HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2019.04.26. 08:03 Krap

Dombtető

bodoteto.jpg

Szólj hozzá!


2019.04.25. 08:09 Krap

Húsvét

husvet2058.jpg

Szólj hozzá!


2019.04.24. 08:06 Krap

Szentimentál

      Láttam én persze, hogy "Viszlát Iván - 30" meg minden, de nem esett le. Úgy voltam vele, hogy ők gyermekkorom egyik legnagyobb kedvenc zenekara, akik újabb lemezeikkel is telibe csaptak, így nem azt érdemlik, hogy az elmúlt kb. 28 évben összesen egyszer lássam őket, akkor is egy Szigeten, véletlenül, úgyhogy nem volt kérdés, hogy hétvégén irány a klubkoncertjük.
A legutóbbi albumról (Se fájdalom - Se félelem) csak azért nem írtam itt, mert rettenet csöpögős lett volna. Nem a zene, hanem az írásom. Ugyanis felkavart. De nagyon. RENGETEG emlék, élmény, gondolat kavarog a fejemben, ahányszor csak hallgatom. Ilyen "apróságok", hogy miről szól az élet, kik vagyunk, egyenesség, kitartás, szeretet (!!!)... Szerintem simán el is bőgtem magam az első hallgatáskor.
       A lényeg: az Aurora jobb, mint bármikor. Pedig a kezdetekkor (első demo + első album) is tökéletesek voltak.
Fura volt, hogy miért a Helló Miszter-rel kezdenek, de - gondoltam - valmivel be kell lőni a motyót, aztán kb. a Bella ciao alatt esett le, hogy a zenekar éppen az első, 30 éve megjelent albumot játssza, számról számra, hangról hangra, elejétől a végéig. Mit mondjak? Eszméletlen jó volt.
A koncert mindössze kb. egy órás volt - ez csak utólag tűnt fel -, így az albumon kívül kb. 8-10 dalra maradt idő, amolyan Best Of jelleggel. Semmi új, semmi Robin Hood, csak színtiszta korrajzok, hatalmas közös éneklések.
Holtidő nélküli, gyors, kemény, intenzív zene, remek közönség, szeretet, béke, pogo.
A Viszlát Iván lemezt (na-ná, hogy megvan, az első kiadás) kb. egy éve poroltam le, hallgattam meg, de enélkül is egyből jöttek volna a 25-30 éve nem hallott szövegek.
      Hatalmas tiszteletem Viginek, hihetetlen, hogy semmit nem változott a zenéje, attitűdje (még mindig az egyik kedvenc szavam) az évtizedek során. Jár a tisztelet, holott semmi különöset nem csinál, csak önazonos és hiteles. A zenéje pedig gyilok jó. Annyira, hogy nagyon komolyan agyaltam, hogy másnap Egerben is megnézzem őket.

     Arra jöttem rá, hogy egy életérzés, -filozófia Aurora "rajongónak" lenni. "A többi zenekarnak közönsége van, nekünk barátaink."

A legvége (!!) (is) nagyon jó a "klipnek". A fehér póló, amit lenget a fickó a legelső Aurora póló, nekem is megvan a mai napig. Sajnos agyon hordtam annak idején, most már nem volt olyan állapotban, hogy fel tudjam venni.

 

Szólj hozzá!


2019.04.23. 08:55 Krap

Aurora

aurora2019-1.jpg

aurora2019-2.jpg

aurora2019-3.jpg

aurora2019-4.jpg

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása