HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2013.10.04. 08:08 Krap

Eljutási verseny

Újabban minden évben, az Autómentes Napon megrendezik (a város napilapja?) az eljutási versenyt, amikor különböző járművek (busz, villamos, autó, kerékpár) egyszerre indulva megteszik ugyanazt az utat.
Mindig a kerékpár nyer.
Még idén is, amikor defektet kapott a tag, aki kerékpárral indult. Emiatt vélhetően az összes többi jármű megelőzte, mégis kihozták győztesnek, mondván: egy másik kerékpáros céla ért.
Kabaré. Mondom ezt úgy, hogy sok mindent rám lehet fogni, de azt nem, hogy nem vagyok a kerékpár(os közlekedés) barátja.
Az is "tetszik", hogy a versenyt a villamos külvárosi végállomásától a belvárosig, végig nagyon enyhén, de lejtős útvonalon, a reggeli csúcsforgalom idején rendezik, és olyan "apróságok" nincsenek benne, hogy a táv felénél már gyakran nem lehet felférni az első megvárt villamosra.
Érdekes lenne mondjuk november végén (esetleg ónos esőben), egy meccs végeztekor indítani a versenyt egy másik logikus útvonalon, a Stadiontól az Egyetemig.
Az eredmény kb. a következő lenne: villamos: lehetetlen, busz: egy átszállás egy óra (600Ft), autó: kb. 10 perc (100-200Ft), kerékpár: 30-40 perc és egy tüdőgyulladás.
Szép tehát az eljutási verseny. Ha néhány embernek eszébe juttatja, hogy környezetkímélőbb módon közlekedjen, akkor hasznos is, de azért nem árt a helyén kezelni.
Nálam a közlekedési sorrend: kerékpár, autó, tömegközlekedés - de ebben az is benne van, hogy kis városomban a régi, maximálisan király rendszer helyett már csak önmaga paródiája a tömegközlekedés(i vállalat).

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr855550798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása