HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2015.05.29. 08:07 Krap

DCD

 

Szólj hozzá!


2015.05.28. 08:05 Krap

Vinnie Jones: Megindító meccs volt - az én sztorim

vinniejones.jpg    Az, aminek látszik: egy focistából - ráadásul London mészárosáról beszélünk, ha jól rémlik, hogyan "becézték" annak idején - lett "filmsztár" önéletrajzi könyve. Focistaként és színészként sem tartozott az elithez, de mindkét minőségében ismert, karakteres figura.
Az eddigi életéről ír. Semmi különös nincs a könyvben - család, barátok fontossága, néhány sztori, a megkomolyodás, éretté válás hogyanja, ilyesmi.
Amikor hazaértem vele az volt a terv, hogy beleolvasok, aztán folytatom A keresztapa olvasását, ehhez képest 3-4 óra alatt elolvastam a kétharmadát, majd másnap a maradékot.
((Az egy másik történet, hogy az eredeti 3490Ft-os ár helyett 1200Ft-ért is megéri a boltnak árusítani az új példányt.))
      A cím remek, az utolsó mondata a Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsőből. Az eredeti "It's been emotional", és a fordítás is tökéletes.
A fia anyjáról alig ír, ráadásul annál a résznél mintha egy szakaszt véletlenszerűen kivágtak volna a példányomból - egy mondat félben marad, majd egy másik téma folytatódik -, ezen kívül talán 1-2 magyartalan mondatot, rosszul egyeztetett fordítást találtam. Ez a mai felhozatal általános színvonala mellett gyakorlatilag elhanyagolható.
Nem tudom, miért olvasok ennyi önéletrajzot. Ez is tetszett.

"Azt hiszem, egyáltalán nem értem szabályosan labdába az első 45 percben.
A szünetben Sid Neal, aki 65 éves volt akkor, azt mondta, hogy inkább adjam neki a mezemet, jobb munkát végezne a pályán, mint én. El is hittem neki." - Első elsőosztályú meccséről.

gazzajones.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: könyv


2015.05.27. 08:09 Krap

Emlékszik rá valaki? Vagy elveszett (Lost)?

'And maybe you're gonna be the one that saves me' (És talán te leszel az, aki megment) énekli Charlie, Desmond pedig hallgatja.

"Nem Penny hajója" - a mai napig emlékszem, mekkorát ütött Charlie utolsó üzenete a tenyerén.

Szólj hozzá!


2015.05.26. 08:05 Krap

After all...

Port töröltem, és találtam egy olyan (írott) CD-t, amelyre nem is emlékeztem. Az Oasis egyetlen koncert lemeze 2000-ből. Azon tűnődtem el, miközben hallgattam, hogy azóta (Linkin Park??) nőtte ki magát hozzájuk hasonló léptékben (stadionokat éveken át megtöltő, slágert slágerre halmozó) sikeres banda. Szerintem nem. Csak a korom miatt gondolom így? Mi még hallottunk, láthattunk olyan bandákat alkotni, fellépni, mint az REM, az Oasis, a GunsN'Roses vagy éppen Bon Jovi. Mi lesz, ha Madonna, a U2 és az AC/DC leteszi a lantot? Maradnak a fesztiválok és az 1-2 nyári pop zenék? Kisebb lett a lépték?

10-20 éve még tudtuk, hogy ha kijön egy lemez (Faith No More, Depeche Mode, Nirvana, Roxette, Red Hot Ch. P., stb., stb., ízlés szerint folytatható a sor) az tele lesz jó dalokkal. Most mi van???

Akkor természetes volt, hogy vannak pl. a videón szereplő slágerek, melyek világszerte arattak. Annyiszor hallottuk, hogy akkor fel sem fogtuk, mekkora dal. Csak most lesek (azon, hogy tudom a szöveg nagy részét), hogy mennyire jó nóta:

És hány ilyet írtak!!! (Don't Look Back In Anger - wow!!) Óriási banda (voltak), de "a drog rossz, értem!??!".

Szólj hozzá!

Címkék: Oasis


süti beállítások módosítása