HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2013.04.06. 15:29 Krap

Könnyű?

Ismertem, persze. A minap hallottam egy film nyitó zenéjeként. Elgondolkodtam rajta, hogy mennyire egyszerű eszközöket használ, mégis jó, sőt, a mai napig jobb, mint sok mainstream zene. Szinte hajlamossá tett azt hinnem, hogy ennyire könnyű zenét írni. Persze, tehetséggel valóban nem lehet egy nagy szám. Gondolom. (A filmben sokkal jobban dübörgött a mély tartomány, mint ebben a videóban.)

Szólj hozzá!


2013.04.04. 08:01 Krap

Villamosa9319.jpg

Szólj hozzá!


2013.04.03. 08:07 Krap

Riffek - Push It

Vannak riffek, melyek - gyakorlatilag ok nélkül - egy életre a kedvenceim már az első hallgatástól. Például ennek a dalnak a "refrén" alatti egyszerű gitár dallama. Amennyire egyszerű, akkorát üt. Nálam. Hogy Telecasteren játsszák, az csak hab a tortán. /Ex-edzőm: tuti, hogy kényszert érzel az eltolására :)), H-ról indul (mint a "Don't worry, baby" énekelt dallam, arra nagyon hasonlít a menete és hangjai is+E), többet nem segítek, ott van Matyi, ha nem megy. :)/
Érdekes, és nagyon foglalkoztat a téma, hogy kire milyen zene (hogyan) hat. Esély sincs valami egzakt okosságra - ez (is) tetszik a témában annyira.
És akkor Shirley-ről egy szót sem szóltam!! :)


(u.i.:most, hogy alaposabban figyelek, nem H-A, hanem A-H az első két hang a riffben. Az elsőt nem hallottam, mikor a bejegyzést írtam.)

Szólj hozzá!


2013.04.02. 08:07 Krap

Mikor???

Néha nem kis hülyeségeket találok a postaládámban.

Jehova9318.jpg

1 komment


süti beállítások módosítása