HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2013.02.22. 08:07 Krap

Film, művészet

Szeretem, ha kizökkentenek dolgok a megszokott mederből. A filmek például ilyesmire (is) jók. Van azonban néhány film, amely kimondottan arra megy rá, hogy a néző azt érezze a végén, hogy "AZTA! Mit néztem eddig?? Hogyan is van ez? Döbbenet, hogy erre nem is gondoltam", és szinte azonnal menne vissza a moziba, hogy ismét megnézze, immár teljesen más szemmel.
Nagyon tetszenek az ilyen filmek.
Háromba futottam bele eddig: Harcosok klubja, Hatodik érzék, Más világ. Mindhármat csak ajánlani tudom, ha nem láttátok még.
A Hatodik érzék esetén cseppet sem túlzó a szlogen: "A real 'must see twice' film.".
Tényleg szinte garantált, hogy másodszor is megnézi, aki látta. Így tettem én is annak idején.
A Harcosok klubja kapcsán jutott mindez eszembe, ugyanis vetítik (sugározzák) a hétvégén az egyik csatornán.
Van humora, és gyakorlatilag lassan áll össze, fokozatosan sejlik fel a végkifejlet, szemben a másik két említett filmmel, ahol egy pillanat alatt fordul minden.

FightClub.jpgSixthSense.jpgTheOthers1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: film


2013.02.21. 08:01 Krap

Chocolat9312.jpg

Szólj hozzá!


2013.02.20. 12:07 Krap

Kedvenceim, ha találkoznak

"...we decided to record 'Anarchy In The UK.' The coolest thing about the entire experience was getting Steve Jones from the Pistols to play guitar on the track. We didn't know how he would respond to the invitation, but he was quick to accept. He was living in Southern California at the time, and he just rode in one day on his Triumph motorcycle and strolled into the studio with a smile on his face and... a cast on his arm!
"What the fuck happened to you?" I asked him.
He laughed.
"Ah, I was riding my bike in Brentwood and some woman turned in front of me. I went flying right over the handlebars."
Proud man and resilient punk that he was, Jones wasn't about to let a little thing like a broken arm prevent him from playing. We sat around for a little bit and talked about music. I was totally enamored, of coure, because I'd been such a fan of the Pistols, and it was a real treat to have him in the studio with us."
/Dave Mustaine/

"... elhatároztuk, hogy feldolgozzuk az Anarchy In The UK-t. A legkirályabb az volt az egészben, hogy rávettük Steve Jonest a Pistolsból, hogy gitározzon a felvételen. Nem tudtuk, hogyan fog reagálni a meghívásunkra, de hamar elfogadta. Dél-Kaliforniában élt akkoriban, és a Tiumph- jára pattant, majd mosollyal az arcán besétált a stúdióba... begipszelt karral!
- Mi a f.sz történt Veled? - kérdeztem.
- Brentwoodban motoroztam, amikor egy nő elém kanyarodott. Átrepültem a kormányon.
Nagyszerű fickó és igazi punk volt, nem hagyta, hogy olyan apróság, mint egy törött kar megakadályozza abban, hogy játsszon.
Ültünk egy ideig és a zenéről beszélgettünk. Nagy Pistols rajongó lévén természetesen teljesen fel voltam dobva, hiszen nem mindennapi élmény volt, hogy ott volt velünk a stúdióban."
/Dave Mustaine/

Szólj hozzá!


2013.02.19. 08:03 Krap

real estate broker

>>I have been busy on vacation and studying for my final exam to become a real estate broker. My test is tomorrow morning...

> So until now you were unreal and you broke estates illegally :)....

Nice joke about the broker's exam.

Írtam, hogy egyik barát házaspár "amerikás" rokona itt volt a nyáron, és én is kísérgettem őket. Azóta is mailezünk. Angolul legalább annyira csavart a humorom, mint magyarul. :)

Szólj hozzá!


2013.02.18. 08:06 Krap

Love Profusion

"Ahelyett, hogy kidobnám, dobd ki Te", kaptam egy válogatás CD-t egy haveromtól. Finoman szólva sem az én ízlésemnek megfelelő zenék voltak rajta (gyanús, hogy nőtől kaphatta annak idején), de egy szám kilógott róla.
Egyből megfogott az egyszerű, őszinte dallamával a nyitó verzében, de az akusztikus gitár és (főleg) az élőnek és akusztikusnak hangzó basszusgitár is hatottak. Az átlagos, alt(os) női hang is tetszett, és az I got you under my skin sor ismételgetése is éppen jókor jön.
Első hallásra (ott, portörlés közben) eldöntöttem, hogy blog téma lesz.
Aztán rákerestem és meglepődtem.
Az mondjuk "szakmailag" eléggé ciki, hogy nem ismertem rá az előadóra. Ez esetben a vak-tesz süketség-teszt is volt. :( Ez a lemeze kimaradt eddig.

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása