HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2008.10.09. 01:19 Krap

Hajnal van

Perceken belul indulunk Luklaba. Hogy mirol hires a repulotere azt meglatjatok, ha rakerestek a neten - allitolag erdemes. En nem tettem, foleg az utan nem, hogy tegnap lezuhant ott egy gep. Szurkoljatok !!

12 komment


2008.10.07. 17:59 Krap

Kathmandu, part 2

Adam atka bejott :), egy spanyol holgy gepel (es BESZELGET) mellettem eppen. Raadasul meg nem is csunya. :) A tobbieket az oruletbe kergetem azzal, hogy mindig azt kerdezem Toluk, hogy 'Que?', amikor nem ertek valamit. Alig varom, hogy jojjon egy ismeros es igy koszontsem. :)) (A spanyol lany minden 10. szava is az. Akartam Neki Heroes Del Silentio-t nyomni netrol, de a hangszoro nem mukodik. Pedig ismerkedhetnekem van. :) Sok a turista a varosban, de olyan termeszetjaro fajtak, tehat alapjaraton nagyon szimpatikus mindenki. Es fiatal. Ma egy Oktfest-es polo van rajtam, erre talalkoztam egy 2006-os Oktfestes polot viselo brit sraccal. Megbeszeltuk, hogy aki tud, az nepalban is tud :). Ma nem kis mennyisegu kokaint es hasist akartak nekem eladni. Ilyen is van. A szallas napi 1000 Ft\fo, egy jo vacsora 6,6 dl Carsberg-gel kb. 1200 Ft. Nem rossz hely tehat, meg egy magamfajta munkanelkuli is megengedheti maganak. :) A klima kiraly. Most (este 10) is rovidnasrag+poloban setalgattam.

400 rupia egy polo (valojaban persze 200, ha elememben vagyok :), ehhez kepest ma este 300-ert terveztettem (!!!) magamnak egyet. Holnapra lesz kesz.

Nagyon biztonsagos itt minden (egy indiai korutra nehezen vallalkoznek a delhi repterbol kiindulva),  tisztelettudok az emberek. Az iment sikerult elore koszonnom a portas\biztonsagi emberunknek (egyenruhaban van es majdnem mindig tiszteleg, ha kimegyunk) es jo etvagyat kivantam Neki (evett sumakban). Na ettol nem kis haverja lettem.

Kaptam egy Cranes hirlevelet is. Kedvesek, mint mindig. Teljesen tetszik, ahogy ez a banda muveli a kapcsolattartast a rajongokkal. Es reszkessetek, mert egy noteszbe jegyzetelem az itteni gondolataimat !! It is so f..'in' great to read a message like this far from the whole world here in Nepal:

New self titled album 'Cranes' available now
We are very happy to let you know that the new Cranes album is available
from today ! The album is called 'Cranes' and comes with a beautiful free
poster when you order from us at Dadaphonic Mailorder:

http://www.cranes-fan.com/mailorder/order.html

The artwork includes an 8 page booklet containing all the lyrics. We
really hope you'll like it! It's our first album for four years!

....

Lots of love from Cranes xx

www.myspace.com/cranes
www.cranes-fan.com
www.dadaphonic.com

3 komment


2008.10.06. 21:17 Krap

Kathmandu

Kathmandu olyan, mint ha Poprad kb. 10x akkora lenne, mint valojaban, max 4-5 szintes hazakkal es a Tatra 3 oldalrol teljesen korbevenne'. A gep nem egyszeru orvenyeken ment at, mire beert a volgybe. A varos ugyanugy kb. 1200 m-en van es ugyanugy kb. 2500 m-es hegyek vannak a kozvetlen kornyezeteben. A hatizsakom idoben megerkezett, de a svajci bicskam es a kolcsonbe kert tartalek ceruza-akksik valakinek megtetszettek Delhiben. Ciki, de tanultam az esetbol. Mikor kiszaltunk, viragfuzerrel (!!!) fogadtak minket - tiszta Hawaii - es eleredt az eso. Szerencsere kb. 1 oran at esett, ami a Finn kora tel utani 25 fokban nem okozott kulonosebb gondot. Itt is jobbkormanyosak az autok es elegge regiek. A varos sikatoros, nagy a szegenyseg, de biztonsagos. Az arak annyira alcsonyak es annyira rugalmasak, mint Thaifoldon. Minden olcso (vacsora 600 Ft, de ennek fele a 6,5 dl-es so:r) es mindenbol lehet (es kell) alkudni. Utobbi tevekenyseg nagyon tetszik. Egyreszt ezt csinaltam az elmult 1 evben munkako:rombol adodoan, masreszt Thaifoldon rajottem a trukkjei(k)re. A szalloda rendben van, de a varos nagyon veszett. Szerencse, hogy jambor emberek lakjak, mert ugyanez pl. del-Amerikaban.... Huh, bele sem merek gondolni. Ma ejjel (a kutyakon kivul) kolyok borjut (!!) is lattunk a szanaszet hevero szemetben turkalni. Igyexem majd sokat fotozni, bar akksik es tolto nelkul nem lesz egyszeru. Persze masoknak is vannak gepeik. A turankat is megneztem terkepen es meglehetosen jonak tunik. A Mount Everest alaptabora lesz a cel, kb. 100-150 km-t setalunk majd 3000-4000 meteren. Itt (1300m) nem erzek semmit a magassagbol, de csunya is lenne, ha erezne'k. GYONYORU minden. A sok ossze-vissza (nem) alvas kisse letompitott, de soha nagyob bajom ne legyen ! A felhok nagyon alacsonyan voltak Finno-ban. Ilyet csak Stockholmban lattam eddig. Megyek aludni, mert itt hajnal 1 van. Legyetek jok !

Szólj hozzá!


2008.10.06. 01:12 Krap

Delhi, I. Gandhi International Airport

Finnorszagban meg siman eltolt az ember 20 orat, ha ugy alakul, de Indiaban 12-t ugy, hogy az orszagba sem lephet be, hiszen nincs vizumunk ?? Na, az huzosabb. Szerencsere gyorsan talaltunk egy elegge emberi (fotelok, csend, legkondi) varot, ahol a 12 USD per 3 oras arat gyorsan lealkudtuk 20 USD per 10 orara es ugy-ahogy tudunk aludni. Igy is van egy kis Tom Hanks fe`le Terminalos erzesem itt, a senki foldjen. Mar kezd kozeledni az utazas vege. Nagyon remelem, hogy a 2 napja Pesten feladott csomagunk is oda es akkor fog erkezni, amikor mi. Itt most hajnali 4 ora 40 van. A kovetkezo idozona, ahova erkezem, mindossze 15 perccel ter el ettol. Remekul vagyok - kisse ugyan budosen :), de ez ilyenkor szinte elkerulhetetlen. Zita : a ferj-uradat sem sikerult felhivnom, az SMS-ek viszont megjottek. Legy jo Te is, minden jot Nektek is ! A repteren danokat (nyelvileg) hollandnak neztem - faradt lehettem, vagy a dan nyelv mar nem annyira eszaki ?

Nyert a BSE !

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása