remek utalás az első lemez borítójára. Azon ebben a sarokban kuporog a zenekar meztelenül.

Szólj hozzá!


2017.04.06. 14:19 Krap

Valami mocorog

A nagy lemezmániám (a nagylemez mániám) kapcsán sok dologra jöttem rá. Például, hogy az LGT mennyire jó volt, de eddig szinte teljesen hanyagoltam őket. Vagy, hogy egyetlen KFT albumom sem volt mostanáig. Utóbbiakat el is kezdtem beszerezni vinylen. És az azokon hallható dolgok újabb gondolatokat hoztak. Például, hogy "régen" mennyivel karakteresebb, egyénibb zenekarok alkottak, mint manapság. A KFT első lemeze is tartalmaz érdekes dolgokat és sok slágert (!), de a második már a borítótól/címtől kezdve formabontó volt. Itt egy "soha nem hallott" remekmű az utóbbiról. Számomra friss felfedezés:

 

Szólj hozzá!


2017.04.05. 08:09 Krap

A részletek

Nem a piktekes sztoriban van, de amióta megláttam, röhögök rajta (a harkály feje!! :), ahányszor eszembe jut. Semmi köze a történethez, az egyik kép szélén/alján van, csak úgy, mellékesen.

asterixbagoly.jpg

Szólj hozzá!


2017.04.04. 08:06 Krap

és a piktek

Ami a Star Wars-éknál nagyon nem sikerült - az eredetihez méltó folytatásokat készíteni az eredeti alkotók kiszállása után -, azt Asterixéknél simán megvalósították.
A 35. füzet az első az új szerzőkkel és minden maradt a régi. A karakterek, a poénok, a humor jellege, a sok finom poén a részletekben (a "szörny" a klánválasztó gyűlésen a tömegben stb.). A fordítók is hozták a szintet ("Úgy nézem, ez ráfázott." az első ide tett képen. stb.). Szóval minden szép és jó, én pedig sokadszor olvasom, nézegetem. Ezúttal Skóciába veti a sors főhőseinket.

asterixpictes.jpg

asterixvidra.jpg

Szólj hozzá!


2017.04.03. 08:09 Krap

DVTK stadion

9-11 milliárdos költséggel, közpénzből.

dvtk1093.jpg

dvtk1094.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: DVTK stadion


süti beállítások módosítása