HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2019.02.08. 08:09 Krap

Japán

Beleakadtam a Japánban készített fényképeimbe. Mivel lassan 7 éve nem nézegettem őket, némelyikre rácsodálkoztam. Pakolok ide néhányat alkalomadtán.

japan-0887.JPG

japan-0852.JPG

japan-0112.JPG

Szólj hozzá!


2019.02.07. 08:01 Krap

Csendélet - Still life

starwarscsendelet.jpg

Szólj hozzá!


2019.02.06. 08:09 Krap

"A reggel igazi magyar reggel...."

Szólj hozzá!


2019.02.05. 08:28 Krap

"A reggel igazi magyar reggel..."

"... a munka vár, én nem maradhatok"

reggelivaroskep.jpg

Szólj hozzá!


2019.02.04. 08:02 Krap

Három óriásplakát Ebbing határában (2017.)

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

     Ritkán írok filmekről, mert ritkán látok említésre méltó alkotást.
Ez az. Lassan csordogál, apránként fajul el a történet, melynek beindítója egy anya, aki nyilvánosan vonja kérdőre a vidéki rendőrfőnököt, miután utóbbi csapatának nem sikerült a nő meggyilkolt lányának gyilkosát megtalálnia.
A történet is jó - ki, hogyan reagál, milyen tett milyen reakciót vált ki -, de nem írnék a filmről, ha csak ennyi lenne. Olvastam olyat is, hogy ez egy fekete komédia. Távolról sem az.
     Az ereje abban van, hogy a rasszizmustól a hatalommal való visszaélésen, a tehetetlenségen, gyászon, bosszúvágyon, családon belüli erőszakon, az elmúlással való szembenézésen át a kicsúszott, meggondolatlan mondatokig rengeteg témát, gondolatot elindíthat a nézőben. Nagyon sok nézőpontból lehet nézni, vizsgálni. Szerintem érdemes is.
A rendőrfőnököt játszó Woody Harrelson (Született gyilkosok - és még rengeteg film) és a többi itt nem említett szereplő "csak" jó. Frances McDormand viszont a Fargo terhes rendőrnője után ezért a szerepért kapta második Oscar díját. Nem érdemtelenül, de a Moon (Hold)-ból ismerős Sam Rockwell is remekül hozza a vidéki türhő, rasszista rendőrt (szintén Oscar).
Kevés csavar, szarkasztikus humor van ugyan benne, de nem ezek miatt kiemelkedő.
      Ha nincs ellenedre, hogy egy filmen gondolkodhatsz (is), ha nem zavar, hogy nincsenek benne mellek, üldözés,drogok, robbanások, pörgősre vett vágás és akciók, akkor csak ajánlani tudom.

8/10 pont

threebillboards1.jpg

threebillboards2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: film


süti beállítások módosítása