HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2016.07.26. 08:01 Krap

Sherlock

Nem mondom, hogy mindennel nagy tempóban haladok, de azért (olykor :) a végére érek dolgoknak. (Tudom, hogy van függőben Maiden, Kreator és Beatles életmű elemzésem is.) Most éppen a Sherlock Holmes összesnek eredetiben - már ami a rövidebb, 10-20 oldalas történeteket illeti. Kicsivel kevesebb mint három év kellett hozzá - persze sok kihagyással. 2013.09.13-án egy évre saccoltam itt az olvasáshoz szükséges időt.
Az eredeti illusztrációk nagyon jó hangulatot adtak az olvasáshoz. Noha rengeteget változott az angol nyelv az elmúlt száz évben, ez ezt a művet olvasva nem szúr szemet.
Nyelvtanilag talán csak a mindkét szám első személyben a "will" helyett hasznát "shall" a picit fura, de ezt még Churchill is így használta. Más nagyobb eltérésre nem is emlékszem.
Tetszett még a ló vontatta járművek széles skálája. Valóságos kis mini szótárt alkothat belőlük az olvasó, aki még meg tud jegyezni új szavakat.

 

sherlock-1.jpg

sherlock-2.jpg

sherlockborito.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: könyv


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr498890406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása