HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2016.12.24. 15:00 Krap

Angyali Karácsonyt kívánok!

I wish you (were here :) an ANGELIC Christmas.

angyal.jpg

Szólj hozzá!


2016.12.23. 08:02 Krap

Teljes a függőség?

Kassán megvettem használtan az első, 1985-ös Suzanne Vega hanglemezt akkori, nyugatnémet nyomásban (az eredeti mellett német, francia, olasz szövegkönyvvel a tasakban) .
A dolognak annyi az érdekessége, hogy az említett album már megvolt műsoros CD-n, korabeli ('85-ös?) nyugatnémet (!!!) kiadásban.
Megérkeztem Sznobériába?

suzannev1.jpg 

Szólj hozzá!


2016.12.22. 08:04 Krap

Kassa

kassa2016.jpg

kassa2016-1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Kassa


2016.12.21. 08:04 Krap

Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet

     Mivel még - gondolom - nem látta mindenki, aki szeretné megnézni, nem lövök le semmit a filmből, annak cselekményéből, szereplőiről.
Kretén a cím, de így jelzik, hogy nem folytatásról, hanem egy mellékszál kifejtéséről van szó.
     A látvány természetesen ismét nagyon rendben van, sőt, a sok "természetes" vagy annak ható helyszínnek köszönhetően "emberi", kevéssé tűnik számítógéppel alkotottnak.
A zene (NEM John Williams, hanem Alexandre Desplat (vagy Michael Giacchino?)??) gyakorlatilag tökéletes. Nem forradalmi vagy felkavaró, de (már-már) méltó az első hat részhez, élményt ad. Érezhetően sokkal jobban összeszedett, megkomponált, mint az Ébredő Erő esetén.
A(z új) főszereplő (neme) és az új robot is adja az összehasonlítási lehetőséget. Előbbi karaktere és Felicity Jones játéka nem rossz, de Rey (Daisy Ridley) sokkal szuggesztívabb és karakteresebb (volt) a tavalyi filmben, robot fronton viszont nagy az előrelépés BB-8 gyereki bájossága után.
Az új színészek között nagy örömmel fedeztem fel Forest Whitakert, és mivel a Csillagok háborúja előtt járunk néhány évvel/hónappal/héttel, a régi karakterek közül is nem egy ismét feltűnik sok-sok (40?) évvel első szereplése után. Vannak, akik fontos szereplőként és vannak akik csak néhány másodpercre az utca forgatagában - érdemes figyelni a részletekre is. Hogy kikről van szó, azt nem árulom el.
A történet kimenetele ismert, nagy meglepetés vagy csavar nincs is benne, viszont remekül illeszkedik az III. és IV. rész közé. Mivel a Birodalom legsötétebb fénykorában :) játszódik, a hangulat is kellően komor, rohamosztagos, TIE vadász, csillagromboló hegyekkel, ahogyan kell.
     A klasszikus hármashoz nem fogható, de korrekt, jó film. Az Ébredő Erőt és a Baljós árnyakat simán veri nálam.

zsivany1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: film Star Wars


2016.12.20. 08:01 Krap

fa-erezet.jpg

Szólj hozzá!


2016.12.19. 08:05 Krap

Queen

queen-1.jpg

queen-2.jpg

queen-3.jpg

queen-4.jpg

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása