HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2022.01.28. 08:05 Krap

Rövidke életem...

... során ez a legjobb zenekar, akiket volt szerencsém hallani.

Szólj hozzá!


2022.01.27. 08:06 Krap

Logika?

Kedden teszteltek, negatív. Ezzel meccsre ugyan nem mehetek, a lakást sem hagyhatom még el, de ahhoz hamarosan elég lesz egy hasonló teszt, hogy repülőre üljek.

Szólj hozzá!


2022.01.26. 11:36 Krap

Ez már a morbid kategória

"Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornászt, a magyar sport kiemelkedő alakját, az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti." 

Szólj hozzá!


2022.01.25. 08:07 Krap

Phil Taylor: Erőpróba

philtaylorkonyv2021.jpg     Az eredeti megjelenés 2014-es, én a 2021-es, második magyar kiadást kaptam meg Karácsonyra, és faltam be az éppen akkor zajló VB alatt.
A Visszatérésem a csúcsra alcím beszédes, ez ugyanis nem egy teljes önéletrajz, hanem a 2013. júliusától kezdődő egy évre fókuszál. A sportágat nem ismerők kedvéért: Phil a darts legsikeresebb versenyzője, egy legenda, aki 14-szer nyert világbajnokságot (plusz előtte kétszer egy másik szervezetnél), hogy csak a legnagyobb eredményét említsem. Bár nekem az tetszik legjobban a pályájában, hogy az egyik meccse előtt az utolsó kilenc bemelegítő nyilával (is) kilencnyilast dobott a táblánál, csak úgy, tét nélkül. 2019. januárjában vonult vissza. Rohan az idő.
      A könyv a karrierjének egy hullámvölgyében kapcsolódik Phil életébe és ír le egy teljes évet, amikor szokatlanul sokszor kapott ki, elvált, nyilat cserélt, sőt, csalással is megvádolták. Zárójelben: én is azt mondom, hogy bármilyenek a körülmények, az ember tudja, hogy megdobta-e a dupla 12-t vagy sem, függetlenül attól, mit mond be a játékvezető. A magyar kiadásban csak a köszönetnyilvánításban és az eredeti címnél van megemlítve, hogy nem egyedül írta, hanem Mike Walters-zal. Írói stílusról nyilván így sincs értelme beszélni, de kritika sem érheti. Kicsit talán sok a - viccesnek szánt - hasonlat, de kb. ennyi gyerekbetegségre emlékszem. Ráadásul az egyiken felnevettem: "Annyira egyszerű, mint lefogni egy kengurut a trambulinon."
Sok kulisszatitkot elárul, de nyilván rengeteg dolog nem fért bele a könyvbe, ami nagyon érdekel. A felemelkedése például biztosan legalább olyan érdekes volt, mint visszakapaszkodása a csúcsra.
Nem fényezi túl magát, de ha jól emlékszem, egyetlen meccse kapcsán sem említette, hogy nem mindig sikerült sportemberhez méltóan elviselnie a vereséget, pedig láttam olyat.
      A darts egy nagyon jó sport, ez pedig egy olyan könyv, amely minden dartsot kedvelőnek nagy eséllyel elnyeri tetszését.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv darts


2022.01.24. 17:11 Krap

Bezárva

Ha nincs tüneted, akkor nem tesztelnek. Ez egy érdekes hír, főleg akkor, ha a körzeti dokid feltesz a tesztelendők listájára, nem vagy oltva és egy veled egy háztartásban élőt (háromszor oltott) viszont teszteltek, és Ő pozitív.
Márpedig ez a helyzet nálunk. Úgyhogy most a nagy semmire ülök itthon egy hétig. A körzeti dokim nem hagyta ennyiben az ügyet, úgyhogy holnap nála mégis felnyúlnak az orromba. Ha negatív leszek, akkor igazoltan potyára ülök itthon egy hetet, ha pedig pozitív, akkor még egy hetet hozzáteszünk a bezártsághoz. Az már egyedül lenne, hiszen a fertőzött emberrel egy háztartásban élő oltottak nyugodtan mehetnek dolgozni, iskolába, bármerre. Remek helyzet. Szerencsére tünete hat napja senkinek nincs a családban - nekem nem is volt-, így remélhetőleg ennyivel megússzuk a halálos kórt, amely ellen minden oltás hatásos, és amelyből mindenkit meggyógyít a folyton igazat mondó miniszterelnökünk és hős csapata.

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása