HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2014.10.18. 08:03 Krap

WeekEND

Hosszú egy hét ez... Alig várom, hogy

Sleep.JPG

Szólj hozzá!


2014.10.17. 08:04 Krap

"A munka kezd az ivás rovására menni"

Meglepődöm magamon, hogy - ha hagyom - mennyire rá(m)nyomja bélyegét a munkahely az ember lelkivilágára. Amit csinálok, azzal nincs gond, még azt is mondhatjuk, hogy kedvelem és szívesen csinálom, ez tehát nagyon rendben van. Vannak azonban egyéb, külső körülmények (főleg a "napi hány óra, aminek 8 órának kellene lennie?" - tárgykörben, sőt, még a fizetéssel kapcsolatban is), amelyekben ott van a konfliktus. Érdekes lesz.
Azon - szerencsére nem magamon tapasztalva - nagyon meglepődöm, hogy (anyagilag?) kiszolgáltatott emberekkel mit meg lehet csinálni, mennyi dolgot elnéznek, lenyelnek.
Most is (a dátum ne tévesszen meg, éjjel van) ilyesmiket írok, holott eszembe sem kellene lennie, hogy mik történtek délelőtt.

Szólj hozzá!


2014.10.16. 08:04 Krap

Enya

Már beszóltam itt Enya-ra - hogy a sok év alatt meguntam, illetve, hogy annyit fejlődik, mint az én németem.. Ehhez képest munka közben beleszaladtam egy rádióban az egyik - igaz, régi - dalába. Derült égből, a többi "mai" ""zene"" között azért hatott rendesen. Az is jelent valamit, hogy 25 év elteltével is működnek a dalai.

Ez volt az:

 

Szólj hozzá!


2014.10.15. 08:02 Krap

Aluljáró

Aluljaro49.jpg

Aluljaro50.jpg

Szólj hozzá!


2014.10.14. 08:02 Krap

Ősz

Osz018.jpg

Osz034.jpg

(Ennyit a (gagyi) telefonos fényképezésről.)

Szólj hozzá!


2014.10.13. 08:03 Krap

11. CineFest (5)

I Origins (Az origó)

A szem a lélek tükre? Ha igen, érthető, hogy nincs két egyforma. De mi van, ha mégis akad? És mi az, hogy lélek, ha van egyáltalán?
Érdekes, jó dolgokat felvető, egészen jó film. Bár, az állandó kézi kamerahasználattal soha nem fogok megbarátkozni.

6,8/10 pont

i-origins-2014.jpg
Whiplash

A legjobb egyetemen egy elsőéves dobos (tanuló) srácnak egyetlen célja van, a hangszer legendáinak sorába emelkedni. Ám az oda vezető út rögös, nem csoda, hogy nagyon kevesek érnek a végére.
Lehet-e megszokott módszerekkel kiemelkedő zenészeket "faragni"? Érzékenynek vagy éppen hogy mindent kibírónak, eltűrőnek kell lennie egy zseninek?
A cél szentesit(het)i az eszközt? Van határa a csúcsra vezető úton a szenvedésnek?
Aki dobos akar lenni, pokolra kell annak menni?
A zene (szerintem) nem sport, hanem (ön)kifejező művészet. Ebből ugyan szinte semmit nem mutat meg a film, de - mint a végén kiderül - remek (!) forgatókönyvvel, történet szövéssel zseniálisan ábrázolja, milyen a "sport" része.
Nem csak zenészeknek.

8/10 pont

Whiplash.JPG

 

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása