HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2017.02.03. 08:06 Krap

Apró közereműködői lista

Kaptam egyik ismert énekesünk első (1977-es!) szólóalbumát. Rajta és szólópályája előtti utolsó zenekarán kívül is szerepel néhány a mai napig ismert név a lemezen. A következő bejegyzésig lehet tippelni, ki az előadó.

kozremukodik.jpg

Szólj hozzá!


2017.02.02. 08:04 Krap

Tél - Winter

tel2017.jpg

Szólj hozzá!


2017.02.01. 08:07 Krap

Szmogos város a törvényen túl

"Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez." Ezen "jog érvényesülését Magyarország... a környezet védelmének biztosításával segíti elő."

"Magyarország elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez."
/Részletek az Alkotmány helyébe emelt fideszes egypárti Alaptörvényből/

Nyilván papírpocséklás az egész, hiszen hogyan tudná egyetlen magyarországi párt vagy akár "Magyarország" MINDENKI egészséges környezethez való jogát érvényesíteni a világon (!!), de azért jelzem, hogy (nem is annyira) kis városkámban sok napja "Veszélyes a levegő-egészségügyi helyzet". Költői a kérdés, hogy kit lehet perelni a törvényre hivatkozva. A polgármestert, aki csak szívja és nézi? A pártját, aki az alaptörvényt kitalálta? Magyarországot?

 

Szólj hozzá!


2017.01.31. 08:09 Krap

Jeff Abbott: Pánik

jeffabbott-panik.jpg     Evan Casher a barátnőjével töltött éjszakát követően édesanyja telefonhívására ébred. És innen kezdve megváltozik az élete. Ahogyan előbb csak sodródik az eseményekkel, majd próbálja irányítani azokat, kiderül, hogy semmi és senki nem az az életében, aminek látszik, és hogy a szövevényes új információk, melyeknek apránként a birtokába jut mélyen összefüggnek egymással.
      A sok regény közül, melyeket az olvasóval együtt kaptam az előző tulajától, ez is érdemesnek tűnt elolvasásra. A közepénél majdnem abbahagytam, de a végére ismét felpörgött.
Tulajdonképpen egy izgalmasnak és rejtélyesnek mondható (mi? krimi? thriller?) történet ez, de túlzottan a cselekményre, a pörgésre és a(z egyre kevésbé a) háttérben lévő csoportosulásra, titokra fókuszál. Gyilkosságok, átverések, üldözés, blöffök - ezek a kulcsszavak.
      Engem csak módjával kötött le. Kicsivel több leírás, lassítás jót tett volna. De ne legyünk meglepve, hiszen köztudott, hogy nem szeretek/szoktam (magyarul) olvasni.
2005-ös könyv, a magyar kiadás 2008-ban jelent meg.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv


2017.01.30. 08:01 Krap

Mellon Collie (and Billy Corgan)

Nagyon szeretem ezt a dalt, dallamot. Szinte évente rácsodálkozom. 2:05 környékén kezdődik.
Azt figyeltem meg, hogy ahányszor leülök egy zongorához, csakis szomorú (moll) dallamokat tudok rajta játszani. Érdekes. (Nekem természetesen még ezen a szinten sem megy a zongorázás.)
Pulcsi!!! :)

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása