HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2022.09.26. 08:07 Krap

Herman Ottó "elitgimnázium" - avagy paradoxon a valóságban

    Belegondoltam, hogy mi annak idején Atyával, Istyuval, Surdával (!!! : ), Mészával és a Királyképző többi tagjával vajon kiálltunk volna a város főterére énekelni (!!!) felmentett igazgatóhelyettesünkért - vagy egyáltalán bármiért. Nem hiszem. Egyszerűen nem azok a típusok voltunk/vagyunk, illetve, ha valamit el szerettünk volna érni, akkor a megfelelő eszközöket választottuk volna az ügy érdekében.
    Városunk "elitgimnáziuma" (tudnék róla írni, mennyire elit, de most nem ez a téma) annak idején elindította/vezette a kockás inges akciót, ezzel országos figyelmet vívott ki magának, rávilágított egy fontos dologra, összefogásra szólított fel. Hogy az eltelt sok év alatt mennyi eredmény ért el a mozgalom, azt látjuk (zérus, de inkább kevesebb) - az egészségügyhöz és a teljes országhoz hasonlóan bedarálta a rendszer az egészet, meghajlott minden kollektív gerinc. Hosszú évek elteltével a mozgalom és a szóban forgó Herman Ottó Gimnázium olyan szélsőséges, vérfagyasztó, az ellent feladásra kényszerítő dolgokig jutott mára, mint - sorrendben a közelmúltból - élőlánc a saját gimnáziumuk köré (!! ez milyen produktív!?), vonulás, petíció felolvasás, petíció asztalra helyezés, most pedig az éneklés. Ha ezektől nem hátrál meg a nyakunkon élősködő, önmagát legálissá tevő bűnszervezet, akkor nem tudom mitől. Szerencsére a Herman nálam okosabb, kreatívabb, világosan látja a megfelelő eszközt, és a megfelelő időt a megfelelő csapásra, hiszen "ha nem változnak a dolgok, akkor lesz folytatás, de részleteket egyelőre nem árultak el". Komoly. 
      Az "elitgimnázium" (már ezen is röhögtünk volna annak idején középiskolásként és röhögök most is) tanárai, ha már - gondolom, a példamutatás jegyében - rendszeresen, kollektíve ittak bezárásáig a Compania-ban, igazán kérdezhettek volna engem, vagy bárkit a hatásfokról, szívesen abbahagytam volna a dartsozást arra az öt percre, amíg elmesélem nekik. Mivel ezt nem tették, a fenti akcióikkal viszont a városomat is égetik, innen kérdezem tőlük költőien: mi lenne, ha véletlenül a teljes tanári kar egyszerre produkálna egy hétfőre virradóan Covid jellegű tüneteket és a biztonság kedvéért otthon maradna orvosi igazolással egy hétre, esetleg az így kiesett hetet követő hétfőtől az iskolában tanuló összes gyermek ugyanarra a három napra kapna utólag igazolást a szüleitől? Rossz lenne belegondolni ilyesmibe. Az éneklés és az esetleges jövőbeli - hogy a tanárok számára elfogadható tippet is adjak - közös Alaptörvény bámulás (Borjú az új kapura mozgalom) járhatóbb útnak tűnik. A semmibe.

"Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!"

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr2117939282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása