HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2021.06.09. 08:42 Krap

Shakespeare (2.) - Pericles

     Vitatják, hogy Shakespeare-e, és ha igen, akkor mennyire, mennyiben. Benne van az összesben, tehát az. Pont. :) A kevésbé ismert műveit veszem előre az (újra)olvasásnál, így hamar sorra került.
      A történet eléggé lazán megírt, a valóságtól meglehetősen elrugaszkodott - történik több hajótörés, mely után mindig túlél és lakott területre kerül hősünk; születik egy gyerek, akit megőrzésre lead a szülő megbízható embereknek, aztán eszébe nem jut elmenni a gyermekért, vagy elhozattatni magához évek hosszú sora alatt, ilyesmi - vannak tehát logikátlanságok (van ilyen szó?) benne, de hát ez nem egy útleírás vagy napló, hanem egy kitalált történet. Intrika, gonoszság, családegyesítés :), eltitkolt személyiség... A szokásos shakespeari elemek.
      Összességében tetszett - nem kiemelkedő, de hozza az elvárt átlagot. Belelapozok majd az eredetibe, hogy az tartalmaz-e rímeket olyan nagy számban, mint Áprily Lajos élményszámba menő fordítása. Teljesen gördülékeny, a rímes részeken is annyira sima és erőlködéstől mentes, mint ha Ő írta volna a művet. Nem csak hibátlan, de teljességgel természetes, feltűnően remek fordítói munka. Idézek majd.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr9516586678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása