HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2007.09.28. 14:39 Krap

Paradise Lost, münich, 27.09.2007.

Hiába a mailezés, faxolás, a tufa helyiek nem engedték a fényképezést. Tipikus bunkó németh paraszt volt, akivel utoljára beszéltem a témában. Jellemző, hogy a biztonsági személyzet segítőkész volt, a tag viszont egy pökhendi barom.
A 2 előzenekar meglehetősen gagyi volt, viszont akkora hangerővel (és egészen jó hangminőségben) nyomták, hogy félő volt, ha a Lost még erre rátesz, ott nem lesz gond a hallásommal másnap.
Nos, jelentem, nincs gond : alig hallok 14 órávala koncert után.
A színpadképet és a megjelenést visszaadja ez a "klip"

https://youtube.com/watch?v=dn79RKhhR60
,de ennél azért sokkal dinamikusabb dolgaik is vannak/voltak.

A hely egészen jó volt. Meglepően kicsi (kb. 500 fős, persze teltház, holott a városban egyetlen plakátot sem láttam), de éppen ezért a színpad minden szegletét, rezdülését lehetett látni. Volt mit. Nick (ének)

végig egy helyben a tipikus beállásában. Alig beszélt ("20 éve járok Németországba és csak 2 szót tudok"); Aaron (ritmusgitár) lepett meg a leginkább :

szem becsuk (nem végig) és élménygitározás az első hangtól az utolsóig. Semmi póz, vagy show (ez igaz az egész zenekarra), de élmény volt nézni. Szakadt a víz a kopasz fejéről. Dinamikus, énekel magában (Greg is!), hibátlan.

Greg : na igen. Ha eljutok még P.L. koncertre, azt előtte fogom eltölteni.

Végigszólózta az egész konczertet, mint a régebbi albumaikat. Nem kell nagy virgákra gondolni, hanem "csak" olyan hangulatos dolgokra, melyek megadják az egész zenekar karakterét, azonnal felismerhető jellegét, stílusát. Volt, hogy 5-6 másodpercenként pengetett csak, de közben énekelt, foglalkozott a közönséggel, átélte az egészet. Volt, hogy színpadi intenzitásban megközelítette a - számomra- verhetetlen Christiant a Fear Factoryből.

A dob ás a basszus is rendben van, de semmi extra.
20 év zenélés (!!!) után sem láttam rajtuk semmi rutinszerűt. Teljesen rendben vannak. Frissek, dinamikusak, élvezik, amit csinálnak. Nagyon jó koncert volt.
'I believe'

2 komment


2007.09.27. 12:30 Krap

Szólj hozzá!


2007.09.26. 22:30 Krap

Salzburg, Austria

Szólj hozzá!


2007.09.25. 18:58 Krap

Másnap

Ma beköszöntött az ösz. Delelött esett, aztan neha rakezdett az a tipikus brit esö, ami nem is esik, csak van. Szoval pihenes es regenerálodas a menü.
Es fotozas.
A kilátás is más ma az erkelyröl, az Alpok nem látszik már - the view from our balcony has changed, there is no The Alps in the background :
A szomszed - our neighbour :A mienk valamivel szerenyebb. A 3. szint 2 (!!!) lakásából lakunk az egyikben - 'our' house. I live in one of the two (!) apartments on the third storey this week :

1 komment


2007.09.25. 12:45 Krap

Egy tipikus Oktfest-es nap

Fura dolgok a megerzesek, a ket ember közötti megfoghatatlan rezdulesek. Regen bementem egy több ezer emberrel teli sörsátorba es 2 percen belul megtaláltam, azaz gyakorlatilag TUDTAM, hol keressem, holott semmi infom nem volt rola. Tegnap már más volt a helyzet. Kint es benn is mentem egy kört anelkül, hogy összeakadtunk volna. Aztán bementem ismet a sátorba es (ez valami Jedi dolog lehet) kb. 5 másodperccel az után, hogy azt gondoltam, "miert a haja alapján keresem, hiszen 1 eve nem láttam, változtathatott rajta" meglattam. Háttal állt, a csodalatosan egyenes termeszetes szöke haja helyen egy kazal, de tudtam, hogy Ö az. Ennyire nehez dolgom volt :
Nem beszeltunk sokat (nincs mit es nincs miröl), de öröltünk egymasnak. Vittem rozsat, betette a dekoltazsaba, mint mindig, amikor itt dolgozott. Jo volt latni egesz ejjel a "rozsamban". Szerettem, most is szeretem, de már teljesen máskepp.
Az asztalunk ismet remek volt : 2 Uj-Zeland-i holgy, kis ideig 4 ausztral (ez a 2 orszag kölcsönösen ki nem állhatja egymást. Ezt fura volt megtudnom.), 2 nemet, de olyanok, akikkel Adam jol elvolt a "foci" temaban (Dortmund, Schalke es Bayern drukkerek voltak, kölcsönösen nem szimpatizalva a másikkal, igy a 3-asbol 2 mindig egyetertett abban, hogy a harmadik a gagyi), ez engem hidegen hagyott, igy en a minket idokozben megszállo helyi 17-21 eves (mentö)ápolonönek tanulo lanyokkal foglalkoztam.
Ja, kepek ! Elobb a bayern drukker a szökebb uj-zelandival, majd  az egyik helyi erö.
Elegge rendesen beszürcsöltunk (nem árt enni az ilyen tema elött),  ugyhogy több kepet nem is pakolnek ide.
 Na, azert nem ennyire :)  :
Ma delig esett, igy inkább regenerálodunk. Ránk fer. :)

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása