HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2023.06.27. 08:09 Krap

"Mikor túlképzett vagy a munkához"

Általában jól szereplek a "bírd ki mosoly nélkül" kihívásokon, de ezt nagyon sokszor kellene megnéznem, hogy ne röhögjek fel:

Szólj hozzá!


2023.06.26. 08:03 Krap

(sajnos nem egy átlagos) csütörtök

Negyed egykor kisétáltam a munkahelyről. Onnan utoljára.
Ha unjátok a meleget, tegyétek azt, amit én ezt követően: bicajozzatok el a városkátok 685 méter magasan lévő részébe, ott alaposan mosakodjatok meg a forrás nem is annyira hidegnek érzett vizében (a lenti, először meglátogatott forrás sokkal hidegebbnek hatott), ücsörögjetek kicsit az árnyékban miközben becsócsáltok két sört, majd (óvatosan) zúzzatok le a hegyi úton, kb. 20 km-en keresztül élvezve a menetszelet.
Persze, Jávorkút csak egy van.
"Haszontalan tanácsaim alföldieknek" rovatomat olvashattátok. :)

1 komment


2023.06.15. 08:09 Krap

"Nem fogod megbánni" :-)

"Tudom, hogy a nevelésed révén mindenben megbízhatom benned, akár csak saját magamban. Azért hát mindössze csak egy apró kis jó tanácsot akarok neked adni. Ha már majd úgy az ötven felé jársz, aztán kedved szottyanna valakit feleségül venni… akárki légyen is az… eredj és zárkózz be tüstént a lakásodba, ha ugyan lesz lakásod, s igyál mérget. Csak a paraszt akasztja föl magát, eszedbe se jusson hát a kötél. Igyál mérget, édes fiam, Samuel, igyál mérget és meglátod, hogy nem fogod megbánni."

/Charles Dickens: A Pickwick Klub/

Szólj hozzá!


2023.06.13. 10:17 Krap

A helyzet nem egyedi

A reumatológiára (és "minden orvosunkhoz") novemberre adnak időpontot a (vár)megyeszékhelyen lévő kórházba. Mire az én generációm eljut oda, hogy ilyen helyekre kell rendszeresen járnia, addigra szerintem ez lesz az általános helyzet. Vagy rosszabb. Egy életen át fizetett járulékok, hozzájárulások, adók jutalma. 

Szólj hozzá!


2023.06.07. 08:04 Krap

Itt tartunk - 9 hónap

A héten kértem időpontot szemészetre. 2024. márciusára kaptam.
Október a látás hónapja, akkor a szemüvegekkel foglalkozó cégek nagy része ingyen, profin ellenőrzi a szemeteket, látásotokat. Csak szólok. Pedig nem is nekik fizetjük a TB-t, amit most már ki tudja, minek nevez az állam, hogy nehogy véletlenül az egészségügyre kelljen költenie.

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása