HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2019.04.04. 08:01 Krap

Lemezkritika (56.) – egy legenda feléled

Dinamit: Játszd, ahogy akarod (2010.)

     Lemaradtam. Ez egy 2010-es album, a harmadik a zenekartól, 1981. után az első.
Az alap felállásból ketten hiányoznak: Vikidál és Németh Alajos. Az énekest helyettesítő Kálmán György hangszíne, hangfekvése hasonló Vikidáléhoz, de nem utánozza elődjét – jó választás. Csakúgy, mint a Lojzi helyén basszusgitározó Zselencz Zsöci (EDDA, Beatrice, stb.).
Azt nem tudom, a 2015-ben elhunyt Lugosi László miért nem vett részt a lemez elkészítésében.
      A megszólalás egyszerre régimódi és modern. Tisztább, „Hi-Fibb”, mint korábban, de nem steril vagy túlcicomázott (sőt!), a „hőskori” egyenesség, direktség is megvan benne. „Laci bácsit” nem pótolták, így Szűcs Antal Gábor az egyetlen gitáros a felvételen. Ennek megfelelő a hangkép. A gitár sávjainak, szólamainak többszörözése helyett a felállásból adódó egy gitár+billentyű szellős páros szabja meg a hangzást és a zenei irányvonalat is.
Több a lendületes dal, mint a ’80-as években, de akadnak hard rockosabb, bluesosabb tételek és egy balladisztikus is. A gyorsabbak (Mire jó, címadó, Megszökök, Miért hiszed azt) egyértelműen jók, húzzák az albumot, de az „öreg rocker” kedvenc címre is pályázó középtempósakat sem kellemetlen hallgatni. Ha rövid szeretnék lenni, úgy fogalmaznék, hogy Szűcs Antal Gábor nem tud hibázni. Remek formában, profin, hallható zenei alázattal penget az összes dalban. Nincs hiányérzetem, de NAGYON szívesen meghallgattam volna, hogy Lugosi L. mit tett volna hozzá ehhez a tíz szerzeményhez.
      Az első két lemez megvan „bakeliten”, ha a közeljövőben ismét meghallgatom őket, írok róluk. Bár maguk a dalok nagy hatást nem tettek rám a néhány hónappal ezelőtti újrahallgatásukkor.
Ez a 38 perc teljességgel vállalható.

dinamit2010front1.jpg

 

 

Ide kattintva a teljes album meghallgatható.

 

 

6.8/10 pont

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr8414731485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása