HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2015.04.23. 08:01 Krap

Agent Carter

agentc50.jpg     Kedves volt padtársam nem csak a könyvek, de a sorozatok nagy barátja is. Ezekkel is bombáz tehát, és van, hogy nem tudok elugrani (elugorni?). Megnéztem az Agent Carter sorozatot.
Mindössze 8 epizód, hála az Úrnak! :) Egyenként 40 perc.
Na, nem mintha nézhetetlen lenne, de ahogyan az olvasás nem a hobbim, úgy a TV-zés sem az. Nagyon kevés sorozatot nézek. Egyszerűen nem kötnek le. Ennek sem sikerült.
     Nagyon tetszett, hogy a főszereplő brit angolsággal beszélt, segítője, egy inas/komornyik szintúgy, hozzá véve rengeteg udvariassági formulát is. Ketten együtt olykor még halvány brit humort is hoztak a párbeszédeikben. ("Akasztották már fel, Mr. Jarvis?", "Nem mondanám.")
Ezen kívül a záró epizód tartalmaz humoros dolgokat. ("Az elnök személyesen szeretne magával kezet rázni.", "Akkor legközelebb rá szavazok.")
A többi szereplő sem mai "amerikait" beszélt, hanem a nyelv még kevésbé korcsosult változatát.
Persze, amikor két orosz szereplő akcentusos angollal beszél egymással az anyanyelve helyett, az mindig indokolatlan és nevetséges.
     A korabeli (1946-ban járunk) New York, az épültek, autók, hajviseletek, ruhák is érdekesek.
A történet már nem annyira. Hősnőnk (titkos)ügynök, szerelme, Amerika kapitány (paff!!!) elvesztése után egy sor titkos találmány eltűnése ügyében nyomoz, derít fel, titkolózik kollégái előtt, épít le harcosokat, kollégákat, gonoszokat. Tipikus amerikai nulla tehát az egész.
A "Marvel" nem véletlen a sorozat logójában. Egyébként csak mérsékelten, helyenként képregény jellegű, nem teljes egészében. (Persze, ha egy nőt (vagy bárkit) kétszer rendesen megcsapnak baseball ütővel, egyszer a bal lábán, az nem biztos, hogy 20 másodperc múlva arra a lábra támaszkodva rúgni fog a valóságban.)
     Nem szaporítom a szót: humor: alig; beszéd: érdekes, jó; színhely, kor: egészen jó; történet: átlag alatti; képi világ, zene: semmi különös; izgalom: kevés.
Összességében 4/10 pont. De lehet, hogy a nekem tetsző sorozatok némelyike sem jut 6 pont fölé, annyira nem az én világom ez az egész üzletág. Nem hamarosan, de majd jelentkeztem még a tárgykörben. Ha Pókember addig meg nem büntet soraimért.

Akitől kaptam, így írt róla: http://csigafa.blogspot.hu/2015/03/agent-carter.html

agentc47.jpg

agentc49.jpg

agentc51.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat Agent Carter


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr917387900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása