HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2021.05.27. 08:05 Krap

Nálam ez a 10 pontos (dal)

Hallgattam régen is New Order-t, naná (a True Faith vagy a minap ide pakolt Crystal nagyon tetszett a megjelenésekor is), de aztán elkeveredtek mellőlem, sok lemezük kimaradt. Ezért is fogadtam nagy kíváncsisággal az új live albumukat. És egyik ámulatból estem a másikba, miközben hallgattam. És hallgattam. És hallgatom. Ez a dal például 100%-ban az én ízlésem.

New Order: Academic

Szólj hozzá!


2021.05.26. 08:06 Krap

Joy Division: Disorder

Az eredeti. Már 41 éve meghalt Ian Curtis, az énekes.

Szólj hozzá!


2021.05.25. 08:07 Krap

New Order: Disorder

Nagyon érdekelne, milyen érzés Joy Division dalokat énekelni, játszani nekik - akár most, 41 évvel a történtek után is. Nem hiszem, hogy nem gondolnak a múltra. Most nincs kedvem leírni a sztorit, de megfogadták, hogy ha valaki is "elhagyja" a zenekart, akkor nem használják tovább a nevet, és így is tettek. Le a kalappal előttük. Az új dupla koncert CD-jük nagy kedvencem lett.

Szólj hozzá!


2021.05.21. 16:01 Krap

New Order: Crystal

Egy időben csak ilyen zenéket hallgattam. A mai napig hatalmas kedvenc. Így, mai formában is.

Szólj hozzá!


2021.05.20. 08:08 Krap

René örök

Szólj hozzá!


2021.05.19. 08:01 Krap

Ő az

Sajnos róla sem fogjuk megtudni, hogyan korosodott volna műanyagok nélkül.

courteneycox1.jpg

courtneycox.jpg

Szólj hozzá!


2021.05.18. 08:01 Krap

Felismeritek?

cco.jpg

A kép forrása: theskincareedit.com

2 komment


2021.05.17. 08:02 Krap

FF

fear-factory-aggression-continuum-frontsmall.jpg

Szólj hozzá!


2021.05.14. 17:39 Krap

Fear Factory 2021.

A második gyilok jó dal (a kettőből), amit az új albumról (megjelenés júniusban) hallottam. Nem sokkal a zseniális előző album után vették fel, majd Burton (ének) kilépett a zenekarból. Fura lesz egyben hallgatni majd, de maga a zene ismét 10 pont közeli. A dobkottája kb. egy feketével becsíkozott lap lehet. :))) Ehhez képest (komolyan!) van benne zongora és vonós (effekt) is a végén. Pont ez kellett mára! Szétcsapta az agyamat és a lelkemet. A szó legjobb értelmében.

/Fear Factory: Fuel Injected Suicide Machine/

 

Szólj hozzá!


2021.05.13. 11:11 Krap

A komoly Rejtő

      Munka után könnyen olvasható, gyorsan kikapcsoló olvasmányt kerestem. Azonnal megakadt a tekintetem a Rejtőkön és már nyúltam is az első nem túl vastag kötetért, hogy elkezdjem az újraolvasást. A fehér folt nem hozta az elvártat. Relatíve egyszerű sztori, de a humort csak a felfogadott magándetektív levelei képviselték benne.
      A következő héten elővett Csontbigád poént csak elvétve tartalmaz, viszont egy nagyon jó regény. Sőt! Annak ellenére, hogy véleményem szerint nincs tökéletesen megírva egy remekműnek tartom. 100%-ban Rejtő stílusa, de a sziporkázó humort a mély mondanivaló (!!!), az elmélkedés váltja fel.
Választékos (!!!) a nyelvezete, tág a szókincse. Találomra felütöm és olyan szavakkal találkozom, hogy neuraszténiás, raglán, marjult, revelál, atavisztikus.... és persze, hogy most, belelapozáskor nem találom a jobbakat, de sokan vannak, mégsem zavaró mennyiségben.
A történet folyamán felmerülnek, kialakulnak az olvasóban és a szereplőkben súlyos kérdések, filozofálások az életről, halálról, a becsületről, az egyenességről, lelkiismeretről, hogy mije van az embernek, amikor mindenétől megfosztják és több hasonló témában, és ezek teszik gyöngyszemmé nem csak a Rejtő életműben, hanem a teljes magyar irodalomban. A Csontbrigád bemutatása egyenesen zseniális. Megalkot egy szóhasználatot, amely tökéletes a csapat külső és belső világának leírásához. Sziporkázó, egyben húsba- és lélekbevágó.
      Nagy - de nem minden alapot nélkülöző - túlzással azt mondhatnám, hogy ez Rejtő Nyomorultakja. Nagyon tetszett, csak ajánlani tudom. 1941-ben írta.
Klasszikus, sárga Albatrosz kötet, negyedik kiadás. 1983-ban 43 Ft-ba került (nálunk?? infláció?? Ugyan!), de antikváriumban sikerült 60 Ft-ért megvennem. Gyanítom, hogy valamikor a '90-es években. Kezd sárgulni. Műkincs.

"A szedés, a tábla, a vacak kötés nem számít. Azon az én írásom átrágja magát." /Rejtő Jenő/

Bocsánat, ha ez is fejjel lefelé jelenik meg:

rejto-csondbrigad.jpg

Szólj hozzá!


2021.05.11. 08:05 Krap

Ügyesen megvett magának

Tűnődtem rajta vagy 20 másodpercet, hogy miért tetszett már elsőre is és azóta is ez a dal.
Arra jutottam, hogy már az első sora telitalálat, remek szövegi felütés, van (ráadásul nekem nagyon tetsző) hangulata, és noha nagyon szeretek "aggyal" zenét hallgatni, az is nagy élmény tud lenni, ha egy egyszerű dal lő telibe. Hab a tortán, hogy a teljes szöveg - szintén egyszerű, de - nagyon ott van.

Szólj hozzá!


2021.05.10. 08:18 Krap

Emlékül

nbi-2020-21.jpg

Van egy le nem játszott DVTK-Újpest (3-0) is a táblázatban. Forrás: csakfoci.hu

Szólj hozzá!


2021.05.06. 11:57 Krap

"Kissé" komolytalan

Legutóbb két éve volt angol házi döntő a "Bajnokok" Ligájában. Akkor Liverpool-Tottenham meccs volt Madridban (!!), úgy, hogy az előző évben nem a döntő részvevőinek egyike, hanem a Manchester City nyerte az angol bajnokságot. Idén Manchester City - Chelsea döntő lesz Isztambulban (!!)  a "Bajnokok" Ligájában. A tavalyi, regnáló angol bajnok a Liverpool.

Szólj hozzá!


2021.05.05. 08:05 Krap

Csak rá ne kattanjak a témára!

- Emlékszik, hogy azt mondta neki (egy másik rendőrnek, nem a vádlottnak), hogy 'Érj hozzám és esküszöm, hogy kiverem a sz@..rt is mindkettőtökből'?
- Igen, mondtam. Komolyan gondoltam.
- Nos, akkor ismét, Uram. Mondhatjuk, hogy Ön egyre indulatosabb és indulatosabb lett.
- Nem. Egyre profibb lettem. Nem vesztettem el a lélekjelenlétemet. Nem állíthat be indulatosnak.

A védelem tanúja. Szimpatikus fickó. Ő is felhívta a segélyhívót, hogy leállítsa a rendőrt.

Szólj hozzá!


2021.05.04. 08:07 Krap

Minden rendőr...., minden rendőrt... (?)

"Miután Floyd a földre került, Chauvin 8 perc 46 másodpercig térdelt a nyakán annak ellenére, hogy az afroamerikai férfi folyamatosan azt ismételgette, hogy nem kap levegőt és meg fog halni. Chauvin akkor sem állt fel, amikor Floyd elvesztette az eszméletét és az egyik társa megállapította, hogy nincs pulzusa, és akkor sem, amikor megérkeztek a mentők a helyszínre. Floyd életét már ők sem tudták megmenteni."

"Mr. Chauvin" ügyében a kiindulás gondatlanságból elkövetett emberölés volt, aztán súlyosbodtak a vádpontok, és mindháromban bűnösnek mondta ki a bíróság. Kíváncsi vagyok, hány évet kap. Ítélethírdetés leghamarabb június végén.

Szimpatikus a védő. A videóból kiderül, hogy többen is "ráhívták a rendőröket" - a rendőrökre az eset közben.

Szólj hozzá!


2021.05.03. 08:09 Krap

Hang

Köztudott, hogy hangszerpárti vagyok, de azért van néhány hang, amely mellett nem tudok elmenni szó nélkül. Az övében ráadásul van valami halvány olyasmi (magyarság, oh!), ami nem is tetszik. Az összkép mégis lenyűgöz:

/Katie Melua: Wonderful Life/

A - ha jól látom - brightoni tengerpart pedig csak hab a tortán. Üldögéltem, sétáltam ott.

1 komment


süti beállítások módosítása