HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2010.09.08. 08:04 Krap

Betűző bajnokság

A tátrai néhány nap alatt eszembe jutott a South Park-os jelenet (08.19-ei bejegyzés), ugyanis csehek is voltak a csapatban. A Czech - check szavak ejtése megegyezik, írásmódja viszont nem gyengén tér el. Szóval az a "mondatba foglalná?" kérés nem hülyeség egy ilyen versenyen - mert van ilyen verseny, ha valaki nem hallott volna még róla.

Az már régebben foglalkoztatott, hogy egy angol anyanyelvű gyerkőcöt hogyan tanítanak meg helyesen írni. Mert az egy dolog, hogy mi megtanuljuk a szóval együtt az írásmódot, mikor angolul tanulunk, de egy kis gyerek éveken át hallja, hogy 'sea', meg 'see', aztán a suliban bejön hozzá a 'c', mint ugyanúgy ejtendő. Angoloktól tudom, hogy szintenként, lassan haladnak. Megvan, hogy milyen betűcsoportokat hanyadik osztályban kell helyesen alkalmazni, előtte elnézik a hibát. Például, ha valaki 'f'-et ír 'ph' helyett, azt egy bizonyos ideig megteheti, de miután ezeket tanulták, már nem.
Érdekes.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr812279317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herb · http://herb.vorbis.hu 2010.09.08. 15:46:21

Betűzd le a szót: "érdekes". ;)

Krap 2010.09.08. 16:32:50

Jogos (és poénos)! :)
Javítottam.
"Em, a, zé, zé, a, gé: MAZZAG"

Herb · http://herb.vorbis.hu 2010.09.08. 17:17:04

Betűzzed: "töredezettségmentesíthetetlen".
süti beállítások módosítása