HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2014.11.21. 08:02 Krap

Lemezkritika (22): egy műfaj megmentői (!?)

     Lesek. Erre nem számítottam. 2014-et írunk, és itt egy heavy metal lemez (de-de, tessék nyugodtan tovább olvasni, kérem!!), amely friss, forradalmi, ötletes, sziporkázó, gördülékeny és szinte semmilyen rokonságot nem mutat a színtér egyik zenekarával sem.
     Sablonok, kiszámíthatóság, korlátok, skatulya? Ugyan kérem!!! Az összes klisét tessék elfelejteni! Még csak fémesen sem szól. Kemény, persze, de annyira mély a dob, olyan szép telt a basszus, hogy senki nem kötné a szegecses bőrdzsekit a zenekarhoz.
A Death, Fear Factory és az In Flames óta nem hallottam ennyire újító, minden addigit felrúgó, a saját útját járó öntörvényű zenekart. (Hogy melyikből mi lett, azt most hagyjuk!)
Ráadásul az ének itt igazán ének, nem pedig kornyikálás, áriázás, üvöltözés vagy hörgés, a dalok pedig kerek, megjegyezhető, dallamokra épülő, egymástól nagyban eltérő szerzemények - nyitott "külsősöknek" is bátran ajánlható tehát ez az 54 perc.
     Nagy szavak, de a műfaj megújítóinak, megmentőinek hallom a bandát, akik friss vért pumpálnak abba. Sok ennyire egyedi, bátor, nagy tudású banda kellene, és visszatérne a 80-as évek aranykora, amikor szinte havonta jött egy újító banda egy mai füllel is klasszikus lemezzel. Azóta ezek száma az idővel exponenciálisan csökkent.
Mastodonék (na, mi az a masztodon?) lendületesen, ötletesen, minden görcsösség nélkül tolják.
És mindeközben cseppet sem hivalkodóan, mintegy észrevétlenül szinte folyamatosan ÓRIÁSIT ZENÉLNEK. A szép "tercrokon-light"-ért külön dicséretet érdemelnek (ex-gitár edzőm: megtalálod? az egyik dal vége felé (is) keresendő! Az Éjféli harangjáték segíthet. :)).
Durva, de egyben ez is dicséret, hogy csak azért nem 10 pontos az album nálam, mert nem minden dala forradalmian új(szerű).
Kalapom emelve, sokadszor is örömmel, bólogatva hallgatom.
Nem tartom kizártnak, hogy 10 pontossá érik majd nálam.
Állat név, állat zene!!!

Mastodon - Once More 'Round The Sun (2014)

mastodon_once_more_round_the_sun.jpgHiheted, hogy mindez nem igaz, de előbb füleld meg a legegyszerűbb, leglazább dalt az albumról három percben!:
https://www.youtube.com/watch?v=tI81VTGTdaU











9/10 pont - nagyon nagy

2 komment

Címkék: heavy metal lemezismertető


2014.11.20. 08:02 Krap

Ez tuti nem kamu

Ismét jár a klasszikus nullás villamos.

Villamos0.jpg

Villamos01.jpg

Szólj hozzá!


2014.11.19. 08:07 Krap

nem pénzkérdés

Az ABBA-t is elismerés illeti, amiért - "csak a pénzért" - nem állnak össze ismét, pedig horribilis összegű ajánlatokkal bombázzák őket. Persze, náluk a "nincs az a pénz, hogy a volt asszonnyal egy színpadra álljak" is szempont lehet. A Led Zeppelin tagjai viszont nem voltak egymással házasok, Robert Plant mégis visszautasított a napokban egy 800 milló dolláros (!!!) felkérést az újjáalakulásra.

3 komment


2014.11.18. 08:03 Krap

Az eltört korsó

Heinrich Von Kleist színműve.
Vígjáték a javából. A vidéki bíró(ság) ellenőrzést kap, éppen aznap, amikor megviselten ébred, ráadásul az első (és egyetlen) peres ügybe nyakig bele is keveredik.
Hogy minden ügyességét bevetve sikerül-e kikeverednie szorult helyzetéből - ez a történet egyik szála, a humor fő forrása.
Shakespeari szócsavarással, nyelvi humorral indít, de hamar átvált "köznyelvre".
Minimális díszlet, korhű jelmezek, nagy ötlettel a hátsó falon: a szereplők krétával rajzolják, alakítják az előadás folyamán a hátteret, a tárgyakat - így halad az óra, készül a jegyzőkönyv, az ételek, fogynak a borok.
Hat néző a színpadról (esküdtként) nézhette végig az előadást. A hatból három - véletlen! - az ismerősöm volt.
Gáspár Tibor jutalomjátéka, de rajta kívül is van 2-3 hálás szerep az előadásban, melyekben megmutathatták tudásukat a színészek, főleg a színésznők.
Könnyed, de nem tartalmatlan, jó előadás. Jól szórakoztam.

AzEltortKorso1.JPG

AzEltortKorso2.JPG

A képek forrása: www.mnsz.hu

1 komment

Címkék: színdarab


2014.11.17. 08:05 Krap

"JAJ!!" :))

 

Kazmer1.jpg

Kazmer2.jpg

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása