HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2019.05.31. 09:36 Krap

csendélet

rozsa7.jpg

Szólj hozzá!


2019.05.30. 10:19 Krap

Klubcsapat helyzet

Európa Liga döntő: Chelsea - Arsenal 4-1

Bajnokok Ligája döntő (majd, szombaton): Tottenham - Liverpool

A négy döntősből 4 angol, azon belül 3 londoni. A két londoni meccsét gyakorlatilag a lehető legtávolabb, 4000 km-re Londontól, attól két időzónányira, hétköznap rendezték. Az egészben mégsem ez a vicc, vagy a ciki, sőt, még csak nem is a németh, olasz, spanyol "csapatok" szereplése, hanem az, hogy noha "Bajnokok" Ligájáról van szó, az angol bajnokságot egy ötödik csapat, a Manchester City nyerte tavaly. És idén is.

Szólj hozzá!


2019.05.29. 08:08 Krap

Kicsit belehúztam

Az elmúlt hét napban az alábbi albumokat hallgattam:

Aurora: Balkán express (1999.) és Tűréshatáron túl (2008.), Pink Floyd: Wish You Were Here (1975.), Nazareth: Malice In Wonderland (1979.), Rush: Moving Pictures (1981.), Sex Pistols: Kiss This (válogatás) (1992.), Tool: 10000 days (2006.), Porcupine Tree: The Incident (2009.), Opeth: Watershed (2008.)

Bár a Rush és a Tool is zseniális (nem beszélve a verhetetlen Pistolsról!!!), meglepetésemre talán a Tűréshatáron túl tetszett leginkább, az Aurorától. A Nazareth-nek a címe remek. A Rush-é is ötletes, mert a borítóval együtt három értelmezése is lehet.

Halgassatok zenét!

rush-moving_pictures-front.jpg

rush-moving_pictures-inside.jpg

Szólj hozzá!


2019.05.28. 08:02 Krap

Lars a Dream Theater-ben?

Nem szeretem, ha kigúnyolnak embereket (jó, Koncz Zsuzsa és Király Gábor kivételek ((NEM IS!!))), de ez a video NAGYON mókás. Beleprüszköltem a teámba, amikor először láttam. Egy az egyben levette a fickó Lars mimikáját, stílusát (ARCát), ráadásul röhögés nélkül elő is tudja adni. És még jól is dobol.

Szólj hozzá!


2019.05.27. 08:03 Krap

Visszavonulni csak a csúcson

A válogatottól azt követően vonult vissza, hogy Ő és csapata az EB legnagyobb verését kapta. Idén klubcsapata tök utolsóként esett ki az NB I-ből. Az utolsó meccsen már nem lépett pályára, előtte éppen Mezőkövesden kellett lecserélni a 20. percben. Az előtt pedig az itt bemutatott szögletből benyelt gól volt műsoron. Úgy döntött, ideje innen is visszavonulni. A képen az látható, amint elindul lecserélésekor, ez tehát egyike az utolsó pályán töltött pillanatainak. Király Gábor, köszönjük a sok-sok vidám percet, melyeket pályafutásod utolsó éveiben szereztél!

kiralyg.jpg

Szólj hozzá!


2019.05.24. 08:03 Krap

Felhők

Tyutyu képe inspirált. De(-vel nem kezdünk mondatot) nekem csak ilyen sikerült tegnap.

felho25.jpg

felho50.jpg

Szólj hozzá!


2019.05.23. 11:24 Krap

Huta

hutatemeto.jpg

Szólj hozzá!


2019.05.22. 09:26 Krap

Sikerhajhász(ás)

Avagy: a hiúság vására.
Írtam egy rövid kommentet a Youtube-on egy albumhoz. Páran like-olták a megjelenésekor. Azon kaptam magam, hogy jól esik, és hogy naponta visszanézek, hogy lássam, nőtt-e és mennyivel a szám.
Eddig is értettem, de most már érzem is, miről szól a Facebook. Kerülöm, továbbra is.

Szólj hozzá!


2019.05.21. 08:43 Krap

Tyutyu futott...

... tegnap. Is.

istyufelho.jpg

Szólj hozzá!


2019.05.20. 08:08 Krap

A Déli-sark foglyai

Az, hogy fotós is volt velük, nagy ajándék az utókornak. Kár, hogy a fényképek nagyon nagy része feláldozandó túlsúly lett és odaveszett.

endurance5.jpg

endurance6.jpg

endurance7.jpg

endurance8.jpg

endurance9.jpg

endurance10.jpg

 

Szólj hozzá!


2019.05.17. 10:15 Krap

Alfred Lansing: A Déli-sark foglyai

adeli-sarkfoglyai-p.jpg     Remek könyv. Pedig semmi különös nincs benne. Volt egy nem gyengén balul elsült expedíció, mely után kb. 40 évvel (1959. a megjelenés éve) a szerző leült beszélgetni a még élő résztvevőkkel, elkérte a naplóikat és összerendezte a történetet egy kötetté. Ennyi.
      Olvasmányos, de nagyon. Nem szeretném a megtörtént sztorit lelőni, így csak annyit írok, hogy 1914- ben elindult Angliából egy hajó azzal a céllal, hogy elsőként a történelemben keresztülgyalogoljanak az Antarktiszon. Már az indulás sem volt egyszerű. Közvetlenül azt megelőzően Nagy-Britannia hadat üzent Németországnak. Így a kapitány táviratot küldött a tengerészetügyi miniszternek (bizonyos Winston Churchill), hogy felfedezzen, vagy harcoljon.
      Az expedíció a Déli-sarkra nem jutott el. A hajó a jég fogságába került és egy teljes telet (fél évet (!), sötétben, hidegben) mozdulatlanságban töltöttek. Már ez embert próbáló volt, de a helyzet innen kezdve egyre rosszabb és rosszabb lett. Mintha csak a sors akarta volna bizonyítani, hogy mennyire hihetetlen helyzeteket képes az ember túlélni, ha összefog, gondolkodik, nem veszti el a sorsának jóra fordulásába vetett hitét.
      Ha úgy vesszük, kalandregény, más szempontból ismeretterjesztő, sokak szerint pedig az egész leginkább a kapitányról, vezetési módszeréről, rátermettségéről szól. Napjainkban olvasva még élvezetesebb, hiszen a koordinátákat beütve műholdas térképek segítségével könnyűszerrel követhetjük a szereplők aktuális helyzetét, láthatjuk, mennyire vannak éppen a kiindulási helytől vagy éppen a céltól. Nekik akkor csak órájuk, iránytűjük, térképük, vonalzójuk és szextánsuk volt.
Döbbenetes dolgokat éltek át. Csak önmagukra, az ismereteikre, ötleteikre, sorsdöntő döntéseikre hagyatkozhattak.
Hibátlan könyv egyszerű emberekből lett hősökről.

„A hajóács vérbeli mesterember volt. Soha senki nem látott vonalzót a kezében; egyszerűen jól megnézte a készítendő munkadarabot, aztán nekilátott lefűrészelni a szükséges elemeket, amelyek végül tökéletesen összeillettek.”

„Shackleton tudta, ha széthúzás támad, pontosan az a mákszemnyi többletenergia fog hiányozni, ami válsághelyzetben élet és halál között dönthet. így bármire hajlandó volt, csak hogy fenntartsa a társaság egységét és irányíthatóságát.”

Szólj hozzá!

Címkék: könyv


2019.05.15. 10:07 Krap

Lemezkritika (57.) – a zenélés erről szól

     Na, az ILYEN fazonokat bírom, de nagyon. Állítólag mindössze 4 évvel a lemezt megelőzően kezdett gitározni. Írta a dalokat, vett néhány énekórát, és itt az eredmény. A Metallicara azt írtam legutóbb, hogy meglepett. Ez a muzsika legalább annyira váratlanul ért.
      Könnyed, nagyon hangulatos, szellősen hangszerelt, halvány country beütéssel megáldott, nem kiemelkedő énekhanggal, de remek orgánummal előadott egyszemélyes album. „Egyszemélyes” a szó azon értelmében, hogy a szerző/előadó zenei egyéniségét, gondolatait fejezi ki. Nem mainstream, de könnyen befogadható. Meglehetősen amerikai, de nem irritálóan.
Mindig kétkedve fogadom, ha egy más területen ismert/sikeres ember lemezt ad ki, így nálam hátrányból indult a lemez. Ez a hozzáállásom hamar eltűnt. Az első néhány dal egyből maga mellé állított a kisugárzásával, frissességével. Később sem ül le, így annak ellenére hallgattatja magát, hogy nincsenek nagy refrének vagy hangszeres bravúrok. Van viszont remek - többnyire kissé borongós - hangulata, ami legalább annyit ér. Röviden: egyszerű, de laza, belülről jövő zene.
Bármit kiadhatott volna, nyilván a pénze is megvan rá, hogy bárkivel dolgozhatott, dolgoztathatott volna. Ehhez képest másfél hét alatt felvette, „Berkleen tanult” zenészekkel. Nos, ezek a zenészek (is) tudnak keveset játszani. Éppen annyit, amennyi az adott gondolat, értzés kifejezéséhez kell.
Koncz Zsuzsa rajongóknak egy fontos (NAGYON fontos) tény: ’All songs written by David Duchovny’ – az összes dalt az előadó szerezte.
Pozitívum még, hogy – ellentétben azzal, ahogyan az X-aktákban beszél – érteni, mit énekel.
      Nem világmegváltó, nem forradalmi vagy újszerű muzsika, viszont nálam nagyon bejött. Remek kezdés. Van folytatása is.

David Duchovny: Hell Or Highwater (2015.)

Itt meghallgatható a teljes album:

 7,5/10 pont

Szólj hozzá!


2019.05.14. 08:13 Krap

"Fentről látjuk a villamost"

Ahhoz képest, hogy mióta élek a városban, nem rémlik, hogy ezt megelőzően lettem volna tízemeletes tetején.

10emelet-1.jpg

10emelet-2.jpg

10emelet-3.jpg

Szólj hozzá!


2019.05.13. 08:09 Krap

Horváth Ferenc ismét alkotott

Csoda ez a Horváth Ferkó. Tavaly - első olyan bajnoki idényében, amikor nem rúgták ki, nem félidőben érkezett, hanem a kezdettől a végéig ő irányított egy csapatot - kiejtette a Balmazújvárost. Idén a Haladáshoz hívták. A Haladás harmat gyenge játékkal tök utolsóként esik ki a bajnokságból. EBBŐL a bajnokságból. A múlt heti szögletből érintés nélkül kapott gól után - nem hittem a szememnek - a bakizó Király Gábor ismét a kezdőcsapatban kapott helyet szombaton, hogy aztán a 20. percben sérülés miatt lecseréljék. Úgy, hogy gyakorlatilag semmit nem kellett addig csinálnia.

Szóval, csoda ez a Horváth Ferenc. A legnagyobb "csoda" viszont az, hogy előbb-utóbb ismét kap egy NB I-es csapatot.

Szólj hozzá!


2019.05.10. 08:22 Krap

Grey's

Már az is meglepő volt, hogy annak idején rácuppantam a Grace klinikára. Tegnap arra jöttem rá, hogy még mindig megy a sorozat, és alig 6-8 évaddal vagyok lemaradva. Találomra megnéztem egy relatíve újabb epizódot, és noha semmi különös vagy újszerű nem volt benne, egyértelműen tetszett. Bennem lehet a hiba. :)

grey2.jpg

grey1.jpg

grey3.jpg

 

Szólj hozzá!


2019.05.09. 08:07 Krap

Chewie

Elhunyt a(z eredeti) Chewbaccat játszó színész.
Egy póló a kirakatban:

wookee.jpg

Szólj hozzá!


2019.05.08. 11:32 Krap

szem a pályán

A csókának, aki a szögletnél kapcsolt, hogy "akkor én ezt elvégzem" (8:23) nem kis prémiumot adnék év végén.

(Liverpool-Barcelona 4-0)

Szólj hozzá!


2019.05.07. 08:08 Krap

A Déli-sark fogjai

Olvastam egy nagyon jó könyvet egy megtörtén esetről. Előbb néhány kép:

endurance1small.jpg

endurance2small.jpg

endurance3small.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: könyv A Déli-sark fogjai


2019.05.06. 08:04 Krap

Király "Bravúros" Gábor

Amikor már majdnem úgy tűnik, hogy lesz esélye bentmaradni a Haladásnak:

Szólj hozzá!


2019.05.03. 08:01 Krap

Debrecen

debrkilincs.jpg

debr2064.jpg

Szólj hozzá!


2019.05.02. 08:29 Krap

MCMXI

Épülő-szépülő kisvárosom.

1911haz.jpg

Szólj hozzá!