HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2014.01.23. 08:02 Krap

ByeAlex: Szörpoholista - ismerős lemezéről csak jót?

ByeAlexSzorp.jpgHat rám a Rotten könyv. Pl. már annyira sem akarok megfelelni dolgoknak/embereknek, mint eddig. Eddig sem jellemzett túlzottan az iyesmi, de megbántani a lázadó tiniségem óta senkit nem akarok, és itt, a blogon pláne igyekszem simulékony :) lenni.
Erre itt ez az album egykori "munkatársamtól". Ráadásul még írok is róla. (Miattam az idézőjel, hiszen nekem csak hobby (volt) a zenei újságírás.)
Vannak "adott pillanatban jó ötletnek tűnt" dolgok, de amikor komollyá fordul a kérdés - például egy albumnak, ráadásul az elsőnek kell címet adni -, akkor át kell gondolni, túl kell lépni az ilyesmin. Különben marad a vállalhatatlanul gyenge "Szörpoholista".
Eklektikus, inkább össze-vissza, és összességében gyenge - ha Alexra jellemzően keményen és röviden szeretném leírni ezt a 46 percet, akkor csak ennyit mondanék.
      Van itt kérem vocoderes rádió-pop (rögtön a második Nekemte), vocoderes elektromos tánczene (Te vagy és Játék), reggae (harmadik, Láttamoztam), (soft-)rock (Messziről), népzene (Az én rózsám), disco (Te vagy), még egy Ady vers is, de mindez egyéniség, tartalom, összetartó erő nélkül, standard-eket puffogtatva egymás mellé pakolva.
És kapunk háromféle Kedvesemet.
A kiemelendő dalok közül a Csóró itt minden hang csendes nyugalmával, hangulatával, egyéniségével, a már említett Messziről húzásával, realtíve érdekes (bár sablon) dobtémáival, a követendő irányt jelző Csókolom és az említett mű-népdal jelzi, hogy nem reménytelen ez a szólópálya.
A Kedvesemről nem szóltam, mert azzal kapcsolatban már mindenki kialakíthatta álláspontját.
A versenyben, ahol indult üde színfolt volt, de mostanra túljátszották.
       A szövegek helyenként egészen jók, érezni rajta (a bölcsészt :) az egyéniséget, de az esetek nagy részében a zene gyengesége kioltja őket, elviszi róla a figyelmet.
      Alex a mai kor gyermeke, talán a "nagylemez" formátun nem Neki való. Ha a jobb dalokra támaszkodva, apránként, csepegtetve jelentkezett vona, a produktum és a fogadtatás is jobb/kedvezőbb lenne, lett volna idő kiérlelni az egyéni hangot, elhagyni az elhagyandókat.
Így viszont azt mondom, amit A három nővér paródiájában az ünnepelt a harmadik ajándékba kapott szamovár után: ezt (így) "igazán nem kellett volna".
      Nem tudom elképzelni, kinek tetszik ez az album.
A pontszámom jóindulatú.
4/10 pont

Szólj hozzá!

Címkék: lemezismertető ByeAlex


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr655774931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása