HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2016.04.29. 17:15 Krap

Nooormális?

tigaz.jpg

"Földgáz elszámoló számla.
Fizetendő összeg: 30 Ft
Fizetési határidő: 2016.05.06."

Postás, rendőr, vasutas, TIGÁZos??

1 komment


2016.04.26. 08:04 Krap

Kártyanaptár

Új lakásdísz.

xfiles_1.jpg

 

Szólj hozzá!


2016.04.25. 08:01 Krap

Jon Krakauer: Út a vadonba (1996.)

utavadonba.jpg "...McCandless elsősorban nem azért ment a vadonba, hogy elmerengjen a természeten és a világon úgy általában, hanem inkább azért, hogy saját lelkének belső világát kutassa. Azonban hamarosan felfedezte azt, amit Muir és Thoreau már tudott: a hosszú tartózkodás a vadonban óhatatlanul éppannyira a külvilág, mint belső világunk felé tereli figyelmünket, és képtelenség megélni a földből, ha nem fejlesztjük ki magunkban a táj és élővilága kifinomult megértésének és a vele való erős érzelmi azonosulásnak a képességét."
     Félig poénból (?) ajánlották a filmet. Gondoltam, előtte elolvasom könyvben.
A történet (és nem lövök le semmilyen poént): Chris McCandless a diploma megszerzése után elkezdett barangolni, megszabadult az anyagi javaktól és bevetette magát az alaszkai vadonba. Ahol aztán meg is halt.
Gyakorlatilag ennyi.
     A megtörtént esetet (!!) leíró könyv a fiatalember naplóbejegyzéseiből, ismerősei visszaemlékezéseiből, kedvenc könyveiben megjelölt idézetekből áll össze egy teljesnek mondható sztorivá.
Hogy van-e tanulsága, élmény-e olvasni, az jó kérdés. Tőlem szokatlan módon nem is válaszolom meg.
Valami miatt nem tetszett a könyv, nagyon nem az én stílusom. Úgy érzem, nem vezet sehová, az elején megtudjuk a végkifejletet, nem ad pluszt. Ettől persze még nemzetközi bestseller, úgyhogy lehet, hogy az én ízlésem áll távol a többségétől.
Angolul olvastam (Into The Wild) de nem volt elég hozzá a tudásom, így a legnagyobb részét magyarul is elolvastam az adott szakasz után.
     A filmet (2007.) is megnézem majd, de szinte csak azért, mert Sean Penn rendezte (+ forgatókönyv) és Eddie Vedder (Pearl Jam) írta a zenéjét.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv


süti beállítások módosítása