HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2019.07.19. 08:02 Krap

Tegyük fel! Vinyl (8.), Locomotiv GT

     Az első LGT album. Ennek a dallistáját írtam ide néhány napja.
Fura, nagyon fura. Nem csak most, hanem megjelenésekor, 1971-ben is az lehetett. Nagyon. Nem progresszív a szó szoros értelmében, de hogy a hangszereken, nem a refréneken van a hangsúly, az tény. A hangszereket pedig magasabb szinten kezeli a négy zenész (Laux-Barta-Presser-Frenreisz), mint az akkori átlag. Köze nincs a későbbi, ismerté vált LGT lemezekhez, dalokhoz.
      Nem az én világom, ajánlani is csak az érdekességekre vágyóknak, vagy a régi korok zenéibe szerelmeseknek tudom – utóbbiak gondolom, ismerik és kedvelik -, viszont szokatlansága értékkel is bír és méltóvá teszi legalább egy hallgatásra minden zenekedvelőnél.
A tengelykezű félembert viszont nagyon nem tudom hova tenni.
Kora ellenére kifejezetten jó állapotú példányhoz jutottam hozzá, amely mai füllel is remekül szól. Vastag, nehéz a hordozója. Nem mérem le, de szerintem simán van 180 gramm.
A borítója elsőre eléggé megmosolyogtató, de jobban belegondolva azt mondom, hogy 1971-ben ez bőven vállalható volt. Sőt.

Itt lehet vele ismerkedni: https://www.youtube.com/watch?v=-uEa-mjTql0

Nálam ez jóindulattal is csak

5/10 pont

lgt1front.jpg

lgt1back.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: vinyl


2019.07.18. 08:08 Krap

Tenger - és vidéke (3.)

horv-16.JPG

horv-17.JPG

horv-18.JPG

horv-19.JPG

horv-20.JPG

horv-21.JPG

horv-22.JPG

Szólj hozzá!


2019.07.17. 08:07 Krap

Milyenkezű micsoda???

A 1. Egy dal azokért, akik nincsenek itt  2. A Napba öltözött lány  3. A kötéltáncos álma  4. A tengelykezű félember 5. Hej, én szólok hozzád

B 1. Ezüst nyár 2. Ordító arcok 3. Sose mondd a mamának 4. Nem nekem való 5. Royal blues (Gipszeld be a kezed)

Ezek létező számcímek, egy nem gyengén ismert és híres magyar zenekar első albumának dalai. Kíváncsi vagyok, van-e olyan közületek, aki tudja, kikről van szó. Nekem nem lett volna értelmes tippem.

Szólj hozzá!


2019.07.16. 08:06 Krap

1978. India, 1973. Jugoszlávia

Az nagyon jó a lemezgyűjtésben, hogy kapok (Stones), illetve otthagyhatatlan áron vásárolok (Floyd) olyan albumokat, melyeket egyébként nem hallgatnék meg. Mondjuk, utóbbit quadrophone-ban nem is fogom, sajnos.

rollingstoneslpindia2.jpg

pinkfloydquadro1973.jpg

 

 

Szólj hozzá!


2019.07.15. 08:06 Krap

Amit feldolgoztak

Azért az eredetit sem gyengén tolják még most is. ((Az egész beiktatási ceremónia is remek. Trent Reznor beszéde, Robert Smith köszönő beszéde... És előtte az interjú a csajszival!! ("- Te is olyan izgatott vagy, mint én? - Így, hang alapján, nem."  "- Gondoltál valaha erre, vágytál erre? - Ha-ha, most mondja az agyam egyik része , hogy 'Gyerünk, mondd, amit elvárnak!' " :)) :)) )))

(Időközben leszedték a Hall Of Fame beiktatós Lovesongot, de itt egy másik.)

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása