HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2015.03.31. 08:02 Krap

Lebetegedtem...,

... ezért türelmet kérek. Igyekszem hamarosan megjelenni.

Szólj hozzá!


2015.03.30. 08:04 Krap

Ismerős?

 

Még az eredetit sem döntöttem el (kb. 25 év kevés volt rá, de nem is erőltettem), hogy tetszik-e... Ennek a verziónak az eleje egyből megcsapott. Kellett néhány ütem/sor, mire összeraktam, mit hallok éppen.

Szólj hozzá!


2015.03.27. 08:08 Krap

Csak élőben

Ilyen zenét pláne csak koncert verzióban szabad hallgatni. 35:25 körül indul a tegnapi dal. Más, mint a klipen. A koncert többi részét is ajánlom (nem csak úgy, belefülelve, hanem (egy-egy dalt) végig - TROMBITÁT mindenképpen találva (a 11. perc környékén jelenik meg először)), mert sanszos, hogy felbukkan még itt, mint 10 pontos.

"Nincs pénzem, nincs munkám, üvegből iszom a bort." "Mások lettek a módszerek, finomabbak a gyógyszerek."

Szólj hozzá!


2015.03.26. 08:03 Krap

Galacs

 

Akartam itt írni Galacsról. Az Auróra basszusgitárosa volt, aztán, sok-sok év(e) után kilépett. NAGYON bírtam. Egy punk, akiből a nyugalom, a csendesség sugárzik, de nagyon, aki rövidnadrágban és szandálban koncertezett (ha jól rémlik) évekig. Most is remek a zenekar, de sajnálom, hogy már nélküle. Igazi, korabeli fotót nem is találtam Róla a régi időkből - a pólómat (bezony!!! Van Auróra pólóm, még az első lemez idejéből.) pedig nem akartam lefotózni, mert azon (Vigi) még nagyon tini. Ezért nem is lett Galacs bejegyzés. Erre belefutottam ebbe a klipbe, amit a szám szövege miatt kerestem meg. Nincs is mit írnom, csak annyit, hogy jó volt látni, remélem jól van!

Szólj hozzá!


2015.03.25. 08:09 Krap

a múzeumok falán

Mondd hol van ő
Ki le-föl sétált a vízen
A csodatevő
Most melyik bolygón lazsál
Merre jár

Merre jár
Kedve, ha lát minket milyen
Én azt hiszem
Hogy túl sok az ősz hajszál

Várok rá
Heverek hanyatt egy padon
Fejem fölött
A tegnapok füstje száll

Lobog a sál
Feketén újra a napon
Pertut iszik
Álmomban velem a halál

Mondd, hol van ő
Ott lóg egy műanyag feszületen
Fogy a türelem

Mondd, hol van ő
Ott lóg a múzeumok falán
Nem is jön el talán

/Auróra: Csodatevő/

Szólj hozzá!


2015.03.24. 08:04 Krap

Money for nothing???

Egyszerre értem a kicsinyke pénzváltó helyiség ajtajához egy hölggyel, hát beengedtem. Bepakolt néhány bankjegyet a pénztárhoz, de mielőtt bármi történt volna, megszólítottam, hogy megvenném, amit eladna. Kérdezte, mennyiért, bemondtam a valuta közép árfolyamot. A pénzváltó hölgy és az ügyfél hölgy egyszerre csapott le a pénzre, a váltó meg is szólalt:
- Ez érdekes lesz, ez nem így megy.
Én: -Miért ne így menne? Én megvenném, többet ajánlok, mint Ön, és kezelési díjat is spórolunk.
- Ezt így nem lehet.
- Ha jól hallottam, magához senki nem szólt - kérdezzük meg a hölgyet, melyikünknek adja el a pénzét.

Így sikerült a pénzváltó ajtaja előtt, de már kint (nem akartam balhét, de szerintem bent is simán maradhattunk volna), az utcán leszámolnom fél havi fizetésem egy vadidegen nő kezébe, aki cserébe adott egy adag Eurot.

Szólj hozzá!


2015.03.23. 08:07 Krap

Jajj, szegény Kiss Csaba!

Ismét áll a bál kis városom (Nemzeti) Színházában.
Gondolt egyet az ideiglenesen országunkban/városunkban tartózkodó polgármester, és úgy rúgta ki a három éve kinevezett igazgatót, hogy a lába sem érte a földet. Egyik napról a másikra. Nem szakmai alapon, mert ő (a polgármester) szakmai dolgokba nem szól bele, nem ért hozzá, hanem, csak úgy. Mert azt mondták... Meg aztán: megteheti.
Még sajnálnám is az immár csak volt Igazgató Urat, ha őt kevésbé gyomorforgató módon pakolta volna székébe ugyanez a polgármester annak idején.
Úgy látszik, már a barátaiban sem bízhat az ember. És Marosvásárhely, mint születési hely sem garancia a sikerre a Városházán kívül. (Az már/még tele van városunkba szakadt Romániában született magyarokkal.)
HIHETETLEN, hogy nem tud(t)unk megszabadulni a polgármestertől, az egypártrendszer hűséges katonájától... :(

Mocskos ez az egész.

Szólj hozzá!


2015.03.20. 08:04 Krap

Poljot

Találtam egy műkincset az egyik fiókom alján. Rendbe hozattam, és ez lett a legpontosabb mechanikus órám.

poljot.jpg

2 komment


2015.03.19. 08:09 Krap

Mi kell a nőnek?(???????)

pendrive.jpg

Szólj hozzá!


2015.03.18. 08:04 Krap

phönes

A világ (egyik) leghangosabb bandája fülhallgatót dobott a piacra. Jó kis marketing ötlet. A képet kis városkámban készítettem.

motorhead192.jpg

 

Szólj hozzá!


2015.03.17. 08:08 Krap

Hiper

hiper183.jpg

hiper208.jpg

Szólj hozzá!


2015.03.16. 08:05 Krap

Hiperkarma

     Ha a P.Mobil esetén érdekes volt, hogy 2014-ben láttam őket először, akkor méginkább meglepődtem, hogy Hiperkarma koncerten most szombaton voltam először.
Az ő zenéjüket ugyanis jobban kedvelem, és többet is fesztiváloztak (?) mint Mobilék. Ráadásul most is kihagytam volna őket, ha H. nem rángat el és erőszakol rám egy potya belépőt.
Kár lett volna úgy tennem. (Szerencsére a "bennfentes" karszalag zöld volt, nem (hánytató) lila, így a bor is jól esett.)
      A Helynekemben jártam már Janó akusztikuson, de "igazi" hangerőn most teszteltem a helyet. Meglepően jól szól. Ahhoz képest pláne, hogy kicsi (kb. 2-3-400 fős), a színpad a "hasznos" hely kb. harmadát foglalja el.
Gyakorlatilag hibátlan megszólalást, jó hangerőt és egy jó kis koncertet kaptam. (És egy kis fényképezőgépet, amellyel megtettem, amit meg lehetett.)
     Hogy Bérczesi Robi frontember milyen volt, amikor még a szereken volt, arról hallottam (rém)történeteket (lehet, hogy ezért nem néztem meg őket eddig?), most egészen kellemes (bár egyre beszürcsöltebb) hangulatban volt.
Szeretem a zenéjüket, egyedi, amit csinálnak, a szövegek pláne, így most csak annyit írok, hogy NAGYON jó dobosuk van, és a "másodgitáros" is simán elvinné a bulit, ha nem ennyire Robi lenne a középpontban. És természetesen együtt vannak, hibátlan az egész. Már a felsétálás után elprüntyögött dallam (INXS: Stay With Me???) megvett, elmosolyogtatott, már ott tudtam, hogy jó estém lesz.
A kis helyiségben körbe vetítés is adott egy hangulatot a daloknak.
Tetszett. Nem szabad lélekben megöregedni - kellenek az ilyen bulik.

hiperk180.JPG

hiperk190.JPG

hiperk198.JPG

hiperk206.JPG

hiperk211.JPG

hiperk213.JPG

hiperk219.JPG

hiperk240.JPG

hiperk247.JPG

hiperk253.JPG

Szólj hozzá!


2015.03.12. 08:31 Krap

Had will have - (had have hasn't)

Agymenők sziporkák az igeidőkkel a Vissza a jövőbe kapcsán. Avagy, amikor a 12 igeidő kevés (vagy éppen hogy túl sok). Magyarra lefordíthatatlan a nyelvi humora, de teszek ide egy verziót, hogy éreztessem, mennyire:

- If future Biff goes back to 2015 right after he gives young Biff the almanac, he could get back to the 2015 with Marty and Doc in it. Because it wasn't until his 21st birthday that 1955 Biff placed his first bet.
- Wait. Whoa, whoa. Is "placed" right?
- What do you mean?
- Is "placed" the right tense for something that would have happened in the future of a past that was affected by something from the future?
- Had will have placed?

-When Biff gets the almanac in 1955, the alternate future he creates isn't the one in which Marty and Doc Brown ever use the time machine to travel to 2015. Therefore, in the new timeline, Marty and Doc never brought the time machine...
- W-Wait. Is "brought" right?
- Marty and Doc never had have had brought?
- I don't know. You did it to me.
- Oh, I'm going with it.
- Marty and Doc never had have had brought the time machine to 2015. That means 2015 Biff could also not had have had brought the almanac to 1955 Biff. Therefore, the timeline in which 1955 Biff gets the almanac is also the timeline in which 1955 Biff never gets the almanac.
And not just "never gets." Never have, never hasn't, never had have hasn't.

(((- 2015-ben Biff ellopja a sportévkönyvet, visszamegy az időgéppel 1955-be, és odaadja a fiatalabb önmagának. De ezzel megváltoztatja a jövőt, tehát az a 2015, amibe visszatér, már nem az a 2015 lesz, amiben Marty és a Doki vannak.
- Már megint a Vissza a jelenbe problémája.
- Ha a jövőbeli Biff az évkönyv átadása után azonnal visszamegy 2015-be, Marty és a Doki 2015-jébe juthat vissza, mert az 1955-ös Biff csak a 21. születésnapja után kezdhetett el fogadni.
- Álljunk meg! Így kell ezt mondani?
- Mire gondolsz?
- Vajon ez a helyes alak akkor, ha azt szeretném kifejezni, hogy a múltban valami történni fog a jövő hatására?
- Fog elkezdeni fogadni volt?
- Erről van szó.
- Tehát Biff csak a 21. születésnapja után fog elkezdeni fogadni volt, és lesz milliomos. Ekkor változik meg az idővonal.
- De akkor még nem fogta elkezdeni fogadni volt!
- Mi van?
- A Vissza a jelenbével ellentétben ez rendkívül egyszerű. Amikor Biff megkapja az évkönyvet 1955-ben, a keletkező alternatív jövő nem az, amiből Martyék elindultak 2015-be. Ezért az új idővonalban Marty és a Doki nem utaztak az időgéppel...
- Várj, az "utaztak" itt a helyes?
- Marty és a Doki nem fognak utazni volt?
- Nem tudom, te találtad ki.
- Elfogadom. Marty és a Doki nem fognak utazni volt az időgéppel ebbe a 2015-be. Vagyis ez a 2015-ös Biff nem vihette vissza volt az évkönyvet az 1955-ös Biffnek. Tehát az az idővonal, melyben az 1955-ös Biff megkapja az évkönyvet megegyezik azzal, amelyikben nem kapja meg. És nem csak nem kapja meg. Nem kapta meg, nem fogja megkapni, és nem fogja megkapni volt.)))

Szólj hozzá!


2015.03.11. 08:05 Krap

A legyező

Színdarab, régi, és olasz. A színház három terméből a legkisebben játsszák, minden közel van és jól látható tehát.
Érdekessége, hogy a tíz szereplőt öt színész játssza, mindenki kettőt. Mindig, mindenki színen van, az átöltözések is a színpadon zajlanak.
Vígjáték. Ebbe az is belefér - és ezzel még nagyobb a csavar; vagy éppen, hogy tudatosítja, hogy hol vagyunk - hogy a színészek többször a kettős szerepeket játszó színészeket is játsszák. "Kiesnek a szerepből", szólnak a súgónak, a kellékesnek, a közönséghez, egymáshoz, mint színészekhez. Ez persze okoz néhány vicces jelenetet, mint például amikor a kávézó vendége kér még egy kört, és a helyiség előtt éppen beszélő báró (az őt játszó színész alakítja a kávézóst is) beszól, hogy "ne kelljen már most átöltöznöm! Szolgáld ki magad!". Amikor nincs szerepük, akkor ülnek, és nézik a kollégáikat.
A történet nem egy nagy szám, egyszerű, de "az arcok maradnak, a szerepek mások" szindróma miatt számomra nem is volt élvezhető, mert többször gondolkodtam (hogy ki kicsoda, és hogy ki kivel találkozott, kivel nem), ahelyett, hogy élveztem volna, sodort volna magával.
Az ötlet jó, a színészek jók -> jó, érdekes színdarab.
Ha szeretném a színházat, biztos tetszett volna. Így "csak" egy érdekes estét jelentett. Ajánlani tudom.

legyezo1.jpg

legyezo2.jpg

A képek forrása: www.mnsz.hu

 

3 komment

Címkék: színdarab


2015.03.10. 08:06 Krap

"MÁV állomás, de fenn...

kondenz1.jpg

kondenz2.jpg

... a MALÉV is jár"
     /Kispál és a Borz: Tiszai pu./

Szólj hozzá!


2015.03.09. 08:05 Krap

"Nem divatból szurkolunk"

Mezőkövesd-Kaposvár, de most már a másodosztályban. :(
A gyep minden csak nem zöld, picivel kevesebb a néző, de ezt leszámítva ugyanaz a kellemes légkör, jó, családias hangulat, mint tavaly.
És a csapat is rendben van. Bognár, Fótyik és "Dzsordzsi" elmentek a jobbak közül, de az irányítót (a szombati meccs alapján) Kulcsár, a csatárt pedig Molnár simán pótolja, nem csak a pályán, de kedvenceim listáján is.
Molnár gólja kifejezetten tetszett. Egy cselsorozat végén nagyon okosan lőtt a hálóba. Én kb. 5 méterrel/ütemmel korábban lőttem volna, és majdnem biztos voltam benne, hogy túlvariálja a helyzetet, de Neki lett igaza. Nagyon szép gól volt, élmény volt élőben látni.
A második félidőre átcuccoltunk a vendég kapu mögé, így karnyújtásnyi távból láthattam, hogy a kiugró 'kövesdi a kapusba lő, a labda pedig a visszafutó hátvédről az orrunk elé gurul az üres kapuba. Öngól.
Eléggé óvatos, de jó kis meccs volt. A Kaposvár mezőnyben jó volt, szervezetten, jól játszottak, de mindössze egyetlen (igaz, nagyon nagy) helyzetük volt. Igaz, az 1-0-nál, és ha "az bemegy, más az eredmény" :), de nem ment be.
Jó volt ismét meccsen lenni. Megtaláltam a módját, hogy a "b... MLSZ"-t kijátszva ne maradjak ilyen élmények nélkül, úgyhogy remélhetőleg kiszurkolom a feljutást a matyókkal.
Még az sem zavart, hogy a vendégeknél Rajczi végig pályán volt (arcoskodott is rendesen), a hazaiaknál pedig Bajzát (brrrrr, de.... Á, ezt nem tudom finoman leírni. Lila, és kész. :) is beállt csereként. Utóbbi lőtte a harmadikat.
Csak a Mezőkövesd!
3-0-ra verték a Kaposvárt.

kovesd-kaposv-nbii.jpg

2 komment


2015.03.06. 14:27 Krap

Ma is dolgozom, mert...

"Felejtse el a szabadságot! Ott a szombat, vasárnap"

5 hónapot húztam le eddig, 3 nap szabadsággal. Még ötöt gyanús, hogy nem fogok.

Szólj hozzá!


2015.03.05. 08:04 Krap

Cover

Egy érdekes lemezborító. Érdemes (leszedni és) nagyítgatva végignézni. A szokottnál nagyobb felbontásban pakolom ide:

theteapartycover.jpg

Szólj hozzá!


2015.03.04. 08:01 Krap

Maybeshewill

     Már az együttes neve is...
A mai napig kapok kiadóktól hozzáférést (megjelenés előtt álló) zenékhez. Van, hogy semmi időm nincs ilyesmit hallgatni, de azért leszedem őket, és időről időre utolérem magam, a lemezeket.
Érdekelnek.
Bár sok középszerű, klisés, vagy éppen engem hidegen hagyó dolgot hallgatok így, azért legalább az albumok fele érdekes, ad valamit. Nyitottan tart a sok friss zene, kis rálátást enged a trendekre, stílusokra, a zene sokszínűségére.
És gyakran (1-2 havonta) kellemes meglepetés is ér a derült égből.
Mint pl. a Maybeshewill tavalyi lemeze (Fair Youth).
      Szeretem a post-rockot (nálam ez azt jelenti, hogy nincs refrén :), csak hangulat van), de ebben a stílusban is kevés az igazi SZIKRA, a varázslatra képes zenekar (de arányaiban még mindig több, mint más stílusok esetén). Ez a lemez nekem nagyon tetszik. Már-már pop, holott instrumentális. Brit (Leicester), de ez egyáltalán nem hallatszik rajta.
Bár zenileg semmi köze hozzá, nekem az Amelie csodálatos élete film(zene) jut eszembe sokszor, miközben hallgatom.
Ha tehetitek, akár csak háttérben füleljétek meg! Örülnék, ha írnátok is róla 1-2 szót. Itt a teljes album:

Szólj hozzá!

Címkék: Full Album lemez(ismertető)


2015.03.03. 08:01 Krap

"Minden átmeneti"

 

Szólj hozzá!


2015.03.02. 08:08 Krap

Mifelénk (túráztunk)

Úgy 700 méter környékén nagyon sok helyen egészen szép mennyiségű hó maradt meg a mai napig.

Kíváncsi vagyok, ceglédi, békési és győri olvasóim is hasonlókról tudnak-e beszámolni. :)

3 komment


süti beállítások módosítása