HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2023.01.30. 08:06 Krap

See You (1982.)

Olvasok egy Depeche Mode könyvet (is). Mivel a zenéik nagy százalékát ismerem, max. 1-2 videoklipjük tud meglepni. Például ez is. Ez már egy második lemezes dal - jól mutatja, mennyire fiatalon kezdték. És a mai napig zenélnek. Igaz, már csak ketten vannak.

/Depeche Mode: See You, official video/

Szólj hozzá!


2023.01.24. 08:07 Krap

Bekaki

Írnék én szép dolgokról, de a tegnapi fogászatom - gyulladt fog tisztítása gyökércsatornán keresztül - annyira brutális volt, hogy ahhoz hasonló fájdalmat gyanús, hogy nem éltem még át. Az injekció mintha ott sem lett volna. Élek, használt - ez a lényeg. 

Szólj hozzá!


2023.01.23. 08:06 Krap

Zajlik

Tegnap láttam egy két oldalról átfúrt csontot, illetve a belőle kiálló fémeket, melyet súlyokkal húztak. Mint a filmekben. A műtét még csak ez után jön Anyu tesójának. Ehhez képest smafu az én éjjel fájdalmasan begyulladt fogam (a gyökérkezelés után szabadon hagyott), amely mire magamhoz tértem és elindultam volna az ügyeletre, addigra lenyugodott.

Szólj hozzá!


2023.01.20. 08:02 Krap

Progrock (13.)

Mióta nincs Dream Theater (van, csak számomra érdektelen és értékelhetetlen dolgokat játszanak), talán ez a zenekar tud meglepni ebben az általam nagyon mostohán kezelt (jobbára került) stílusban. Nem tudok eléggé hálás lenni Tutusnak, hogy a pályájuk legelején megismertetett a zenéjükkel.
Lengyelek, és ahányszor hallom őket, annyiszor szomorodom el, sóhajtok fel, "hogy nekünk miért nincsenek ilyen zenekaraink!?".

/Riverside: Friend or Foe?, vágott verzió/

Szólj hozzá!


2023.01.19. 08:06 Krap

Stephen King: Később (2021.)

 stephenking-kesobb2021.jpg    Friss, de nem nyomozós; természetfeletti, de nem (különösebben) bekakis; rövid, két estés, de nem összecsapott; tipikus King is, meg nem is.
      A Mester stílusa, műfaja, témái szépen ágaznak, terebélyesednek, azonban a profizmusa, gördülékenysége, végig kialakult, de azért az idők során finoman csiszolódó írói egyénisége - röviden: a neve - garancia a (könnyed) szórakozásra, kikapcsolódásra. A Később laza 300 oldala berántott a történetbe, lekötött, folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet, kíváncsiságomat, és noha már az utolsó harmad előtt sajnáltam, hogy nem hosszabb, utóbb nincs hiányérzetem - ebben a történetben ennyi volt, így kerek. Nagyobb terjedelem valószínűleg a lendület rovására ment volna. A lendület és a jó értelemben vett rutin és profizmus a kulcsszavak, valamint a megújulás. Nincs ugyan szó nagy fordulatról, de a legnagyobb csapdát, az önismétlést is olyan messzire kerüli, amennyire csak lehetséges. A helyenként fel-felbukkanó humor, az irónia, az apró gag-ek (A remény rabjainak konkrét említése) pedig azt jelzik, hogy a kreativitás, a fejlődés, a frissesség bőven ott vannak a tárházban, így később is sok örömöt szerez még King olvasóinak.
     Rövidsége és a cselekmény folyamatos görgetése miatt azoknak is ajánlom, akik nem ismerik az író munkásságát.  Amolyan Stephen King light ez - könnyed, finom kis mézesmadzag, amely akár a brutálabb és/vagy terjedelmesebb fő művek felé is elcsalhatja a gyanútlan (?) olvasót.
Élmény volt olvasni. Tetszett.  

(Tárház - van ilyen önálló szó?)

1 komment

Címkék: könyv Stephen King


2023.01.10. 08:07 Krap

"Kibírtam nevetés nélkül"

Egy új munkahelyre beilleszkedni sem pite, de amikor öt hét után (!!) végre eljutok a körzeti fogdokimhoz és ott a laza első fogas töméscseréhez hozzájön egy nem várt gyökérkezelés egy nagy rágóban... Most két hétig ráadásul itt figyelek lezáratlan gyökércsatornákkal, egy nagy kráterrel a fogam közepén. És - mint a munkahelynél, itt is - mákom volt. Mert bármikor úgy igazán is bedurranhatott volna, nem csak jelzés szinten, mint most. Azért két hétig még nem lesz őszinte a mosolyom, és önfeledtek az étkezéseim. Zajlik.

Szólj hozzá!


2023.01.05. 11:01 Krap

"Kissé"...

.. elfoglaltan indul az évem. Így most csak egy szimpatikus képpel jelentkezem, ami az új munkahelyen a gépemen jött fel a véletlenszerűek között.

chinahid.jpg

1 komment


süti beállítások módosítása