HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2014.03.20. 08:04 Krap

Clarkson's humour, Clarkson humora (2.)

"Trying to force our children to do their piano practice is like trying to force a gorilla into a dinner jacket. They have no stomach for it, and frankly neither do I, because in even a fairly large house there's no hiding place from the cacophony when they begin."

Megpróbálni erőszakkal zongora gyakorlásra rávenni a gyermekeinket olyan, mint szmokingba tuszkolni egy gorillát. Nem veszi a be a gyomruk, és őszintén, az enyém sem. Mert még egy meglehetősen nagy házban sincs menedék a kakofóniától.

"Normal pain, such as an eye disease or toothache, is a lonely and solitary pursuit, but a group hangover is a problem shared and that seems to bring out the best in us. Like the Blitz. Like when you've just stepped off a terrifying rollercoaster ride. Everyone's in it together. And a problem shared is a problem pared."

A normál kín - mint a szembetegség vagy a fogfájás - magányos, társtalan tevékenység, de egy csoportos másnaposság megosztott probléma, és az ilyen úgy tűnik, a legjobbat hozza ki belőlünk. Mint a német bombázás. Vagy mint amikor éppen kilépünk egy rémes hullámvasutazást követően. Mindenkit érint. És a megosztott gond, felezett gond.

"I believe that Shakespeare, along with Milton, Donne and Chaucer, has a place in modern Britain. And that place is deep in the bowels of the British Library, where he can be studied by hardcore language students.
Right now my 11-year-old daughter has a voracious appetite for books. She devours Jacqueline Wilson and reads The No. 1 Ladies' Detective Agency endlessly. But I can guarantee this craving will be snuffed out the moment she's introduced to Twelfth Night.
There's a lot of political posturing about the future of education right now, all of which seems to miss the point: that at school, children should be encouraged to study books that make reading fun."

Hiszem, hogy Shakespeare-nek, csakúgy, mint Miltonnak, Donne-nak és Chaucernek helye van a modern Britanniában, és ez a hely a könyvtárak mélye, ahol elkötelezett nyelvszakosok tanulmányozhatják őket.
A 11 éves lányomnak telhetetlen a könyvek iránti étvágya. Falja Jacqueline Wilsont, és folyton az Egyes számú női detektívirodát olvassa. De garantálom, hogy ez a lelkesedés elillan, amint megismerkedik a Vízkereszt, vagy amit akartokkal.
Manapság sok a jövő oktatásával kapcsolatos politikai álláspont, de úgy tűnik, egyik sem látja a lényeget, mely szerint az iskoláknak arra kellene buzdítaniuk a gyerekeket, hogy olyan könyveket ismerjenek meg, melyek az olvasást élménnyé teszik.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr295867534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása