HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2007.02.18. 19:46 Krap

Bucsu Pattayatol

   Osszegzesfele 1 het utan

A varosnak - a kajat, a lakosait es a klimat leszamitva - semmi thai jellege nincs. Sajnos. Totalisan kiepult (beepult ?) es ez haza is vagja az egeszet. Orosz turistak (nagyon sok van), plazak es thai utcalanyok... nem mondom, hogy nagy szam.

1 helyen lattam homerot. 36 fok volt rajta arnyekban, deltajban. Aztan delutan 5 fokkal lejjebb ment. Csak akkor erezni a hoseget, ha tuzo napon van az ember
(vagy pl. poggyaszt cipel), egyebkent meg sem kottyan, teljesen termeszetes.

Szinte kizarolag helyi kajakat ettunk es helyi sort ittam, de/es a gyomromnak semmi   baja. A vezetekes vizbol nem iszunk, de az sem tunik remesnek.
A boltban vett 6 literes (!!) asvanyviz budosebb.

Talaltam uszasra alkalmas tengerpartot a szallodank kozeleben is, de a viz             nagyon homokos.
Direktebben fogalmazva a tiszta, atlatszo viztol nagyon messze van.
Uszoszemuvegben is csak a kezem es egy szurkeszold masszat lattam uszas       kozben. A naplementet viszont totalisan latni onnan. Sajnos annyira giccses (de komolyan), ahogy vorosen lemegy 2 tavoli sziget kozott, hogy az sokat ront az elvezeti e`rte`ke`n. Hulyen hangzik, de igy van.
Azert eszembe jutott az Angyalok varosa (City Of Angels)... Amikor az angyalok hallgatjak a naplementet, -felkeltet.

Ejjel apaly van, ilyenkor majd` 100 metert is visszhuzodik a viz, azaz                       olyan 2-3 meter lehet a szitingadozas.

A linzi hazaspar december elsejetol itt van. A voros lany orosz, egyedul jott es egeszen a honap vegeig marad. Mindezeket sajnos nem Tole, hanem a portas nenitol tudom. Na igen - en es az en villamgyors tettrekeszsegem, helyzetfelismeresem. 1-szer lattam+egyszer a varosban, amikor egy kajaldaban uldogeltunk, elment az ut tulso oldalan.

A szobankban most is ismerkedesi est van (kellett "szegeny" holgynek
egyedul setalnia sorrel a kezeben ejjel a tengerparton),
ezert figyelek hajnal 2-kor a gep elott.

Az emberekrol me`g annyit, hogy 1 het alatt nem lattam ideges,
vagy turelmetlen embert. Reszeget is alig-alig, de az is mind turista volt.
Szoval van valami a Buddhizmusban.

Az alkudozasba mar totalisan belejottem. (-Ez mennyi is volt a masik helyen ? 100 ?         - 280 volt, csak Te mondtal 100-at a csokanak, amitol fejre is allt.) Mukodik a mernok duma is : elkezdek alkudni, de nem pofatlanul alacsony arat mondok eloszor, kozeledik a ket allaspont, majd megmondom, hogy
"ez az utolso ajanlatom". Ez utan probalnak tovabb alkudni, de megmondom,
hogy komolyan beszeltem, nem adok tobbet. Ilyenkor altalaban nem adjak ide, majd, amikor elindulok onnan, akkor visszahivnak es all az alku.

Me`g ma is tudtunk ujitani kaja fronton !! Szushit (helye siras ?) ettunk.
5-7 Baht volt darabja es olyan 8-10 darab egy jo adagnak minosul. 250 Ft-bol beszushizni !!? Persze wasabival. Amig nem probal meg az ember was. eves         kozben az orran lelegezni, addig nincs gond, nem erzi ugy, hogy egy           sorosuveget dugtak fel hirtelen az agyaig, ami szetvag mindent ut kozben    es meghal a helyszinen. Palacsintat is ma kezdtem el kajalni. Tojast nem merek       bele pakoltatni, pedig az itt altalanos (attol olyan omlettszeru lesz,          szerintem), de a sult banan es az afonyaszosz, vagy a kakao nagyon mukodott.
20-30 itteni penzbe kerul.
Kokuszdiobol kokusztejet ma`r naponta 2-3-szor iszom. 10-25 Baht (55-135 Ft). Remelem, egeszseges.

A szallassal kapcsolatban rosszul szamoltam. Kb. 1800Ft-ba kerul egy ejszaka es allitolag Bangkokban is siman megusszuk max. ennyibol. Legyen !

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr6437731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enike 2007.02.19. 09:26:57

szia! mindig olvasom amit irsz! leginkább a kokuszt és a tengert irigylem abbol amit elmesélsz. amugy nagyon jol csinálod! kész mázli hogy van ez a blog!
E

Tim 2007.02.20. 07:48:05

Hi,

Why, didn't write anything about the Buddhist temples?
Have you seen any 'stupa' ?What's about the Gold Buddha? Do you interesting of the traditional architect, or folklor ?
OK. Girls, fodds, beer....anything else?
Be good,
T.

Istyu 2007.02.22. 12:32:13

Hahó Micimackó!
Nem tudod a hajós csóka pontyos nevét! (Azt sem tudom melyik az a koos) Mire hazajössz - ha egyáltalán haza jössz és nem tart ott egy magas, vörös, szeplős, másoknak csak jó esetben átlagos lény, kinek mindenképp tudd meg a leánykori nevét, hogy nehogy véletlenül Igor legyen, mert hisz tudod: Nőnek akkor higgy, ha ló legel a sírján (bocsánat a hölgyektől, de ezt a tapasztalat és Péterünk mondatja/ta velem) - már kész Gourmand leszel. Ha nyitsz egy kókusztejivó egységet, akkor én is benevezek hozzád néhány round-ra. (... aztán legfeljebb várunk míg megerjed...)...
Na, ha minden igaz ott este fél 7 van, így jó esti bulizást kíván:
Istyu - aki már referens
süti beállítások módosítása