HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2016.01.19. 13:43 Krap

Red Bhut Naga Jolokia (ghost pepper) - ' Exceptionally hot'

     Rákattantam a csípős paprikára. Egy Mexikóba is járó amerikai ismerőst megkértem, hogy hozzon Jalapeno vagy Habanero magokat. Hozott. És mivel jó fej akart lenni, beszerzett (a neten, New Yorkból!???) valami ütősebbet is. A címben szereplő Bhut Jolokia magokat.
Két tővel sikerült felnevelnem, nagyon korai (február!) ültetéssel, de sajnos a termés így sem érett be. Csak a képen lévő négy paprika lett fogyasztható, a többieknek még hetek kellettek volna. Ezeket is majdnem zölden szedtem be, de aztán szépen bepirultak.
      Az erejükről annyit, hogy a legkisebbet háromszorra sikerült elfogyasztanom, a képen magányosan szereplőből elsőre addig jutottam, amennyi a képen hiányzik belőle.
Irgalmatlanok.
Van a magyar, jó erős paprika, ami zsibbasztja a nyelvet, előcsalja a könnyeket. Nos, Jolán (ahogy hívom) elsőre szétcsapja a teljes szájat (a peremétől (!!) a torokig, az orrot sem kímélve), majd szépen, lassan a nyelőcsövet, és még lent is rendesen érzeni, hogy alkot. Egy minimális kis adag belőle.
     A Wikipedia szerint (https://en.wikipedia.org/wiki/Bhut_jolokia) 2007-ben a világ legerősebb csípős paprikája volt.
A mi erős paprikánk csípősségi értéke (és a Jalapenoé is) 3500-10000 közötti. A képen látható Bhut Jolokia 855.000 - 2.200.000 között mozog, azaz alsó hangon 85-ször erősebb, de inkább olyan 200-szor.
El lehet képzelni!(?)
Gyilok.

jolokia1.jpg

jolokia2.jpg

jolokia3.jpg

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr618285732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suzanne Gillingham 2016.02.28. 23:22:43

looks like you took a bite out of one, did you cook up the rest and if so, what did you make?

Krap 2016.02.29. 13:23:53

Wow!! Hello, Voice Of America!!! :)
Thank you for your visit.
The missing part is all that I could eat at first try. Since I can not cook, I ate the rest - little piece by very little piece :) - during the last months to/with pizzas, scrambled eggs, ect.
And the sentence a man hardly ever says to a woman: thank you for the seeds. ;)

Suzanne Gillingham 2016.02.29. 14:23:14

Hardly the "voice of America" but thank you for the compliment. You are welcome and perhaps your sentence is also one that a woman rarely says to a man???
süti beállítások módosítása