HTML

'Dark Night Of My Soul'

Gondolatok. Sajátjaim és melyek Benned ébrednek. Thoughts. The ones in me and the ones generated in you.

Friss topikok

2012.09.25. 08:01 Krap

CineFest 2012. - "Moziba járni érdemes"

CinefestSmashed.jpg"Alakul" a fesztivál. Ez pl. azt jelenti, hogy a nyitó vetítésre be sem fértem a Nagyterembe (pedig vékony vagyok :). A bosszúságot leszámítva ez egy jó hír, hiszen az érdeklődést jelzi. Mondjuk, Oliver Stone új filmjéről (Savages - Vadállatok) beszélünk, de akkor is..
Alig jutottam el vetítésekre, de a két látott film remek volt.
Smashed (Részegen): jó, aktuális, hihető a történet, a (női) főszereplő (Mary Elizabeth Winstead) játéka hibátlan, hiteles, a párbeszédek rendben vannak, életszerűek, a humor, már ami van benne jó és jól elhelyezett. Nem papol, nem mondja meg a tutit, csak bemutat egy mindennapi helyzetet (alkoholizmus) és annak felismerését, a reagálást rá.
A szakmai részhez nem értek, de engem zavart a kicsit sok kézi/mozgó kamerahasználat, de összességében tetszett a film. A kurta furcsa vége nem. Befejezés helyett rövidre vágást kaptunk. Túl hirtelen jött és nem is volt (számomra) túl logikus. Bár, ugye, a nők és a logika... :)
Soha rosszabbat. 7/10 pont
Beasts of the Southern Wild (A messzi dél vadjai): atom, üt, kimozdít a mindennapokból, az tuti.
ÓRIÁSI zenéi vannak, hatalmasat dobva az éppen aktuális hangulaton. Nem a történet, nem is annyira a párbeszédek fontosak benne, hanem a mondanivalója. Az pedig érthető, általános, SZÉPen és tisztán átjön.
(Bőgetős, de (éppen) nem sírtam! Ez nálam nagy tény! :)
Természet, (miért vagyunk itt?), hogyan (ne) éljünk, mi a fontos az életben (és mi nem), mi mire hat.... ilyesmiről szól (számomra).
Kellően hiteles, ami a témát tekintve (egy gát "rossz" oldalán élő, szegény közösség mindennapjai, nehézségei) nem kis szó. A szereplők a Rigó utcában nem mennének át, de pl. ez is tetszett a filmben.
Csak ajánlani tudom. Aki tudja, nézze meg! 8/10 pont

CinefestBeasts.jpg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://krap.blog.hu/api/trackback/id/tr894800310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása