HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2012.07.27. 08:02 Krap

Lemezkritikát akartatok (7), zseni elemében

Slash-ApocalypticPici1.jpg

     Mivel a főhős az előző (egyben első szóló) lemezét a rock/metal világ vezető énekeseinek (is) a segítségével vette fel, most mindenki az énekesről (is) beszél.
Kezdem tehát én is azzal, hogy Myles Kennedy hangja elsőre nem igazán tetszett, de aztán megszoktam. Nem volt nehéz, nem különösebben irritáló vagy jellegzetes ugyanis, viszont egészen jó. Helyenként Eddie Vedder-es (We Will Roam, Far And Away), olykor Johnny Rotten-es (One Last Thrill), egyébként egy biztos amerikai rock-torok.
Az 54 perc (Deluxe: 61) ízig-vérig amerkiai rockzenét rejt. Nem igazán kedvelem a stílust, azt sem mondom, hogy minden dal telitalálat (a Bad Rain kifejezetten középszerű, de a Hard & Fast is lényegében csak egy Mötley Crüe utánérzés), ennek ellenére - túlzás nélkül - ÉLMÉNY hallgatni minden percét.
      A főhős szólózása és ritmusozása is éredeti, érzéssel teli, már régen legendás státuszba emelkedett. Megérdemelten.
Laza és technikás egyben. Az élmény ott kezdődik, hogy bekapcsolja a gitárt és játszani kezd. Ha jól hallom, még tremolót sem használ, nem hogy kölönböző effekteket, trükköket. Minden úgy hallatszik, mint ha a szobában játszana - ez az album egyik legnagyobb erénye.
Csak annyit tudok róla írni, hogy egy őstehetség, hiszen véleményem szerint így gitározni NEM LEHET (meg)tanulni, ezt ÉREZNI kell.
A zenének alárendelve magát - 13 (15) DALT hallunk -  de végigsziporkázza a játékidőt. A JÁTÉKidőt.
     Mindenki a főhősről és az énekesről beszél, pedig a másik gitáron is remek dolgokat játszik valaki (ha Kennedy, akkor pláne emelem kalapomat!!), Todd Kerns basszusa is ötletes és élő, ráadásul ragyogóan szól és Brent Fitz dobolása is illik a zenéhez.
A teljes csapat rendben van tehát, bőven átlag feletti az összkép. (Összhang.)
Állítólag élőben rántották fel stúdióban a dalokat. Elhiszem.
Az életmű értékes darabja, pedig ott sorakozik benne az összes legendás Guns N'Roses album is, a Sweet Child O'Mine csodálatos nyitódallamával és még gyönyörűbb szólóival (49,6 millió megtekintés!!!), a You Could Be Mine talán nem is verhető riffjével (bár azt talán Izzy játszotta) és... és... és....
A pontszám hallgatásról hallgatásra emelkedik.

Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators: Apocalyptic Love

Slash-ApocalypticSmall.jpg Kedvenc riffem:
https://www.youtube.com/watch?v=9FAsmtgZTfE

Megkerülhetetlen, áll leejtő/bepisi, Bach ihlette:
https://www.youtube.com/watch?v=G49s6t6Bj5E









8/10 pont

A végére egy kis csemege (ex-edzőm: szakmailag?):

Szólj hozzá!

Címkék: hard rock lemezismertető Slash


2012.07.26. 08:08 Krap

"Nem állíthatom őszintén, hogy még mindig szerelmes vagyok Diane-be. A kettőnk kapcsolata sosem nem volt ennyire egyszerű. Mindketten hol belenőttünk, hol kinőttünk belőle..."

- De a látogatás nem úgy sikerült, ahogyan remélted?
- Talán nem azt reméltem, amit kellett.

/Robert Charles Wilson: Pörgés/

Szólj hozzá!


2012.07.25. 08:07 Krap

AZTA!! Wow!

Szólj hozzá!

Címkék: 2012 Rush


2012.07.24. 12:54 Krap

Robert Charles Wilson: Pörgés

Porges.JPGEgy októberi éjszakán eltűnnek a csillagok az égboltról. Ennyi a gondolatindító alapötlet, alaphelyzet. Hogy hogyan, arra később fény derül, hogy miért, arra nem igazán. Noha az első (majd még néhány) fejezet címe az, hogy "Kr. U. 4x109", a sztori néhány év alatt játszódik, napjaink környékéről indulva, és az egész történet egybefüggő, a szereplői nem változnak. Ja, és a Föld a helyszín.
Jó könyv. (Észrevettétek, hogy könyvet még filmnél is ritkábban dicsérek?)
Hogy miről szól? A történetet nem írom le, mert kellően érdekes, de azon kívül is vannak aspektusai. A szeretet, tudásvágy, felelősség, hataloméhség, nihilizmus, mit tennénk a végső órákban... ezek (és még több) mind mind felmerül, megközelítés lehet.
Nem ragozom. Tetszett.

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása