HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2021.06.30. 15:00 Krap

"Nincsenek német bombázók az égen"

"Az angol szövetség kitiltja azokat a szurkolókat, akik rákezdenek a "Ten German bombers in the air" c. klasszikusra..."

A slágereket nem egyszerű betiltani. Tegnap is zengett. Ez a felvétel a koncertkörút stuttgarti állomásán készült jó régen:

 

 

 

Szólj hozzá!


2021.06.29. 10:11 Krap

"Mr. Chauvin" - ACAB

A bilincs másik oldalára átkerült amerikai ex-zsernyák 22 és fél évet kapott a térdeplős gyilkosságért. Ebből minimum tizenötöt le is kell ülnie. Remélem, semmi elkülönítés vagy különleges bánásmód, és akkor kb. rendben is vagyunk.

chauvincuffed.jpg

Szólj hozzá!


2021.06.28. 14:45 Krap

Szeretem?

Hetek óta nem megy ki ez a dal, dallam, hangulat a fejemből. Lehet, hogy annyi az egész, hogy jól van megírva, és semmi több nincs benne, mint amennyi kell?

Vigyázat! Dallamtapadás-veszély!

u.i.: Azt észrevettétek a nyitó képsorokban, hogy a csajszi haja töredezett?

/Machine Gun Kelly: Bloody Valentine/

 

Szólj hozzá!


2021.06.25. 08:06 Krap

Design

(Évekkel) lemaradtam a sör kritikáimmal/ismertetéseimmel, de amikor ilyesmit találok a lakásban (ez egy kupak), eltökélem, hogy nem csak inni fogok, de gépelni is a sok jegyzetet, amit már lekörmöltem. (Amikor pedig fejjel lefelé jelenik meg, akkor elmegy a kedvem az egésztől. :((((((((  )

Viszont, ha fordítva is ideteszem, akkor az egyik jól jelenik majd meg.

sor-motorheadkupak.jpg

sor-motorheadkupak-forditva.jpg

Szólj hozzá!


2021.06.24. 08:04 Krap

Templomtornyot is...

... egyszerűbb a földön szerelni, felújítani.

templomtorony.jpg

Szólj hozzá!


2021.06.23. 08:09 Krap

Ilyen lenne...

... a Fear Factory, ha 2-5 fokkal lágyabb zenét játszana, ha lenne a dalaikban gitár szóló (!!!), ha az ének fordítva lenne bekötve, azaz a verzék lennének dallamosak, a refrén (előtti átkötés) pedig hörgős/kiabálós és ha a dobost benyugtatózná valaki:

/Fear Factory: Monolith/

Szólj hozzá!


2021.06.22. 08:08 Krap

Az első az igazi (?)

Mindig nagy élmény először hallani egy (jó) albumot. Most éppen az új Fear Factory-val vagyok az ismerkedés legelső a fázisában. Nem mindenhol teljesen koherens a dallamos refrén a hörgős verzékkel, ezt érzem elsőre, de az összkép belesúrol a  "királyság" kategóriába, néhány dal pedig félelmetesen tökéletes. A dob (és a cinek!) - jó szokásához híven - bőven ad feladványokat és gyakran vívja ki elismerésemet.
Van az első hallgatásnak varázsa. Mint ahogyan majd a további, "megfejtős" hallgatásoknak is lesz.

Szólj hozzá!


2021.06.21. 08:09 Krap

A sebesség nem minden

Annyira egyszerűnek hangzik, látszik. Nem az. Szeretem az ilyen dobo(soka)t. Nem "magának" dobol, nem csak lekísér vagy tempót ad, hanem kiegészíti a többi hangszert, igazodik a dalhoz. 3:12-nél és 3:25-nél van 2-3 kézzel ütött hang, ami a gitárt követi - ezek tetszenek leginkább benne, de az egész remek.

/Paradise Lost: Darker Thoughts - drum/

Szólj hozzá!


2021.06.18. 08:02 Krap

Edaphosaurus

Avagy: az első The Exploited rajongó?

edaphosaurus.jpg

Szólj hozzá!


2021.06.17. 08:04 Krap

Gyermekkorom kedvenc dalai

New Order: True Faith

Szólj hozzá!


2021.06.16. 07:41 Krap

A fejlődés megkérdőjelezhetetlen

Immáron új vezetékeken visszatért az áram az új lakásba. Kb. ilyen események kötnek le újabban. Számotokra ez nem lehet túl érdekes.

Szólj hozzá!


2021.06.14. 14:23 Krap

Vagyok

Több dolgot előkészítettem, de begépelni, idepakolni nincs mindig időm őket. Türelmet kérek!

Szólj hozzá!


2021.06.09. 08:42 Krap

Shakespeare (2.) - Pericles

     Vitatják, hogy Shakespeare-e, és ha igen, akkor mennyire, mennyiben. Benne van az összesben, tehát az. Pont. :) A kevésbé ismert műveit veszem előre az (újra)olvasásnál, így hamar sorra került.
      A történet eléggé lazán megírt, a valóságtól meglehetősen elrugaszkodott - történik több hajótörés, mely után mindig túlél és lakott területre kerül hősünk; születik egy gyerek, akit megőrzésre lead a szülő megbízható embereknek, aztán eszébe nem jut elmenni a gyermekért, vagy elhozattatni magához évek hosszú sora alatt, ilyesmi - vannak tehát logikátlanságok (van ilyen szó?) benne, de hát ez nem egy útleírás vagy napló, hanem egy kitalált történet. Intrika, gonoszság, családegyesítés :), eltitkolt személyiség... A szokásos shakespeari elemek.
      Összességében tetszett - nem kiemelkedő, de hozza az elvárt átlagot. Belelapozok majd az eredetibe, hogy az tartalmaz-e rímeket olyan nagy számban, mint Áprily Lajos élményszámba menő fordítása. Teljesen gördülékeny, a rímes részeken is annyira sima és erőlködéstől mentes, mint ha Ő írta volna a művet. Nem csak hibátlan, de teljességgel természetes, feltűnően remek fordítói munka. Idézek majd.

Szólj hozzá!


2021.06.07. 08:01 Krap

Nicko

Nyilván az egyik kedvenc dobosom (de utolsó a kedvenc Maiden dobosaim között! :), nem is azért mutatom ezt a vidót, mert zseniális (pedig az), hanem azért, mert ha azt látom, hogy közel 3 millióan megnézik, amint egy feldolgozás zenekarhoz beül dobolni az étterme kerjében egy alap dobszerkóhoz, akkor hajlamos vagyok azt hinni, hogy a világ nem egy reménytelen hely.

Szólj hozzá!


2021.06.04. 08:31 Krap

A lét időnként mostoha

Heti MAHASZ lista első hely. Az új lemezen végre megdörren, nem akusztikus verzióban van rajta.

Szólj hozzá!


2021.06.03. 08:07 Krap

kis kedvcsináló

Egy cím nélküli albumról, élőben megdörrentve. Az a szóló! Nem arról szól, hogy mit tud a gitáros, hanem a dal hangulatáról. Mondjuk, (régen) a balkezes tag szinte végig dallamokat (ha úgy teteszik: szólót) játszik/játszott a dalok alatt.

/Paradise Lost: Grey - live, The Anatomy Of Melancholy/

Szólj hozzá!


2021.06.02. 08:09 Krap

Cím nélküli albumok

Soha nem értettem, miért tesz egy zenekar olyat, hogy nem ad címet/nevet az adott lemezének. Első albumnál – főleg régen – simán elment, hogy az első nagylemezre ráírom, hogy „Iron Maiden”, plusz egy szörny feje, aztán csókolom, ismerkedjen vele, akit érdekel, vagy úgy nevezgetem el a sorlemezeket, hogy Led Zeppelin, II., III. stb.*, de amikor valaki az életmű közepén hoz ki egy albumot, amelyen csak a zenekar neve szerepel…?
Nálam ez inkább az ötlettelenség jele, mint a többször hangoztatott „ez az album a zenekar esszenciája, ez definiálja a zenét, amit játszunk”, vagy éppen "olyan változás volt a zenekarban, amely új alapokra helyzte azt" és társai féle hülyeség. Aztán a hétvégén egy ilyen albumot hallgattam olvasáshoz, amely esetében 100%-ban fedte a valóságot, hogy „ha egyetlen albumot hallgatsz meg a zenekartól, akkor ez legyen az”. Más ilyet nem hallottam még a cím nélküliek közül – mármint olyat, hogy értelme legyen a no-name-ségnek. Viszont kedvet kaptam, hogy meghallgassak pár ilyen albumot (és szétcincáljam őket : ). Ajánlhattok is párat, mert én max. 3-4-et tudok fejből. (Ex-gitár-edzőm?)


*Ilyenben a csúcs a már itt is tárgyalt Led Zeppelin IV. amelyen még a zenekar neve sincs feltüntetve – ezt viszont jó ötletnek tartom.

3 komment


2021.06.01. 08:21 Krap

Stephen King: Lisey története (2006.)

     Lisey története valójában elhunyt író férjének a története, ugyanis utóbbi hátrahagyott dolgain, a felidézett emlékeken keresztül az ő életét ismerheti meg az olvasó.
      Van benne két NAGYON kinges mondat, talán a legkingesebbek, melyeket eddig olvastam ("A csákány még mindig a fejében állt.", "Az árnyéka várt egy pillanatot, aztán követte."), ennek ellenére nem sok rokonságot mutat a szerzőnek hírnevet szerző korai, rendesen bekaki műveivel. Van benne nem evilági szál, de ezzel együtt is inkább két ember kapcsolatának, az elengedésnek a regénye.
      Jó kis olvasmány, erős hetes a tizes skálán. Összességében tetszett.

liseytortenete.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: könyv Stephen King


süti beállítások módosítása