HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2013.05.05. 20:24 Krap

(19.) Nemzetközi Dobos Gála, Cegléd, 2013.

ManginiLab.jpg

Aki megmondja, mi látható a fenti képen (anélkül, hogy a bejegyzés címéből kikövetkeztette volna), az kiérdemli "a világ legnagyobb Dream Theater rajongója" titulust.
Hopp! Sokat segítettem, így már nem is érdekes a feladvány. :)
Írok majd még a gáláról és pakolok képeket is, de a "tömegeket" gondolom, hogy Mike Mangini mester érdekli a rendezvényről.
Nálam a sok önismétlés, lírázás miatt már elmúlt az "AZTA" érzés egy-egy új Dream Theater album meghallgatásakor, és fokozottan igaz ez a másik Mike, Portnoy kiválása óta.
Az új Mike (Mangini) játékától sem dobtam hátast az eddigi egyetlen lemezen, melyet a Dream tagjaként feldobolt. Tud, ez természetes azon a szinten, de Portnoy könnyed(nek látszó), sziporkázó, ötletdús játékához nálam nem ér fel, kifejezett visszalépésnek érzem a tagcserét. Na, nem mintha bárki (?) tudná Portnoyt pótolni.
Örültem, mikor kiderült, hogy Mangini úr lesz a gála fő attrakciója, nem pedig ismét egy jazz legenda. Velük sincs bajom, de élmény volt az egész napos "csörömpölés" (amatőr hangszer kipróbálók) és sok-sok évnyi jazz után egy megdörrenően keményen ütő dobost látni, hallani, aki a lábait kb. 17-szer gyakrabban használja, mint az említett stílus képviselői.
A mini kis eszközről játszott zenei alapokra dobolás jó ötlet, mert zenébe teszi a dobot, de egyben el is veszi az élő, spontán jelleget. Szerencsére nem csak ilyen részekből állt a kb. 50 perces (inkább több, mint kevesebb) műsor.
Szereztem egy jó gépet, és mivel a színpadot kivéve bárhol lehetett mászkálni, fotózni, sikerült olyan képeket készítenem, amilyeneket szerettem volna.
Szakmailag nem tudok hozzászólni egy ilyen előadáshoz, emberileg viszont kellemes meglepetés volt Mike. Beszélt néhány mondatot, lassan, tagoltan, hogy mindenki megértse, aki kicsit is tanult angolul, és sokáig ott maradt a rajongókkal aláírni, fényképekhez mosolyogni.
Remek ötlet ez a rendezvény, csak gratulálni tudok a megálmodóinak, megvalósítóinak!

Mangini418.jpgMangini442.jpgMangini444.jpgMangini437.jpgMangini453.jpgMangini454.jpgManginiArnyek438.jpgMangini465.jpgMangini464.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Cegléd Mike Mangini Dobos Gála


2013.05.03. 12:33 Krap

Visszatértem

Hosszabb, kb. egy éves kihagyást követően ismét írtam "hivatalos" lemezismertetőt. Kijöttem a gyakorlatból, sokáig húztam-halasztottam, míg belevágtam, eléggé döcögősen is írtam (olyan is), nem is vagyok különösebben büszke rá, de remélem, hamarosan belejövök. Így itt kevesebb hasonló bejegyzés lesz, ott (musicring.hu) viszont több. Ez a honlap gyakorlatilag a rockszervizmusic.hu utóda. A régi helyen (is) olvasható a rengeteg lemezismertetőm, amit az elmúlt néhány évben (a Rockinformot követően) írtam. A friss szerzemény ez (a lemezt ajánlom figyelmetekbe! Szeretem a csapat zenéjét.) :

http://www.musicring.hu/tartalom/Long_Distance_Calling_The_Flood_Inside

1 komment


2013.05.02. 08:04 Krap

Itt tartunk

Ha már jelkép: Székely lobogó lengedez kis városunk Városházán (Polgármesteri Hivatalán?). Hogy mi köze van a városnak a székelyekhez, azt ne tőlem kérdezzétek!

Szekely.jpg

Szólj hozzá!


2013.05.01. 08:04 Krap

Itt van május elseje

Egy alkotmánybírósági döntést követően volt egy olyan időszak, amikor azt hihettük, hogy hazánkban mától nem lesz tilos az önkényuralmi jelképek használata bármilyen céllal.
Aztán orvosolták a helyzetet, mely szerint az új (egypárti) Btk. életbelépéséig (július 1.) is kellene tiltani a témát, így hoztak gyorsan egy törvényt a tárgykörben.
(ezt a bejegyzést 2013. febr. 26-án írtam, az Ab. döntését követően, a kialakult helyzeten felháborodva, aztán egy hete javítottam) Az egykori német fizetőeszköz képét figyelemfelkeltés, nem pedig bármi más, immár ismét törvényt sértő cél vagy indittatás miatt pakolom ide.

Onkeny9313.jpg

Szólj hozzá!


2013.04.30. 08:09 Krap

Persze...

... a United stadionja sem csúnya. (Alex rajzolt trófeáinak csak a fele fért a képre.)

Manch17.jpgManch24.jpgManch25.jpgManch27.jpgManch29.jpgManch18.jpg

Szólj hozzá!


2013.04.29. 08:04 Krap

Mi lesz? Ez lett!

"Krapu, mi lesz 3 ev mulva, ha Scholes es Giggs mar nyugdijba vonul?
Akkorra talan meg Ferguson is elmegy."
Egy kommentelő - Tib (ASG) - kérdése 2007.05.03. 15:39

2013 van ("HAT év múlva"). Négy fordulóval a vége előtt a Manchester United megnyerte huszadik (!!!) angol bajnoki címét. Scholes és Giggs is a csapat tagja, és Ferguson még mindig a "vezető-edző". Giggs annyira, hogy kezdő volt a bajnoki címet hozó meccsen, és 1 perc 20 másodperccel a kezdést követően (!) adott egy kihagyhatatlan passzt Van Persienek, majd a 33. percben is Ő passzolt a 3. gól előtt. Közben Rooney átadásából a holland lőtt egy olyat is, hogy "One of the greatest goals you'll see all season, and, in fact, any season."
Ez a csapat negyedik bajnoki címe Tibi kérdése óta.

Giggs19.jpgGiggs26.jpgChampions33.jpgNineteen28.jpgSirAlex30.jpg

6 komment


süti beállítások módosítása