HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2015.01.23. 08:05 Krap

Lemezkritika (24.) - "Benned ismerem fel magam a végén"

Az Intim Torna Illegál lemezét kihagytam a tegnapi felsorolásból.pedig elsőre NAGYOT üt, csak ajánlani tudom. Most viszont nem róluk szólok, hanem Animáékról.

      Nehezen indul, de ha az első két dal (Never Be Alone, Give Me Solace) nem veszi el a kedvet - nem rosszak, de nem is emlékezetesek -, akkor egy remek kis album bontakozik ki.
A harmadik Sweet Salvation véletlenül forog a rádiókban is. Gyakorlatilag bárhol a világon megállná a helyét az éterben. Váratlanul feltűnik benne Halott Pénzt egy nagyon jó magyar rap(szerű) betéttel. Hat.
      Tetszik, hogy noha nem minden dal kiemelkedő, de van stílusa a zenekarnak - nem hangszerekkel alkotó csapatnál ez pláne nagy szó -, amely a változatos dalokat összetartja.
Mert van itt "minden" a hétfőn itt bemutatott Wonder nem is tudom, milyen tánczenéjétől (foxtrot? charleston? Én és a táncok!) a Máté Péteres Az is te vagy-on (de addig írj, gyakran írj - énekelhetnénk a szöveg helyett), az említett rapen át az a capella éneklésig.
És még a raggae (beütésű) Mama Earth is egészen jó. Pedig maga a stílus nálam nem nyerő.
A Wonderről még annyit, hogy 2014-ben számítógéppel ilyen zenét írni?? Remekül kivitelezett ötlet. Ritka (nálam), hogy a legegyszerűbb, legkiszámíthatóbb dal lesz a kedvencem egy lemezről, de ennek a hangulata elsőre elkapott.
     Kiemelkedő még az egyszerre táncolható és hangulatos Csak egy szó (még a Csinálj gyereket-ből (is) ismerős szitár (?) ismételt elővételét is elbírja), a teljesen az én világom, hangulatom Crossroads és a NAGYON NAGY lezárás, a Sose lesz vége. Utóbbinak az első fele csak emberi hangokat tartalmaz és az egész annyira jó, hogy talán a The Smashing Pumpkins Farewell And Goodnight-ja óta nem is hallottam ennyire jó album lezárást. Azt pedig, hogy a "vége" szóval zárul a 41 és fél perc, remekül oldották meg.
     Gépi a zene, de az indíttatás, amely létrehozta nagyon is emberi. Sőt, megkockáztatom, hogy holmi földi dolgok fölött álló.

Anima Sound System: Gravity And Grace (2014.)

animasounds2014.jpg

 

 

 

8,1/10 pont. Nálam a részletezett fele nagyon működik, és a többi is rendben van.

Szólj hozzá!

Címkék: pop lemezismertető Anima Sound System


2015.01.22. 10:55 Krap

Magyar zenék

A szünetben - szokásommal ellentétben - sok (több) új magyar zenét hallgattam. A többségük (Kaukázus, Hiperkarma, Anima Sound System) vagy elsőre, vagy többedszerre megtetszett. Akadt olyan (Depresszió), amelyik csont profi, nemzetközi szint (az Anima ... is!), remek szövegekkel, el is ismerem, de valahogy nem férkőzött közel hozzám; és olyan is (Magna Cum Laude), amelyet továbbra is gyengének (nekem nem tetszőnek) tartok.

Kíváncsi vagyok, lesz-e időm írni róluk itt. Addig is, csak ajánlani tudom őket ismerkedésre.

Szólj hozzá!


2015.01.21. 12:44 Krap

Nyugalmat? Erőltetni?

Rendesen dolgoznak rajta olykor, hogy kihozzanak a béketűrésből. 

yoda-meditating.jpg

Szólj hozzá!


2015.01.20. 08:07 Krap

Könnyen angolul

Cavalcade = kavalkád. Meglepődtem, amikor egy regényben szembe jött. Még nem hallottam, használtam, tudtam.

Szólj hozzá!


2015.01.19. 08:08 Krap

Kezdődjön a hét jó hangulatban

 

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása