HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2015.08.26. 08:04 Krap

"Ó, a Betrice, ó a Beatrice..."

     Ricse koncerten talán a BS-ben voltam legutóbb a '90-es évek elején. Gyönyörű vokálozásomat meg is örökítették egy koncert lemezen akkoriban. :)
Azóta egyrészt rengeteget változott a zenekar (felállás, közönség, inditatás), másrészt szinte semmit (ugyanazok a poénok, egyre több feldolgozás, átírás, és Feró sem sokat alakul).
Arra mondjuk nem emlékszem, régen mennyit ivott Feró színpadon, vagy a fellépés előtt, de most a "még elmegy" és az "ez már kellemetlen" határán volt.
      Tartottam tőle, hogy hakni lesz ez a bogácsi fellépés. Aztán, amikor az Azok a boldog szép napokkal kezdtek, és hallottam, hogy minden élőben, ráadásul tökéletes hangminőségben (!!) szól, kezdtem reménykedni. Az Utálom az egész XX. századot erősítette is reményemet, aztán ezzel a két dallal az aznap este eljátszott Beatrice dalok kb. harmadát-felét (!) hallottuk is... :(
A Lángosképű állat a babám-ot még meg lehet magyarázni, hogy Bikini, de még az ősi, Ferós, de a "Mielőtt végleg elmegyek, kapsz egy képet rólam", és pláne a Fagyi Bikini slágerek nem értem, mit kerestek a műsorban. Értetlenségem a Repül a bálna (!!) kapcsán ért a tetőpontra, de volt még Pancsoló kislány, Jojo, közönséggel énekeltetett úttörő dalok, Johnny B. Goode, orosz népdal is.
 A zárásként ismét előadott Azok a boldog szép napok ledöbbentett, hogy egy ennyi albummal rendelkező, ősi zenekarnak ezt kell (kétszer) játszania, egy egyébként nagy tömeget vonzó koncertjén?
"Félek, így nem jó."
Az pedig, hogy "Nagy Feró és a Beatrice"...
      Pozitív volt a már említett hangzásom kívül a zenészek teljesítménye, külön kiemelve Feró fiát, Hunort, a ki a dobokon villogott nagyokat. Lábbal nagyon pepec sebességet is tud tartani, kézzel inkább erős, mint különösebben technikás, de le a kalappal előtte! Még egy szólót is rittyentett. Az alapról menő bevezetőt, Hitler beszédet, stb. tartalmazó Utálom az egész... kivételével nem használt fülest, teljesült tehát a kívánságom.
A Beatrice már réges-régen nem a legeslegjobb a Föld kerekén.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr287730220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása