HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2015.07.29. 13:51 Krap

Auschwitz

Nem. Ez valahogy nem jött be.
Adva van Dachau, ahol többször jártam. Az maga a történelem, megérint, sokkol, elgondolkodtat, elcsendesít. Auschwitz ezzel szemben...
Nem szeretnék senkit megsérteni, pláne nem kegyeletet, de...
Már a bejáratnál a "(égő kanócú) bombát bevinni tilos" tábla, a repülőtérihez hasonló (!!) biztonsági átvizsgálás, a két bejegyzéssel ezelőtti képen is látható kamerák a régi bejárati kapun (is), és a tudat, hogy amit látunk, annak a fele sem igaz, mert felrobbantották, lebombázták... És a teljes gáz, az ez a csoport volt. Ilyen "szerkóban" meccsre sem mennék (már), nem hogy egy ilyen helyre...

ausch0191.jpg

ausch0202.jpg

Leegyszerűsítve, néhány múzeumnak berendezett barakk az egész, egy gázkamra (utánzat?) és egy adag szögesdrót. A múzeumok között a magyar (az egyik) legigényesebb, látszik, hogy gondot és munkát fordított rá, aki megtervezte, kialakította... A börtön rész az alagsori zárkákkal is visszaad valamit az egykori dolgokból.
     Számomra nagy csalódás volt. Akit érdekel a téma, azt javaslom, olvasson, nézzen ismeretterjesztő filmeket a tárgykörben, menjen el Dachauba (!!), de Auschwitztól (nincs is ilyen település, Oswiecim német neve) ne várjon csodát!
Birkenau már egy teljesen más történet, az megmentette az utat.

ausch0211.jpg

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr147663314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása