HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2013.07.19. 08:05 Krap

FearFactory-Demanufacture-Front.jpg

Szólj hozzá!


2013.07.18. 08:03 Krap

Kontraszt a tegnapihoz

(Zene)történelem!! Elhangzanak benne mély (a rendszerekről, 33:33-nál a sóhaj, és utána a keserűség, majd 34:08-nál ugyanarról már humorizál) és vicces mondatok ("nem kaptak szikrát", "kaptunk egy ilyen flúgot", "újítsunk a zenekaron, mert mindig dübörgünk") is. A már említett Galacsról kerestem koncert felvételeket, aztán itt ragadtam:

Szólj hozzá!


2013.07.17. 08:05 Krap

Tovább is van!

Mivel "az első akadályon sikeresen túljutottam" a tegnap leírt módon, és szeretem az érdekes, mókás helyzeteket, elmentem a cég "próbanapjára", melyre "baráti üdvözlettel" írásban is meghívtak/lehetőséget adtak.
A megbeszélt időpont előtt 15 perccel hívtak, hogy számíthatnak-e a megjelenésemre. Mondtam, hogy ha én mondok valamit, akkor az úgy van, ott leszek.
Beállítok 45-re, amikorra kellett. A titkárnő fogadott, betessékelt abba a helyiségbe, ahol előző nap egy órán át vártam, mondván "addig várjon itt!". Kérdeztem, meddig? "Háromnegyedre hívtuk, még nincs annyi." "Annyi MÁR nincs, ugyanis 46 van!" Erre (kapaszkodtok?): "nálam még nincs 46!"
Vártam 15 percet, egyedül egy sufniban, majd kimentem, hogy "Esetleg valami hír?".
"A főnökasszony tárgyal."
Elkértem az előző nap kitöltött adatlapomat, nagy fölényesen ideadta, majd elköszöntem, szintén fölényesen elbúcsúzott.
Egy titkárnő!!!
Nem mondom, hogy a Ranger Hungary (semmi köze a gépjárműves céghez!) valamennyi irodája ilyen, de amelyikben én jártam, abban az etikettet, tiszteletet hírből sem ismerő a légkör, élen a tufa titkárnővel.
Kerülendő!

1 komment


2013.07.16. 08:07 Krap

Annyira unatkoztam,...

... hogy elmentem egy állásinterjúra. Rettenet komolytalan volt, messze a leggyengébb azok közül, melyeken eddig részt vettem.
Egy órán át várakoztattak (!!!) ("vezetőségi értekezlet van"), majd elnézést nem kérve egy kipakolt mellű kosztümös smink-cicmic elhadarta, hogy milyen értékesítésről van szó (a hirdetésben persze nem ez állt). Kb. három perc volt az egész, SEMMI személyemet érintő.
A legnevetségesebb (noha nem vagyok anyagias) az volt, amikor várta, hogy az "akinek annyi elég, az napi 5.000Ft-ot kereshet ennyi és ennyi munkával" mondata hasson.
Hatott. "Napi 5000Ft az havi bruttó 100.000, ami köszönő viszonyban sincs a "kiemelt bérezéssel", melyet a hirdetésben említettek."
     Nem irigylem azokat, akik rá vannak szorulva, hogy mielőbb munkát találjanak (az ország ezen részében), mert sok ilyen cég lehet (mindenki csak eladni akar), ahol szemrebbenés nélkül elvárják, hogy eladja magát az ember, mégpedig szinte ingyen és dalolva.
"Prostituált ez a város" (is) - https://www.youtube.com/watch?v=M-NMRv6LA4U

Szólj hozzá!


2013.07.15. 08:03 Krap

2001.

"Ahány ember él ma, mind mögött harminc szellem sorakozik; ez az élők és a holtak számaránya. Az idők hajnala óta nagyjából-egészéből százmilliárd ember taposta a Föld nevű bolygót.
Érdekes szám ez, mert különös véletlen folytán nagyjából százmilliárd a mi helyi világmindenségünk, a Tejút csillagainak száma is. Így hát ahány ember csak élt, a világmindenségben s Tejútrendszerben mindnek ragyog egy-egy csillaga.
E csillagok mindegyike nap, s nem egy közülük fényesebben, dicsőbben tündököl, mint az a szomszédos kis csillag, amit mi Napnak nevezünk. És bolygója is soknak, talán mindegyiknek van közülük. Szinte biztos tehát, hogy az égen az emberfaj minden egyes tagjának, még a legelső majomembereknek is jut egy-egy saját - világnyi nagyságú - menny vagy pokol.
Hogy e lehetséges mennyek vagy poklok közül hányat és milyen lények népesítenek be, még csak nem is sejtjük; még a legközelebbi is milliószor távolabb van, mint a Mars vagy a Vénusz...

... De el ne felejtsük: ez kitalált történet. Az igazság, mint mindig, sokkal furcsább lesz."
/Arthur C. Clarke és Stanley Kubrick előszava a 2001. Űrodisszeiahoz/

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása