HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2019.11.15. 08:05 Krap

Lemezkritika (59.) – már, ha ez az

Ha szigorúan veszem, akkor az egész gáz. A borító (van egy másik is, az pláne!), a cím, az, hogy újra és újra ugyanazt a bárgyú, unalmas, eseménytelen merengést adja elő. Ezen a lemezen ráadásul több dalban káromkodik is. Mostanra arra jöttem rá, hogy a hangszíne is zavar; az mindenképpen, hogy mesterkéltnek hallom.
Mindezzel együtt azon kaptam magam, hogy a második esély után harmadszor is meghallgattam. Azt nem mondom, hogy lenyűgözött, de nem is irritál annyira, mint az előző 1-2 albuma. Nem tudom, azért-e, mert türelmesebben álltam hozzá, hogy adtam neki időt, vagy (vagy miért? mert öregszem? : )... Ha még vagy kétszer meghallgatnám, lehet, hogy tetszene is.
Annyira viszont nem jó, mint a művésznő Born To Die albuma! Vagy bármi Adele-tól.
Ezzel együtt is mindenképpen ajánlom meghallgatásra. Csendes estére, borozáshoz, olvasáshoz, nyugisabb munkához tökéletes, és – gondolom – Hi-Fi-ben is nagyot szól a maga szellős „hangszerelésével”.
Kár, hogy soha nem jeleztek vissza, pedig érdekel, ki milyennek hallja.

Nagyon nagy poén, ha az album meghallgatása után közvetlenül megfülelitek a nem régen idepakolt Idiosyncrasy-t, vagy bármely más Korn számot!!! : ) „Apró” kontraszt. Vagy dalonként váltakozva hallgatni egy Fear Factory albummal, ahol kb. 17 másodperc alatt van annyi zenei ötlet, mint ebben a 68 percben! : ) És akkor még csak a FF dobosról beszéltem. : ))

Nem bántom. Amerikai. Női. Előadó. (És dalszerző - Koncz Zsuzsa rajongók kedvéért. :)

Lana Del Rey - NFR! (2019.)   ((Norman Fucking Rockwell))

 lanadelreynfr.jpg

 

 

 

 

 

 

 

6/10 pont

Szólj hozzá!

Címkék: lemezismertető Lana Del Rey


2019.11.14. 08:07 Krap

'Come into my parlour...

Said the spider to the fly
(For?) I have a little something here'

 

Szólj hozzá!


2019.11.13. 08:15 Krap

Nevermind

Kevés hanglemez érdekel úgy igazán, annyira, hogy "mindenképpen a gyűjteményemben a helye", de így is sokszor nagy a kísértés, hogy ne eredetiben, hanem utánnyomottban szerezzem meg - bontatlan, könnyen beszerezhető, árban ugyanannyi vagy olcsóbb, olykor kifejezetten jó kritikákat kap a megszólalása. Eddig sikeresen ellenálltam. Egy kivétellel. Mentségem: eredetileg (1991-ben) nem a hanglemez formátum volt az elterjedt - finoman szólva -, és ott szemezett velem a boltban, fóliázva, egy CD áráért.

nirvanalp.jpg

És igen, igazak a vélemények: csodásan szóló utánnyomás, az A oldalon minimális, de hallható alapzajjal. 2015-ös.

Szólj hozzá!


2019.11.12. 08:00 Krap

Costa Concordia

Nem mai a történet, de eddig ez a kép "tetszett" leginkább az esetről, ezt pedig ma találtam. Ahogy a kék norvég szeret a hátán pihenni, úgy, gondolom, hogy a hajók is ledőlnek olykor.

concordia.JPG

Szólj hozzá!


2019.11.11. 08:20 Krap

Na, igen

Megpróbáltam azonnal lejegyzetelni egy újpesti labdarúgó meccs utáni szavait:

"Csak a kapott gólnál volt olyan hibánk, amiből az ellenfél gólt tudott elérni."

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása