HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2020.08.12. 08:04 Krap

Bécs (4.)

becs16.jpg

becs17.jpg

becs18.jpg

becs19.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Bécs


2020.08.11. 08:01 Krap

Maiden borítók 8. - the dark and the light

Az ötödik legjobb Maiden borító nálam a Fear Of The Dark-é (1992.). Ez az első borító, amit nem Derek Riggs festett a zenekarnak, de ez egyáltalán nem látszik rajta. 100%-ban méltó a klasszikus elődökhöz. Tökéletesen kifejez egy hangulatot, helyzetet, illik a dalhoz, a lemez címéhez, a kivitelezése pedig parádés. Jók a színek, a ködbe vesző alsó rész, az egybefolyó jobb és az átalakult bal láb. Nem négyzet, hanem "kazetta" alakú, összességében lehetne tehát nagyobb, de így is hibátlan. Melvyn Grant alkotása.

maidenfearofbig.jpg

maidenfearofhed.jpg

maidenfearfelirat.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: Iron Maiden


2020.08.10. 08:07 Krap

Lemezkritika (60.) – könnyű, de tartalmas hallgatnivaló

Nu, ez is eljött, egy jazz albumról írok. Nem kell azonban megijedni – sem az írásomtól, sem a zenétől –, semmi elrettentő, kottagyilkos, agyhalott nem hallható a 45 percben, de más kategóriába még nehezebb lenne elhelyezni. „Csendes”, nyugodt, szellős muzsika ez, ahol nem a virtuozitáson, hanem a dalokon, az ének dallamokon van a hangsúly. Éppen nem bár-zene, de a hangulata hasonló, gyakran andalító. Zongora (naná), nagybőgő, és dalonként változó, többféle kiegészítő hangszer. Itt-ott kis blues-os, gospeles beütés is vegyül a történetbe.
Egyáltalán nem pörgős, de nem is unalmas (mint pl. Lana Del Rey újabban). A hangja – inkább a hangszíne – kissé (csak nagyon kissé, nagyon halványan) Katie Melua-éra és Adele-ére is hasonlít, a zenei stílusa (és talán a hangja sem) viszont nem annyira karakteres, azonnal felismerhető, mint Suzanne Vega-é, vagy a két említett hölgyé. Viszont hozzájuk hasonlóan kellemes hallgatni, és hozzájuk mérhető lemezeladásokat is produkál(t).
Az összkép homogén, egy egyéni stílusú, kellemes és jó hangú szerző hetedik szólóalbuma ez. Kikapcsol, lelazít, kellemes perceket szerez. És még mindig csak 41 éves…
Csak ajánlani tudom, hiszen az életmű erősebb, hallgatóbarátabb feléből való, ez elsőre is nyilvánvaló.
Valamennyi dalt Norah Jones szerezte (négyet mással közösen), de ez, ugye csak Koncz Zsuzsa rajongóknak érdekesség. -;-)

Norah Jones: Pick Me Up Off The Floor (2020.)

norahjones-pick_meup2020.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 
7/10 pont

Szólj hozzá!


2020.08.09. 11:02 Krap

75 évvel ezelőtt ezen a napon...

..., helyi idő szerint ebben a percben ledobták a második atombombát is polgári célpontra. A hős amerikaiak, ki más?

Szólj hozzá!


2020.08.07. 08:02 Krap

Bécs (3.)

becs12.jpg

becs13.jpg

becs14.jpg

becs15.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Bécs


2020.08.06. 08:05 Krap

Bécs (2.)

becs6.jpg

becs7.jpg

becs8.jpg

becs9.jpg

becs10.jpg

becs11.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Bécs


2020.08.05. 08:04 Krap

Sör 14., Urpiner Dark

Iszom én rendesen :)), csak a fotózás, a sok jegyzet előkeresése... Lényeg, hogy halad a rovat egy friss fogyasztással.
Csodaszép. A feketeségig sötét.
Nem túl szénsavas (remélem, jól öntöttem) - mondjuk úgy, hogy hamar elillan a szénsavassága.
Igazi barna sör. Kellően keserű, de van benne valami édeskés íz is, ami nem lenne baj, de itt túl erős és sokat ront az összképen. A mennyiséggel előrehaladva már-már émelyítőnek hat ez az íz.
Fura, hogy szlovákul, angolul és spanyolul vannak feltüntetve a dobozon az összetevők, de így legalább megértem én is. "Víz, négy féle maláta, cukor (!!??!!), komlók".
Igen, bizony: cukrot pakoltak a sörbe. No comment.
Erősnek érzem, de lehet, hogy csak kijöttem a gyakorlatból.
"Banskobystricky pivovar" - nekünk legyen Besztercebányai Sörgyár.
Szlovák.
Alk. 4,5%
5/10

urpinerdark1.jpg

urpinerdark2.jpg

Kezd zavarni, hogy bizonyos képek bizonyos helyzetben elfordulnak. Bocsánat érte, nem én tettem fel őket így!

Szólj hozzá!


2020.08.04. 08:07 Krap

Maiden borítók 7. - már a klasszikus zónában

Hatodik helyezett a Piece Of Mind (1983.) borítója nálam. Ahogy' az albumhoz, a festményéhez is furán állok. Egyrészt hibátlan, klasszikus, másrészt viszont semmilyen szinten nem érint meg. Ha igen, taszít. Nem tetszik az alaphelyzet - az agyától megszabadított Eddie szenved (?) egy gumiszobában, kényszerzubbonyban (ki kaphatta el???), innen kezdve csavarozott a koponyája -, sem a barna színvilága. Valahogy' mégis összeáll. Ha nem csak a front-borítót venném számításba a listánál, mint fő szempontot, akkor egy hellyel minimum magasabban végzett volna. A "hátsó borítóval" (magyarul: gatefold) ugyanis már kedvezőbb a kép. Jön a bibliai idézet (pain helyett brain-re átírva - ejnye!), a semmiben lévő marok és a nyitott gumiszoba ajtó, mely mögött az égbolt látható. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Flight Of Icarus kislmez borítóján a zuhanó Ikarosz fölött egy kocka lebeg az égen, már egészen jó kis környezetbe kerül a történet. Vérbeli Derek Riggs - naná, de akkor sem tetszik.

maidenpiecefront.jpg

maidenpiecederekbig.jpg

maidenpiece-idezet.jpg

maidenpiece-okol.jpg

A felirat nélküli teljes képet Derek Riggs honlapjáról (www.derekriggs.com) szedtem.

 

Szólj hozzá!


2020.08.03. 08:46 Krap

Bécs (1.)

becs1.jpg

becs3.jpg

becs2.jpg

becs4.jpg

becs5.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Bécs


2020.07.31. 12:50 Krap

Design, Zsóry

kovesdstrand4.jpg

kovesdstrand2.jpg

kovesdstrand3.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!


2020.07.30. 08:02 Krap

De persze...

... az egyszerű zúzásnak is megvan a szépsége. Ha jól csinálják.

/The Distillers: Man vs. Magnet/

Szólj hozzá!


2020.07.29. 08:07 Krap

"mi nálad a 10 pontos" - 12. álom-zene hazai pályán (ismét)

2006-os. Akkor volt húsz éves a zenekar. Az Octavarium albumot követő turné utolsó állomásán játszott teljes koncert felvételét tartalmazza az album. A Live Scenes-hez hasonlóan ez is tripla lemezes, hazai pályás (New York) és hibátlan. A csapat ereje és kreativitása teljében van, friss, ötletes. Szól, mit az álom - csodálatosra van keverve -, külön kiemelem a basszusgitárt, mert nem tudom, hallottam-e valaha ennyire jól és a helyén szólni. Ha csak a "dobmegabasszus" :) szólamokat hallgatja az ember, már az is hatalmas élmény. Pedig Portnoy itt nem is sziporkázza annyira végig a játékidőt, mint a Live Scenes-en. Mondjuk, van is minek teret engednie, de erről később.
Az első lemez egyből megvett magának (a hangzáson kívül is), ugyanis régi, (és) kiadatlan dalok is akadnak rajta. Így szűz füllel, először hallva őket (is) dobtam egy hátast. Pedig nem is kedvelem/ismerem annyira az eső néhány albumukat.
A második és harmadik lemezen egy szimfonikus zenekarral játszik együtt az ötös. Nyitnak a Six Degrees... dallal (szerény 41 perc)... Mások mellett előkerül az Octavarium (26 perc fölötti), zárásként pedig a Metropolis (10 és fél perc) is. Míg más zenekaroknál többnyire időhúzást, ötlettelenséget, vagy éppen kínos össze-nem-fésülhetetlenséget jelent, ha "szimpatikusokkal" játszanak együtt (tisztelet a kivételnek!), itt teljesen más a helyzet, hiszen pl. az említett Six... nagy része eleve komolyzenei hangszerekre íródott.
Nyilván nem tudom szavakba önteni, de tökéletes az egész. Rövidebb, mint a Scenes ("csak" 157 perc), és noha sok mindenben több, szerintem hangyányival gyengébb is. Viszont ez is totális 10 pont. LaBrie sokat van csendben, így a (most is elhasználtnak, erőlködőnek tűnő) hangja nem zavar különösebben. Sőt! A csendesebb részek alatt egészen rendben van.
Hallgassatok igényes és minőségi zenét! (Is! :)

Dream Theater: Score (2006.)

dtscore.jpg

dtscoreinner.jpg

4 komment

Címkék: progresszív rock lemezismertető Dream Theater


2020.07.28. 08:04 Krap

Isten áldja... (a futást is)

... a (bécsi) használt lemezeket áruló boltokat! Két koncert, 5 (!!) CD, szumma 10 Euro.
A Metallica ezer éve megvan házilag írottan, de az egyik lemez már mostanra tönkre ment. A Dream-et szerintem meg sem hallgattam eddig (mp3-ban valószínűleg lenyúltam annak idején). Most megtettem. Hatott. Finoman fogalmazva.

(Hétfő esti 5,6 km-es futásom eredménye: 28:54. Egyre rosszabb.)

dreamscoremetallica.jpg

Szólj hozzá!


2020.07.27. 09:03 Krap

Haladnék én...

..., de dupla album jön.

beatleswhite1.jpg És még fejjel lefelé is jelenik meg... Nem csak nálam vannak gondok...

Szólj hozzá!


2020.07.24. 08:01 Krap

Ha esetleg...

... Ti is megnéznétek (mondjuk) a Kreator-t élőben, kicsit másképp:

"If you can't come to Wacken, Wacken will come to you!

Experience exclusive live concerts from the 29th of July until the 1st of August."

"Wacken Open Air has recently announced the biggest Wacken ever together with long-term partner Telekom: Wacken World Wide, taking place in the originally scheduled festival period from July 29 to August 1, 2020 – available for free and worldwide! Next to already announced W:O:A classics such as SabatonBlind GuardianHeaven Shall BurnIn ExtremoKreator, Hämatom and Beyond The Black performing on innovative virtual stages, the digital streaming event will host the biggest mixed reality metal show in the world. This full digital approach creates mixed reality show concepts exclusively designed for a virtual stage never seen before. With its innovative design and technical implementation this is set to be a world premiere in the live music business! This special event is live and available for free online and via app on wacken-world-wide.comMagentaMusik360.de and Magenta TV, as well as on channel #DABEI!"

Pár éve már nyomják élőben online is a fő koncerteket, de ez most más lesz.        

Szólj hozzá!


2020.07.23. 08:03 Krap

Apa-lánya program

"Apa, még a családban sem Te vagy a legjobb énekes."

Szólj hozzá!


2020.07.22. 08:06 Krap

A mumus

Aludtam belülről befagyott ablak mögött, patkányos házban a hegyekben, álltam a Hirosimára ledobott atombomba robbanáspontja alatt, törtem el a csontomat bicajjal, de ez az egyetlen hely, amelyre a mai napig nem tudok úgy nézni, hogy ne ugorna (ugrana?) görcsbe a gyomrom.

gyorvonathid.jpg

A "sóhajok hídja". A főiskola (nekem az marad) "tanulmányi" épületét köti össze a mérőlaborokkal. Nem szívesen mennék még egyszer végig rajta. Brrrr. Hagyjuk is a témát!

Szólj hozzá!

Címkék: Győr


2020.07.21. 11:06 Krap

Győr

gyor1.jpg

gyor3.jpg

gyor2aurora.jpg

gyorauroraplakat.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Győr


2020.07.20. 09:23 Krap

Kis türelmet

Voltam fotózni - pár nap, és összeszedem magam. Addig egy-két kis szösszenet a győri Auróra koncertről: " '90 óta annyi változott, hogy leszoktam a sörről és lándzsás utifüvet fogyasztok. Egyébként én azokat is el tudom viselni, akik nem isznak." :) Vigi formában volt. Amivel nehéz vitatkozni: "Egészségünkre! A barátság nem lóf@sz, a barátságot ápolni kell."  "Mit szeretnétek hallani? ACÉLSZÍÍÍV?????" /Utóbbinál az általános elképedés hangsúlya valami nagyon mókás volt./

Szólj hozzá!


2020.07.16. 08:01 Krap

Kohászat

Munkám során bejutottam a néhai Lenin Kohászati Művek területére. Nem mondom, hogy nem változott, mióta legutóbb (kb. 25 éve) láttam.

kohaszat427_151211.jpg

kohaszat427_150745.jpg

kohaszat427_133722.jpg

kohaszat127_144118.jpg

kohaszat127_141519.jpg

1 komment


2020.07.15. 08:04 Krap

Nosztalgia

A közelmúltban bezárt kocsmában készült kép. Viteldíj: 2Ft.

15osbusz.jpg

Szólj hozzá!


2020.07.14. 08:09 Krap

Eger

eger1.jpg

eger2.jpg

eger3.jpg

eger4.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Eger


2020.07.13. 08:06 Krap

Csendélet

adele21.jpg

Szólj hozzá!


2020.07.10. 08:02 Krap

Értem én, hogy másfél, de...

tartsaa.jpg

"...a egy egész öt tized..." - nyelvtan, oh!

Szólj hozzá!


2020.07.09. 08:02 Krap

Régi plakát

Sokak szerint ismét aktuális lenne egy ilyet szervezniük. (Ne kérdezzétek, miért fordult el vízszintesbe (ha elfordult) az álló kép! Nem tudom.)

dsc_2331.jpg

Szólj hozzá!