HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2021.11.25. 08:03 Krap

Beletojtak ABBA, mit illik, és mit nem (2.)

abba2021-2.jpg  

     Komolyan igyekszem pozitív lenni a blogon (is), de emellett elmenni...!!?? Eleve "nagy barátja" vagyok az olyan zenekaroknak, akik élőben, vendégzenészek nélkül képtelenek előadni a saját dalaikat... Azt csak most tudtam meg, hogy ez a világhírű négyes életében (értsd: 10 éves aktívkodása alatt) kb. 100 koncertet adott összesen, ami szánalmasan/nevetségesen kevés. "Döglött lóba" nem rúgunk, úgyhogy mindezt nem véletlenül nem említettem itt eddig, sőt, díjaztam a csapatot, hogy horribilis (!!!) összegek ígéretére sem álltak össze. Aztán eljött az új album. Még azt is megálltam volna, hogy írjak a 37 perces (!!!!?), többnyire karácsonyi prüntyögés vagy szintetizátor gyári-demo dallamok szintjén lévő primitív "zenéről", melyet 40 év szünetet követően sikerült kiadniuk idén. Ha valakinek ez kell, hát hallgassa. (Ötödik helyen nyitott a MAHASZ heti listáján, de az érkező új Adele lemez úgy fújja majd el, mint egy porszemet.)
      Ami leverte nálam a biztosítékot, az a manager megvalósított ötlete, mely szerint felvett énekre nem a tagok tátognak a közelgő "koncerteken", hanem George Lucas stábjával (komolyan!) megcsináltatták a négy tag avatarát, digitálisan megfiatalították őket és készítettek egy filmet hologramot, melyen az avatarok énekelnek, táncikálnak és az énekkel együtt kivetítenek majd egy nagyzenekar mögé egy speciálisan erre a célra épített csarnokban, Londonban. Hónapokon át, estéről estére. Koncertek, ahol a négy tag közül egyetlen sem játszik vagy énekel egyetlen hangot sem élőben, sőt, jelen sincsenek. A szembe köpött rajongók pedig rohannak a jegyekért.
És még csak nem is ez a legszánalmasabb, legbicskanyitogatóbb az egészben, hanem a "zenekar" véleménye az egészről:

"Minket az fogott meg, hogy a saját verzióinkat úgyis elküldhetjük, hogy mi közben otthon főzünk vagy a kutyát sétáltatjuk."

"Jövő májusban mi is a közönség soraiban fogunk ülni Londonban, hogy megnézhessük, hogyan koncertezik saját magunk digitális mása."

Szép új világ ABBA módra.
Nézzük pozitívan ezt a förtelmet: megteremtette a lehetőségét annak, hogy sokunk kedvence, a Kantin zenekar végre felléphessen. :))

 

Szólj hozzá!

Címkék: ABBA 2021


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr3016761324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása