HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2015.07.10. 08:01 Krap

Lemezkritika (29.) - Dinoszaurusz?

Ez mekkora album!
Kilóg, őslény, teljesen más mint a korszellem.
Visszavisz egy olyan időbe, amikor még az embereknek volt idejük zenét hallgatni, amikor egy zenekar törekedett az egyéniségre - és (csodák csodája!) a többség el is érte - és a dalok hangulata, mondanivalója legalább olyan fontos volt mint a dallamok vagy (bizony!) a szöveg.
Brit. Annyira, hogy az első Lonesome Street-ben már-már zavaró az énekes "akcentusa". Később ez már nem (annyira) észrevehető.
Alter. Mer "unalmas", nyugodt, minden hatásvadászattól mentes lenni. Nagyon tetszett már elsőre is (a második New World Towers nyitó dallamával maguk mellé állítottak, de nagyon, és onnan kezdve az egész album HATott), annyira más... Remek a szellemiség, a mentalitás, amely süt a lemezből. Nem csak a hozzáállás régimódi, a hangzás is olyan, mintha még számítana a sok finomság és az élő jelleg.
És a dalok is jók.
Még az sem ront rajta, hogy az Ong Ong-ban a Beatles legdorkóbb időszakát nyúlják.
Biztos, hogy hallottam már Blur-t, de eddig a Radiohead valahogy sokkal jobban bejött az ilyesmi zenék közül. Ez az album viszont helyből az elitben landol.

Blur: The Magic Whip (2015.)

 blur2015.jpg

A talán legjellemzőbb (kedvcsináló/elrettentő): https://www.youtube.com/watch?v=Sp1ks7PTzng

A legmainstreamebb: https://www.youtube.com/watch?v=UQQObIQ63T0


És a nekem leginkább tetsző: https://www.youtube.com/watch?v=K437uAYBbCk


8,7/10 pont

Szólj hozzá!


2015.07.09. 08:05 Krap

Női foci VB, Kanada

     Meglepően jó volt, sok izgalmas, színvonalas meccsel.
     Kedvenceim közöl a svédek gyenge formát mutattak. A halál-csoportból úgy-ahogy még továbbjutottak, de aztán azonnal kiestek a németek ellen.
A másik két legszimpatikusabb csapat, Norvégia és Anglia hamar összeakadt, és csak az egyikük juthatott tovább - ez Anglia lett. A britek szolgáltatták a torna meglepetését, mert egy új, meglepően fiatal szövetségi kapitánnyal, és a "megszokotthoz" képest rendesen átalakított csapattal, szinte meccsenként változó felállással és taktikával bronzérmesek lettek. Ha az elődöntő utolsó (utáni) percében nincs az a nagy öngóljuk Japán ellen... De ezen is túltették magukat, és az éremért az addig nem kis játékvezetői segítséggel eljutó németeket verték hosszabbításban. A döntőben az USA 16. perc után már 4-0-ra vezetett Japán ellen, a vége 5-2.
     Az első három helyezetten kívül erős még a francia csapat - akik a csoportkör elején megverték az angolokat, kiverték volna a németeket, ha hagyja a "bíró" - és a norvégok is jónak tűntem. A brazilokat, ausztrálokat nem láttam. A svédeknek viszont valamit ki kell találniuk, mert a három döntetlen (igaz, közte 0-0 a világbajnok USA-val) és a gyenge játékkal kiesés a németek ellen kevés volt.
     A lényeget majdnem kihagytam: az egész torna a játék, a sportág megcsúfolása és szégyene volt, ugyanis hiába tiltakozott mindenki, műfüvön rendezték az összes mérkőzést. Már semmi sem szent.

englandwomenteam2015.jpg

Anglia a bronzzal. Forrás: Fifa.com

Szólj hozzá!


2015.07.08. 08:04 Krap

Felfő

felhobkereszt.jpg

Feltekertem kb. 600 méterre, de ott sem volt (sokkal) enyhébb. Csak lefelé, 50-nel az árnyékos erdőben. Gyilok ez a hőség.

Szólj hozzá!


2015.07.07. 08:04 Krap

Diósgyőr(i vár)

diosgy75.jpg

diosgy76.jpg

diosgy77.jpg

diosgy78.jpg

diosgy79.jpg

diosgy80.jpg

Szólj hozzá!


2015.07.06. 08:07 Krap

Ezerszer...

... ittunk mellette a nyomós kútból. Nem mai gyerek.

blaszlokut.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Bükkszentlászló


süti beállítások módosítása