HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2019.06.28. 08:01 Krap

Feldolgozni csak tökéletesen (1.)

Szólj hozzá!


2019.06.27. 08:08 Krap

Maldives

A Maldív-szigetek legmagasabb pontja 2,4 méterrel van a tengerszint felett a Guinness rekordok könyve szerint. "Egy újabb érdekes adat". Láttam képen olyan táblát, amely 5,1 méternek jelöli ugyanazt a "csúcsot". Nem valószínű, hogy egyhamar megmászom, de egy kollégám gyerkőce megy az országba hamarosan.

Egy az ezernyi sziget közül (kb. 200 lakott közülük):

maldives.jpg

Szólj hozzá!


2019.06.26. 08:07 Krap

Kiderült

Tegnap magyar kommentárral néztem a női meccset, és kiderült, hogy új szabályt vezettek be, mely szerint mostantól minden kezet érő labda szabálytalan (a 16-oson belül). Ritka nagy hülyeség. Szinte látom magam előtt az olasz bajnokikat, ahol az a szent cél, hogy sikerüljön rápöckölni a labdát az ellenfél kezére a 16-oson belül.

Így ejtették ki a regnáló világbajnokot, Japánt a női foci VB-n a 16 között tegnap. Jobbak voltak, mint a hollandok, csak hát egy "kamu" 11-es a 90. percben eléggé meghatározó.

Szólj hozzá!


2019.06.25. 11:07 Krap

Női foci VB.

Nézem, ha tehetem (bár tv-m most nincs), de tegnap hajszálon múlott, hogy az egészet befejezzem. Történt, hogy a játékvezető kétszer ment vissza videón sokszor megnézni egy elsőre is egyértelmű esetet, majd 11-est ítélt egy vétlen kezezésért. Már nem először fordul elő ilyen a VB-n. Pedig a szabálykönyv (100 éve?) egyértelműen leírja, hogy akkor szabálytalan a játékos, ha "szándékosan kézzel érinti a labdát". A svéd kapus kivédte a 11-est. Aztán volt egy olyan is, hogy befújta a 11-est, a svéd hölgy már állt a labda mögött, hogy elvégezze, de előtte még kiment a játékvezető videózni. Ott látta, hogy tényleg volt szabálytalanság, de ezt megelőzően a beadáskor úgy ítélte meg, hogy a szabad szemmel nem látható, tizedmásodpercnyi helyzetben lehet olyan kockát találni, amely alapján les volt. Így nem lett 11-es. Szóval, jó a technika, de az emberi hülyeség leveri.

Az viszont nagyon tetszett, hogy a vesztes meccs és a kiesés ellenére a kanadai edző is szimpatikusan nyilatkozott, sőt, a 11-est kihagyó kanadai hölgy is odaállt a kamera elé a lefújást követően.

A svédeknél nagyon jó az utánpótlás nevelés. Lotta Schelin helyére olyan dinamikus, gyors, OKOS és technikás játékosOK kerültek, hogy csak lesek.

Női VB, 8 közé jutásért: Svédország-Kanada 1-0.

Ősszel lesz Magyarország-Svédország tétmeccs. Adott a nem kis feladat.

swednoi2019.jpg

Szólj hozzá!


2019.06.24. 10:36 Krap

Múlt (jövő?)

allamibiztosito.jpg

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása